Zubesuch napísal:
…35% narast platu je pre slovensku realitu uplne utrhnute z retaze. A mozte tu blabotat o prioritach akym zdravotnictvo bezpochyby je. Problem je ze ani 35% navysenie platu otrasnu situaciu v zdravotnictve a pacienta nijak neriesi. Nic sa pre pacienta nezmeni…

Za mňa asi máš pravdu, treba zmeniť celý systém - ale viac práce a menej lekárov k tomu to nezlepší. Včera som bol večer z dobrej vôle pomôcť na oddelení, urobiť nejaké príjmy. Podarilo sa mi diagnostikovať doslova bizardný prípad a už sa to po preklade do BA rieši. Dnes som sa konečne vrátil z práce, po víkende plno detí, a ako naschvál skoro všetko komplikované na diagnostiku (dnes by som bol rád za každý obyčaný soplík namiesto toho), radšej som z dobrej vôle potiahol viac aby som nedorábal celý týždeň niečo. Zajtra služba na APS, ale neviem či prespím v práci alebo pôjdem na pár hodín domov. Pozajtra zas služba na oddelení a vo štvrtok normálny pracovný deň, kedy sa vrátim asi večer (cítim to v kostiach). Teda defakto celý týždeň v práci a tam veľa hodín len z dobrej vôle, samozrejme som stále doslova nonstop na telefóne. Či za to dostanem 2k€ alebo 10k€, tak viac zo seba do zdravotníctva nedokážem dať…

Prečo sa od lekárov očakáva, že budú v práci nonstop a vadí im, ak si sťažujú na pracovné podmienky, platy. Že sme zložili Hippokratovu prísahu (za prvé sme ju neskladali, za druhé aj keby áno, tak nie je právne záväzná). Ale ja fakt nedám viac zdravotníctvu. Kto z týchto kritikov je ochotné dať práci 24/7/365 víkend nevíkend, sviatok nesviatok, denná či nočná hodina, slúžiť aj počas dovolenky či pomáhať počas nej aj z druhého konca SK alebo na bike výjazde, dovolenku si plánovať a kúskovať aby sa odslúžili povinné služby, bez nároku na nejaké ohodnotenie za čas stráveny mimo pracovnú dobu…

Aj na oddelení, keď sa rodičia stretnú s realitou, tak samy uznajú, že za také peniaze by to nerobili. A to si neuvedomujú, že v zahraničí stačí vyšetriť pár pacientov a majú na celý deň zarobené. A ja niekedy aj viac ako polhodinu dopodrobna vysvetľujem prvorodičke najbizardnejšie veci čo jej napadli a pritom v čakárni už čaká x pacientov, ktorých potom nestíham.

Mne len vadia tie komenty verejnosti, politikov, čo očakávajú od nás a čo sú ochotný pomôcť to zlepšiť. Nejako to nedokážem spracovať, keď na základe zlých skúsenosti (samozrejme verím, že medzi nami sú úplatkarské a neochotné svine) hádžu všetkých spolu do vreca. Ale radšej si takto pohundrem a život ide rovnako ďalej…
28.11.2022 - 18:40:23
515
Vzor ?, že ho spomínaš ...
ten skôr patrí na psychiatriu na uzavretý pavilón
28.11.2022 - 18:57:53
01
Co tam po vzore, rozum keby si mal :lol:
28.11.2022 - 19:03:47
06
Európsky parlament zorganizoval „bičovanie“ poslancov, ktorí boli proti uznaniu Ruska ako sponzora terorizmu.
Dnes ráno pre všetkých 44 byrokratov, ktorí nepodporili uznanie, vyvesili takéto plagáty.
Pre Slovensko sú hanbou : Beňová, Uhrík, Radačovský a Hajšel
28.11.2022 - 19:09:56
01
máme celkom slušné skóre :tmi: -4 ks z malého Slovenska,vie niekto,koľký z SK boli za ?
28.11.2022 - 19:15:00
00
milos21

budem asi prikry, ale prilis ma to nezaujima. ale urcite to nie z dôvodu, ze by som citil nejaku zast voci lekarom. a ani ma nezaujima ci zarabaju 2k alebo 15k mesacne.

pre mna je lekar iba clanok systemu, kde do systemu ako danovy poplatnik prispievam celkom slusne ale nedostavam za to zhola nic.

