Kategórie
Bike-techPotrebujem radu chcela by som vymenit XCT vidlica za niečo lepší. Rozpočet 180 eur. Vobec sa do toho nerozumiem, čo by bolo vhodné tam dať. Bike mam v profile
posledný komentár: 21. 7. 2020 o 14:45
posledný komentár: 19. 5. 2018 o 6:43
savings RockShox Judy Silver TK A3 27.5" Boost odpružená vidlica
od 227 €
savings
MOC 361 €
savings SR SUNTOUR AION RC 15QLC32 CTS 27.5 odpružená vidlica, 160 mm
257 €
savings
MOC 469 €
Akcia -16% SR SUNTOUR vidlica RAIDON32 Boost RLR 120 15QLC 27.5+ CTS čierna matná
234 €
-16%
MOC 429 €
-19% RockShox REBA Gold Isolator 2P Remote 27.5" odpružená vidlica, 120 mm
439 €
-19%
MOC 549 €
Výpredaj -5% RockShox Lyrik Ultimate RC2 D1 27.5" odpružená vidlice, 160 mm, zelená
929 €
-5%
MOC 1 229 €
savings RockShox TwistLoc Ultimate otočné ovládanie tlmenia, ľavé, 3-polohové
91,99 €
savings
MOC 145 €
-20% RockShox čapy pre zadný tlmič 1/2"X1/2" 39.9X8mm 3ks (1 set)
11,79 €
-20%
MOC 14,70 €
Akcia savings RockShox Bottomless Tokens/Air Cap sada, 32 mm
25,99 €
savings
MOC 43,99 €
-15% Cannondale adaptér brzd. kotúča pre Lefty 29" Supermax, 180 mm
66,99 €
-15%
MOC 78,99 €
Koľko % máš sag? Tabuľka je hrubý nástrel tlaku, reálne si ho musíš doladiť na seba
Koľko % máš sag? Tabuľka je hrubý nástrel tlaku, reálne si ho musíš doladiť na seba
matko001
Ved toto, som si nie uplne isty. Sag mam teraz 3,5 cm co je 35%,
- ak odmeram klznu plochu meter ukazuje 110. Je mozne ze to je FOX 32 so zdvihom 110?
- V popise biku je uvedena, citujem FORK: Fox 32 Float Performance, Fit Grip, 2pos, StepCast, Push-to-Unlock Remote, Boost, TRAVEL FORK: 100mm.
Tym ze s tymto bajkom nejazdim tazky teren, mozem ju myslis spustit aj na vacsi SAG? Ale co potom zanaranie resp. SAG, ponori sa o x cm, iba pri vysadnuti na bajk? Spekulujem okolo toho uz dlho, neviem si rady, aj som preluskal hinternety a vela som k tejto teme nenasiel.
Diky moc.
branomelis
Díky Braňo.
Terénov je tu habadej a rôznych, preto hladám zlatý stred nastavenia. Na XC jazdím skôr udupané chodníky, sem tam šuter, koreň - nejaký hardpack a podobne. Včera som bol pojazdiť tunajšie karpatské traily Ohek, Salámu, Strmok na fulle kde mám 36, a pri malých skokoch krásne "mydlovo" funguje 80-90% zdvihu, na veľké si netrúfam. Na fulle mám odladenú vydlicu skôr na komfort, tiež jemne podhustenú, ako na veľké tlaky. Jasné je to 160 a má viacero nastavení vrátaje HSC a LSC, kde krásne poberá všetko a ľahko. 80% ale jazdím XC práve na 32 berie ma výkonová jazda. Hore kopcom super, ale dole je to miestami už únavnejšie. Chápem, že asi sa dostávam na hranu možností, čo sa dá na 32 poladiť?
Napríklad ja jazdím na jednom biku PIKE a na druhom SID. Prejdem s nimi to isté, vidlice sú podobne naladené. Jedna má zdvih 130 druhá 120mm. Ale...je v nich rovnaký tlak zhruba. Pike podľa odporúčaní pre mňa okolo 85PSI, v SIDE mám 80 PSI a mal by som mať 110..až vtedy je ten SID pre mňa použiteľný. Ináč si tam môžem dať rovno pevnú vidlu
branomelis dakujem moc za rady. Vo vidlici bol jeden token, ten som vybral, minuly rok. Hm... tokeny. Myslel som si teda asi som to zle nacital, ze znizuju rozsah tlmenia, a ono je to naopak?
volodaj díky, takze som isiel presne naopak. Toto sa vlastne snazim docielit 🙈 Skusim ho vratit a laborovat este s dalsim a tlakmi. Mozu tam tusim ist max. 2.
Konvertovať sa to samozrejme dá. Vidlica relatívne jednoducho, tlmič ale bude potrebovať pravdepodobne celú PTL hlavu (Eyelet assembly) lebo je dostupná iba ako kompletný kit a samozrejme totálne rozobratie tlmiča.
Sllimoo Kde si našiel to ID? Ja sa neviem dopátrať aký offset 32-ký mám. Dik.
Vzadu na lavej vonkajsej nohe. Rovno nad tou tabulkou s tlakmi