Cawte idem kupit Rock Shox Rebu a mozem si dat zmenit od vyroby zdvih...jazdim SVK maratony a mam Ravo Racing ram....a newiem ci si ju mam dat nastavit na 100mm alebo 115mm? vôbec sa newiem rozhodnut...ze ci 115 vydrzi ram a ze ci to nebude vela na maratony....
Ja som urobil so servisom dohodu, niečo mi vratili, takže možem riešiť nakup materialov a potom sa ozvem Danovi tu z fora. Na moj bike som nahodil novo kupenu SR Suntour Raidon-XC LO-R 120 26 120 za 169€. Tak hadam bude menej náročná na udržbu. Reba pojde na damsky MTB.
Duves, určite by som premazal spodné nohy aj na tej Raidone. (vlastná skúsenosť) Použil som vazelínu Slick and kick od RSP. Vida je potom o dosť citlivejšia, no Rebe sa aj tak nevyrovná.
Duves, určite by som premazal spodné nohy aj na tej Raidone. (vlastná skúsenosť) Použil som vazelínu Slick and kick od RSP. Vida je potom o dosť citlivejšia, no Rebe sa aj tak nevyrovná.
Tak Reba je o kategoriu vyššie.
Teraz sa mi to nechce rozoberať.
Caute, ozivim toto vlakno. Dostal sa ku mne bike co ma pouzitu Rebu rocnik 2017 RL-A6 110mm na 29 kolesach. Ak ju prepruzim, tak riadne v nej cvachta. Chcem jej premazat vzduchovu cast celu, s pridanim 3ml husteho oleja a vymenou dorazu za 2 o-kruzky, ale musim sa pozriet asi aj na olejovu cast. Predpokladam ze tam bude problem ale neviem co hladat. Jednu Rebu vlastnim rocnik 2019 RL-A8 100mm a jej chod je uplne maslovy oproti tejto a ziadne zvuky, len ak jej odskok priskrtim. Tato je taka akoby gumova pri rovnakom 90 psi. Ak ju zamknem, tak prepruzuje asi tak 3cm, zhruba rovnako ako aj ta moja. Tu svoju mam od nova a olej som este nikdy neotvaral, tak predpokladam ze je tam hladina spravna a tym padom aj uzamikanie ma tak fungovat. Viete mi niekto poradit na co sa zamerat a co hladat?
To čvachtanie a prepruženie o 3 cm znamená málo oleja v olejovej komore. Keď ju rozoberieš,vyčistíš, premažeš a dáš správne množstvo oleja ( olej by mal ísť aj do spodných nôh) , podľa všetkého by mala ísť tiež pekne.
Do spodných nôh si dávam 9ml 15wt oleja. Mám rebu A8 100mm. Čvachta v nej pri zjzdoch pri vysokorychlostnej kompresii, ale ja v nej mám charger namiesto motion control
Do spodnych ja davam 7-8ml 15wt. Pytam sa na svachtanie a gumenny chod preto, aby som ju nerozoberal aj druhy krat, a aby som si dal pozor na konkretny problem, co sposobuje tie zvuky a ten gumovy chod vidlice
Caute, ozivim toto vlakno. Dostal sa ku mne bike co ma pouzitu Rebu rocnik 2017 RL-A6 110mm na 29 kolesach. Ak ju prepruzim, tak riadne v nej cvachta. Chcem jej premazat vzduchovu cast celu, s pridanim 3ml husteho oleja a vymenou dorazu za 2 o-kruzky, ale musim sa pozriet asi aj na olejovu cast. Predpokladam ze tam bude problem ale neviem co hladat. Jednu Rebu vlastnim rocnik 2019 RL-A8 100mm a jej chod je uplne maslovy oproti tejto a ziadne zvuky, len ak jej odskok priskrtim. Tato je taka akoby gumova pri rovnakom 90 psi. Ak ju zamknem, tak prepruzuje asi tak 3cm, zhruba rovnako ako aj ta moja. Tu svoju mam od nova a olej som este nikdy neotvaral, tak predpokladam ze je tam hladina spravna a tym padom aj uzamikanie ma tak fungovat. Viete mi niekto poradit na co sa zamerat a co hladat?
Prosím o radu: Koľko cm klzákov má byť na Rebe vidno, keď je k dispozícii celý zdvih? Lebo ja mám max. 10-10,2 cm, pričom na iných 100 mm vidlách je to aj vyše 11 cm... Pomôže odpustiť vzduch na spodku ľavej nohy?
Jasné, že nie, len to po nahodení trochu bilo do očí, že ten zdvih je akýsi nízky. Ako keď má auto poklesnutý zadok. Tak reku či to nie je chyba vidly. Díky. 🙂
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zvazujem vratit tych 120mm nas pat na 100mm.
pozeram ale manual a nikde tam nespominaju tie travel spacery
https://www.sramconnect.com/globalassets/document-hierarchy/service-manuals/rockshox/front-suspension/2013-reba-service-manual.pdf
spacery som nasiel v kite pre rocniky 2009-2011
https://www.spoke-store.sk/rock-shox-reba-service-kit/?gclid=Cj0KCQjw06OTBhC_ARIsAAU1yOWD_-I75_rnspRcmm4iNjhig3lfEOIL78oY7MnENKB3DybbOvJHTdMaAhVaEALw_wcB#
moja by mala byt podla SN 2013
kit ma https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/vidlice-a-tlmice/prislusenstvo/servisne-sady/rock-shox-servisny-kit-vidlice--full-service-solo-air-sid-reba-a2-a3-2013-2016.html?itm_medium=forum#reviews
tiez som nasiel toto a tam pisu ze je to pre reby od 2005 vyssie
https://www.bike-components.de/en/RockShox/All-Travel-Spacer-Kit-for-Solo-Dual-Air-Suspension-Forks-as-of-2005-p24509/
aj podla tohto by to malo byt ok
http://objednavky.cyklozitny.cz/new/soubory/2015%20RockShox%20SPC%20RevA.pdf
strana 38 obrazok ktory ukazu diel 27 (11.4015.450.000 All-Travel Spacer Kit (not compatible with SID/Reba/Revelation Solo Air Spring))
RockShox Full servisná sada pre vidlice, Solo Air
35,99 €
MOC 44,99 €Pumpu samozrejme mam 😁
alebo inak. Prečo si myslíš, že keď zmeníš zdvih na 100mm bude tvrdšia?
Tak Reba je o kategoriu vyššie.
Teraz sa mi to nechce rozoberať.
tu maš manual na servis, postupuj podla manualu a obrazkov, všetko pretesni a pojde ako hodinky
https://www.sram.com/globalassets/document-hierarchy/service-manuals/rockshox/front-suspension/gen0000000006226-2017-2021-reba-bluto.pdf