mne by naopak asi viac vyhovovalo, keby ste vsetci robili v sukromnych zdravotnickych zariadeniach, kde si vas sukromna sfera zaplati podla toho ako sa s Vami dohodne. a bolo by vas viac specialistov, mne dostupnych a mohol by som si vyberat. spravali by ste sa konkurencne v prospech zakaznika.

teraz bude nasledovat co? zdvihli vam platy, mne zachvilu stat povie, ze mi zoberie viac lebo sak teda treba financovat system. a ked to budem potrebovat poslete mi pohladnicu hej?

netreba to brat uplne doslovne. len chcem povedat, ze aj takito ludia financuju prazvlastny system, ktory pre nich ziadneho pohladu nefunguje.
28.11.2022 - 19:21:57
04
Zubesuch napísal:
milos21

mne by naopak asi viac vyhovovalo, keby ste vsetci robili v sukromnych zdravotnickych zariadeniach, kde si vas sukromna sfera zaplati podla toho ako sa s Vami dohodne. a bolo by vas viac specialistov, mne dostupnych a mohol by som si vyberat. spravali by ste sa konkurencne v prospech zakaznika.


Máš veľmi skreslený pohľad na "súkromnú sféru". Ona je peknučká, príjemnučká, usmiata, ňu-ňu-ňu ... pretože robí iba jednoduché veci. Všetko zložité, komplikované a teda najmä DRAHÉ posiela do veľkých štátnych nemocníc. To znamená, že súkromnej sfére príjmy z poisťovní viac-menej stačia, pretože nerobí nič drahé. Keby mala "súkromná sféra" ARO, kardiochirurgiu, neurochirurgiu, traumu, onkológiu a desiatky ďalších odborov, ktoré robí štát, tak by nebola o nič lacnejšia. Lenže ona do toho nepôjde, pretože je to jednak zbytočne komplikované a jednak sa na tom nezarobí - poisťovne skrátka komplikované veci nepreplácajú v plnej výške, tak prečo by do toho "súkromná sféra" išla. A možno by aj bola drahšia, pretože by lekári mali menšiu motiváciu robiť zadarmo (lebo prečo by mali robiť na súkromníka) a teda by si v zmysle "podla toho ako sa s Vami dohodne" zapýtali ešte vyššie platy a teda by bolo menej peňazí na tie komplikované veci.
28.11.2022 - 19:33:34
03
Zubesuch Treba si ešte uvedomiť, že za pol obyvateľstva štát platí zdravotné odvody niečo cez 30€ (aj za deti a dôchodcov). Pričom do prvého roka života sa na jedno dieťa minie len na základné očkovanie 400€ (3x Hexacima, 3x Prevenar, 2x Rotarix) + 10 preventívnych prehliadok (ak som dobre spočítal) + kapitácia spolu za 1 rok 60€ (v 1 roku je mesačná kapitácia najvyššia) + cca 200€ za hospit. na novorodeneckom odd ak je všetko OK + nejaké ošetrenia v priebehu 1 roka ak je choré + hospit. ak má vážnejšiu RSV infekciu alebo pyelonefritídu čo môže byť v prípade oboch diagnóz podľa DRG spolu cca 1500€. Máme sociálne zdravotníctvo a tí čo zarábajú platia zdravie tím čo v lepšom prípade nemôžu zarábať (v horšom nechcú). Takže dieťa v prvom roku "odvedie" cca 400€ a kľudne zoberie ak je zdravé dajme tomu 800€ a ak je choré 2k-3k€ Jednoduché počty - a to ešte pri šetrení na ambulanciách (privátny obvodný pediater musí tiež pozerať aké má výdavky, nemôže si od poisťovní vypýtať za všetko, tie ešte radi škrtajú oprávnené platby a nedoháraš sa s nimi, lebo oni držia € a nepustia).
28.11.2022 - 19:50:10
00
Tu su dvere

https://twitter.com/jackposobiec/status/1597051747133845504?s=46&t=XO4_VJb7Lbg-_DFCorMYqQ

Hasenie poziaru

https://twitter.com/turanadam/status/1596299157844606977?s=46&t=XO4_VJb7Lbg-_DFCorMYqQ


Cele zle 🤦🏻‍♂️
28.11.2022 - 20:06:28
00
Hosť napísal:
Druhy európsky zatykač na dannyho kollara. Zajtra ide pred súd. https://t.me/dannykollar/2727

