V poslednom case mam pocit, ze sa tu nic nedeje a dost sa v pozicii moderatora nudim.
Kedze sa daju prispevky mazat iba po jednom, vyplnili by ste tym vsetok cas ked nespim, za co vam budem nesmierne vdacny. (samozrejme dakujem vsetkym, ktori po kazdych troch offtopic prispevkoch napisu, ze je to offtopic a treba to zmazat, alebo presunut, pretoze je nad slnko jasne, ze by si to okrem nich ziaden z moderatorov nevsimol a aspon mame o 30% viac roboty)
diiiiki
@@@@@@&##(((////(((##%%%%%&&&@@@@@@&%&%%####((/((##%&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@&%#((//////(##%%%%%&&&&&&%%%(##/(///(///((#(####%&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@&%#((//////((##%%%%%%&&&#%(/#(********/(//*///(((#%&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@&%#(((//////((##%%&&&%%%%//&&%#(/***//*/,*/,(*///(((#%&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@&%#(((/////(((##%%&&((//*/#%%##(#/*/,,,.,****(*(((((#%#%&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@&&%##((((((###%%%(%%#(#%&%#%#(#*(*/*****,,,*//*#*((((%#%#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@&&%%%%%%%%%&%%&#(/%%#%%##(&%/,***,***,,*/**///(#(*((%#%%%&@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@&@@&#((##%&(//****/*/*/*,,,,,,*///**/(/(#(((#%%(%&@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@%//(#%%&/*,***,,,,*,*//(#((/%/////////(#((#%(#%@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@&(*/(##&/**//*..,****/*/////%%(//////////#((###(&@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@@%#*,*#&/********/***////(((((#////////(///((##(&@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&%#**/###(/****(#/(****/#%##(///(//*/*////(#%/((&@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&%###%&#%%&/***(#/*#&&//((##(**#(///*/////(%%#(##%@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&***/(#//////******/*****//((#/(##((/*////(/(##(((##@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@#&(///##%/****,,************/((#//(%##///***///(#%(/(((&&@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@&&#(//(&&(****,,,,****,,,,**//((/*(/(/#/(/**//**(((((((%%@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@%%%//**(&//*///***,*******/((*(/(#&&%&&/#///(///*/(##%%&@&@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@%###///((/(((////%/***///**(/(#(//*/%/(#((/(////(((##@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@%#&&%##%#%((///***,,,*///(((#(((#(##(/#(#//%#///(((#(@&@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&@&&#&&%##%(/**,,,,,**//*/***/(##&(%##(#(/#%##(///(##%@@@&@
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&%#%&&&#/************/**//(##&#&(((/###%#(%##(&#/#%%@&
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#@#&#&&%%&&&@%((////****///(#***///((#((%%%%#(#%(%#&#&
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&@@%%&%&%&&&&%((//////**/////((**/#**/*((#%##(,*##(%%%
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@%///##@@%%%###%#(///((///*//////(#%&//(((((/#(#///(//(%&
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@/******/&&((########////(/*//////////((%%&/(#(%##(//*/(((((%
@@@@@@@@@@@@@@@@@@********(&@(#((((((#////((/////********///(%&#&%%%%#(((#((#/(&
@@@@@@@@@@@@@@@@@/*******%&&*/(#(///**#(((//***,***///*******(%#%&&@@@&(/((%##//
@@@@@@@@@@@@@@@@(//*****%&&*/(/////****//*,**,,,,,,.......%#*.......(&&#((###(#@
@@@@@@@@@@@@@@@@(/////*%&&////**********#*,,,,,,,,,,,,,,,%%,.........,*&#%%%%#%@
@@@@@@@@@@@@@@@@(/////%&&////**,*,,,,,,,*,,............##,............,,/%&###%#
@@@@@@@@@@@@@@@@/////%&%/*****,,,,,,,,,,..............%%*,,,.........,,,*/%##((#
@@@@@@@@@@@@@@@&////%##***,,,,,,,,,,,,..............%%#(,*,,,,......,,**/(&%##(#
a ako to funguje na bike-fore? Tam sa nedaju linkovat obrazky takym sposobom, ze sa zaroven aj zobrazia, tak ako to je tu na mtbikeri. Na to aby sa zobrazili, ich tam treba priamo pridat. A pritom kazdy den tam pribudne XY vtipov a v prislusnych temach napriklad prave aj fotky zien ("Divky a kola")
Otazne je ako to myslel, ale aj tak nerozumiem na zaklade coho sa dospelo k tomu, ze embedded problem s pravami riesi.
ad "...embedded problem s pravami " - to si myslim je tiez jasne - je to stale len odkaz, akurat sa dana fotka zobrazi, nepridava sa priamo na server mtbikera.
Ty zijes v nejakom jednoduchom svete
Nehovoriac o tom, ze sa tym obchadzaju napr. reklamy resp. javascripty, ktore na tej source stranke mozu byt.
Prave preto ma zaujma (z osobnej zvedavosti), ako je to z pohladu zakonov a na zaklade coho cervo/mtbiker prisiel k tomu, ze embedded je OK.
Narychlo som teraz vygooglil napr. toto: https://www.mojandroid.sk/fotografie-internet-autorske-prava-eu/
https://www.mtbiker.sk/bikeri/TVOJ_USERNAME/foto?mode=foto_consent
Pripadne mi posli napr. do PM spravy, o ake foto sa jedna a zmazeme zatial manualne.
Netvrdim, ze na to neexistuje iny pohlad, ale v ramci user generated contentu na forach / social media sietach je embedding zatial siroko akceptovany.
Teraz prosím v ľudskej reči.
Čo sa môže a čo by sa nemalo robiť?
Díky.
Fotky z internetu sem nahravat nemozete, mozete pouzit [ img ] [ /img ] tag na embedovanie obrazku. Ak to znie narocne, tak najjednoduchsie je len uviest odkaz (link) na stranku, kde sa obrazok nachadza a citatelia sa budu musiet na tu stranku prekliknut.
K pravnemu hladisku:
Ten link ma dost sialene formulacie, ale vo finale som to pochopil tak, ze to smerovanie sudu bolo prave identicke s tym mojim "sedlackym" nazorom a nie tvojim zalozenym na kontroverznom "server rule" (co je nejaky starsi precedens).
Pozrel som si aj iny clanok s tym pripadom - pochopil som tak, ze nakoniec sa dohodli mimosudne.
https://www.reuters.com/legal/transactional/manhattan-judge-rejects-server-test-internet-copyright-infringement-2021-07-30/
Ale dolezite je toto:
In Friday's opinion, Rakoff said the server rule is "contrary to the text and legislative history of the Copyright Act," which "defines 'to display' as 'to show a copy of' a work, not 'to make and then show a copy of the copyrighted work.'"
A "podkategorie" podporuje?