Pripadam si tu jak na smerackom zjazde. Iba kydanie, ale riesenia ziadne a silne odtrhnutie od reality...
29.11.2022 - 08:12:46
00
Aké riešenia kolapsu zdravotnej starostlivosti očakávaš na fóre o bajkovani?
:-)
29.11.2022 - 08:35:52
10
Takze po odborníkoch na riešenie pandemie Covid 19 , generáloch Ukrajinskej vojny , tu mame povyrastenych odbornikov na krízový manažment v zdravotníctve … mi poser 🐐 . 😂😂😂. Ako by som ja radil Canopusovi ako riadiť atómovú elektráreň … treba si chlopi uvedomiť svoje limity poznania danej problematiky a nechať sa poučiť . Bo inak opakovateľnou pertrakciou nezmyselnosti , poloprávd , ako v prípade fóristu LL o oslavnych postoch na “ istú súkromnú nemocnicu “ , vyzeráte v očiach ľudí ktorí tomu skutočne rozumejú a poznajú problematiku do hĺbky, ako trotli 🤷🏼‍♂️ .
29.11.2022 - 08:53:35
04
Akekolvek. Ked uz si bajk odbornici otvaraju na nieco huby, bolo by fajn vypustit z nich aj nieco viac ako len prazdne kydy. Po xy rokoch sa v zdravotnictve nieco malo pohlo a zase len kydy a slovenska malost. Niekde zacat treba, zacalo sa platmi aby vobec niekto do tych nemocnic niekto nastupil robit. A slovak zas len pichuje

A este k tym sukromnym. Padlo tu uz sto krat ze robia len to lahsie a lepsie platene. V BA je tzv Kochove sanatorium, vychvalovana sukromna porodnica. Vsetko pekne. Ale len pokial ide o klasicke porody. Vsetko komplikovane posielaju na kramare a antolsku (aj ked v poslednom case uz portfolio rozsirili, lebo za to dostavali kopu kritiky).
29.11.2022 - 09:16:14
01
Kuba má 84 lekarov na tisíc ludí Slovensko 36, Priemerny vek dožitia 78,8 Slovensko 77,5. Treba si zvykat na kapitalizmus aký chceme. Si šikovny, dokaž zarobit v trhovej ekonomike budeš si moct dovolit lekára, si roboš po novom dezolát , nemaš geny nato riskovat a zarábať tak bohužial dožiješ sa menej lebo nedostaneš rovnakú zdravotnú starostlivost.
29.11.2022 - 09:24:28
00
inak zaujimavy pohlad, socialnu uroven ako faktor v evolucii som dovcul nevnimal ;-]
29.11.2022 - 09:27:39
01
Ramon1 napísal:
… treba si chlopi uvedomiť svoje limity poznania danej problematiky a nechať sa poučiť . .

konečne reálne pravdivá a zmysluplná veta, bolo by si ju dobre u poniektorých opakovať každé ráno pred zrkadlom,
to, že je niekto dobrý, alebo možno špičkovy automobilový pretekár neznamená, že automaticky dokáže dobre, rozumne, alebo dokonca špičkovo riadiť automobilové odvetvie. (alebo tomu rozumieť)
A k oslavným postom nemenovanej inšitúcie, je smutné ak niekto nepochopí čo je to konkrétny príklad, odporúčam návštevu napríklad nemocnice v Liptovskom Mikuláši, (vybral som ZASE LEN pre porovnanie) a porovnať,
máme zaužívanú predstavu, že ministrom obrany MUSÍ byť iba bývalý vojak (ale to je len "gumené" myslenie)
šéfom inšpekcie MV musí byť iba bývalý policajt, alebo šéfom Ministerstva vnútra minimálne človek pochádzajúci zo silových zložiek, PREČO, lebo v našej krásnej malej zemičke v podstate každý každého pozná, ak nie tak určite pozná niekoho kto ho pozná a preto fungujeme stále systémom ruka ruku myje (a takto to aj vyzerá) a nikto cudzí, mimo nášho "hrnčeka" nám predsa nebude miešať našu polievočku HOWGH
29.11.2022 - 09:34:33
00
Je to dost osobna a mozno nepatricna otazka. Ale polozim ju.
Ramon1 dal si aj ty vypoved ?
Neber to ako osobny utok, len ma to zaujima.
Nemusis odpovedat, ked nechces, je to samozrejme tvoja vec.
29.11.2022 - 09:58:51
00
LL napísal:
Jaroh počul si niekedy o nemocnici Šaca ? ...