Keď zatknú Dannyho Toblara, tak nám to napíš, nejaký Kollar nás nezaujíma, ale o Toblara už máme obavy, dlho sa nám neozval.
28.11.2022 - 20:09:56
09
Jaroh počul si niekedy o nemocnici Šaca ?, robí niektoré veci ktoré nerobia ("poriadne, alebo vôbec") štátne nemocnice, (a ozaj nie sú lacné) bol si tam niekedy ? asi určite nie, nepoznám "všetky" SK štátne namocnice, ale z tých kde som bol, ako pacient, ako návšteva, alebo ako "bývala práca" ani jedna nemá napríklad prostredím (pre pacienta) na Šacu ( bol som svedkom po banálnej autonehode, vodič nechcel íst na ošetrenia, vystrelil airbag, sťažoval sa len na bolesť zápästia, vrazil do prístrojovky rukou, po príchode na urgent a nahlasení čo sa stalo do pár 10-tok minut bolo konzílioum (to k tomu skreslenie pohľadu)
prečo sa štátne nemocnice bránia prechodu na a.s. (a inde to môže fungovať ?)
áno, nemocnice nakupujú predražené služby prečo ?, keď firma (súkromná) ktorá robí servis (pravidelný) vie, že dostane zaplatené po 12. - 17. - 30. - ... mesiacoch (a nemá šancu právne sa dovolať spravodivosti) ČO urobí ?
všetky náklady (+vedľajšie platby, plus samozrejme svoj zisks primeraným úrokom) si naúčtuje do ceny, A JE TO, zadlženie stúpa a stúpa ...(vedenia to nezaujíma, neplatí to zo svojho, nijak sa ho to ekonomicky nedotkne, skôr naopak) a sme tam kde sme (nasleduje oddĺženie) a karavána ide ďalej ... pokračujeme, nič sa nedeje, zadlžujeme ŠTÁT= občan (pacient a budúci pacient) zaplať
podstatné % nákladov aj tak ide na platy, osobne VEĽMI, ale ozaj veľmi verím (teda neverím) že sa pre pacienta niečo zmení po včerajšku (možno mierne stúpne ego niektorých, sme KING , ...a dosiahli sme ...)
ale chcel som iné, vláda sa vraj zaviazala, .... že splní dohoduté podmienky,
bola v memorande písomná záruka, že lekári recipročne stiahnú výpobede ?, neviem, pochybujem, asi určite NIE
mala byť recipročna "vydieračska" podmienka, ak tak neurobí čo len jeden lekár DOHODA: LOZ-vláda automaticky padá (napríklad)
áno TT dal "politicky" trápny status o úplatku pre svojho otca, ALE nalejme si čistého vína (ja mám červené, odporučil mi to kardiológ, samozrejme vybavený :-) ), ak bude mať OZAJ vážny (napr život ohrozujúci) problém ktokoľvek v Vašho blízkeho okolia a dostane sa do životne rizikovej situácia, dáte aj posledné gate, aby ste pomohli vyriešiť kladne extrémnu situáciu, lebo žiaľ, život máme len jeden ...
28.11.2022 - 20:13:52
01
ospravedlňujem sa za dlhý status, ale nedalo sa inak
pripadí mi to TU, niekedy, ako keby "dostihový kôn" chcel určovať, ako a podľa čoho sa má riadit ministerstvo poľnohospodárstva
28.11.2022 - 20:19:22
00
Hosť napísal:
Kto to je ?


https://www.mtbiker.sk/forum/o-hocicom/dony-tooblar-t18820.html
28.11.2022 - 20:21:24
02
LOL
28.11.2022 - 20:31:46
00
Jaroh, ako keby som pocul presne tych povyseneckych lekarov z univerzitnych/fakultnych nemocnic, kt. v zivote v private neboli a ani tam nepojdu, lebo im take teple miesto, kde im cinkne bez ohladu na kvalitu vykonu neponukne nikto a raz za cas im pride komplikacia zo spadu, tak to hned nalezite okomentuju a pritom nemaju sajnu o zivote mimo svojej bubliny

take Cinre tie nieco hovori? alebo Saca, alebo v podstate vsetky Pentacke nemocnice? sukromnik nema problem robit vsetky vykony, len za nich chce zaplatit
28.11.2022 - 20:32:36
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up