Ja som počul, narodi som sa tam a moja mama dva roky dozadu zomrela po beznej oparcii ruky. A poznám aj známeho, ktorému tam zomrela manželka .Takže ja Šacu beriem tak, ze sa tam chodí rodiť a zomierat a nie je nič extra od ostatných...
29.11.2022 - 10:50:03
01
Schopnost/neschopnost niektorych clenov fora normalne diskutovat je az neuveritelna. Tolko argumentacnych faulov, vymyslov, hluposti, subjektivnych nazorov, vytrhovania z kontextu a prekrucania jak od Mat*ovica (neviem ci uz je to na urovni nadavky, tak pre istotu ta *) a jeho pucflekov.
29.11.2022 - 11:16:54
03
double napísal:
Kuba má 84 lekarov na tisíc ludí Slovensko 36, Priemerny vek dožitia 78,8 Slovensko 77,5. Treba si zvykat na kapitalizmus aký chceme. Si šikovny, dokaž zarobit v trhovej ekonomike budeš si moct dovolit lekára, si roboš po novom dezolát , nemaš geny nato riskovat a zarábať tak bohužial dožiješ sa menej lebo nedostaneš rovnakú zdravotnú starostlivost.

Pri kvalite zdravia sa skúma stredná dĺžka života v zdraví, počet lekárov a počet nemocničných lôžok. Vo všetkých troch ukazovateľoch sme na tom horšie ako Rusko. Na 10 tisíc obyvateľov máme na Slovensku menej lekárov ako aj nemocničných lôžok. (aj ked metodika pocitania nie je presne definovana, takze aby statistika bola prijemna mozno zapocitat aj vyradene lozka v suterene)
Tak co tu este robis? Mas uz ruske viza? Nie? Preco?
Aj tak nie je vsetko len o kvantite, pretoze mozes mat aj milion chirurgov bez techniky a praxe budu asi na takej urovni, ako (dopln si).
Pripomenul si mi jednu rocenku odborara zo sedemdesiatych rokov minuleho storocia najdenu v stodole medzi papiermi na rozpalenie ohna v peci. Zo zvedavosti som si tam co-to precital. Tam sa uroven priemyslu hodnotila poctom priemyselnych kominov. Samozrejme, socialisticky blok ich mal viac, takze zaver: hospodartvo v socialistickych krajinach je ovela rozvinutejsie a vyspelejsie ako v kapitalistickych. Takze vzdy si najdes v statistike atribut, ktory ti vyhovuje a potom ho pouzijes.
A ked uz volas po rovnakej zdravotnej starostlivosti odpovedz, si aj za rovnaku vysku poistneho? Ci ti vyhovuje solidarnost? Do akej miery? Absolutna solidarnost? Ako chces potom motivovat k solidarnosti platitelov a k nezneuzivaniu tych, ktori neplatia ani cent? Ved zivot cloveka je predsa rovnako cenny, a rovnako stoji jeho zachrana. Ci uz je to nositel nobelovej ceny, lekar, robotnik ci bezdomovec.
Sucasna ruska nemocnica... Ale maju tam viac lekarov na 10000 obyvatelov ako na slovensku.
u-blogidnes.1gr.cz
29.11.2022 - 11:27:22
06
Chcel som ísť k očnej a že čakacia doba 7 mesiacov ..to sme dopravovali
29.11.2022 - 11:46:31
00
Ale ja hovorím o Kube nie Rusku ak si si nevšímol. A Rusko určite nieje destinacia kde by som chcel žiť. Cele roky sa ten tok penazí od poistencov k službám ktoré mali zato dostat niekde strácal. Zvačša zrejme o Všobecnej zdravotnej poistovni. Naviac tie ziskové časti zdravotníctva ako napr Lekárne si zobrala Penta a teraz tu vidíme aky je stav. Len upozorňujem na chyby kapitalizmu ktorý je čoraz menej solidárny a už ma naháňate aby so siel žiť do Ruska.
29.11.2022 - 11:48:26
00
A v ktorej vyspelej nekapitalistickej krajine by si chcel žiť ?
29.11.2022 - 12:16:07
03
Kubu by som sem netahal, pretoza tam uz vypinaju elektriku aj v hoteloch pre turistov...to ich slavne planovane hospodarstvo sa uz davno zruitlo...len si to este nevsimli.
Ale vraj im teraz sojuz bude zase posielat nejake palivo na dlh....rovnako ako v minulosti.
Pritom by som tam siel rad na dovolenku, ale fakt, ze mi budu cez den vypinat elektriku na hoteli ma trosku odradza,
Info mam od nativne obyvatela, co tu u nas pracuje keby to niekoho zaujimalo.

Nehovoriac o tom, ze kolko lekarov na obyvatela je asi najmenej podstatny udaj, co vplyva na dlzku zivota.
29.11.2022 - 12:22:07
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up