ja keď platím niečo na nete kartou, využívam iba keď a inak nedá..., tak si v apke tatrabanky generujem jednorázovú virtuálnu kartu.. to nech si aj ukradnú, lebo druhý krát sa s tým už platiť nedá
Ked uz riesime platby, ja som minuly tyzden objavil ameriku. Napadlo mi, ze okamzite platby (v EU) by mohli fungovat 24x7. Jasne ze funguju, aj to maju v popise. Uz len pockat, kym si obchodnici zaktualizuju obchody/apky a zavedu to vsetky EU banky.
Palo TT To by vysvetľovalo, prečo mi niekedy prebehli platby bez autorizácie, hoc dajú sa spočítať na prstoch pilčíkovej ruky. Ja to moc nehrotím, už som si zvykol všade platiť kartou (obchodníci oveľa skôr vybavia objednávku na rozdiel od čakania na prebehnutie platobného príkazu). Moja ochrana je jednoduchá, na účte viazanom na kartu držím minimum peňazí, a ak na konci mesiaca viac ostane, tak presuniem na sporiaci účet (spolieham sa na to, že na phishing nenaletím, už hádam všetky bankové operácie robím cez aplikáciu banky).
Ked uz riesime platby, ja som minuly tyzden objavil ameriku. Napadlo mi, ze okamzite platby (v EU) by mohli fungovat 24x7. Jasne ze funguju, aj to maju v popise. Uz len pockat, kym si obchodnici zaktualizuju obchody/apky a zavedu to vsetky EU banky.
Toto je na dlho. Napriklad v Cesku to funguje perfektne vramci ich lokalneho trhu. V EU to pre SEPA platby vidim tak na 2 roky a viac.
A zacina sa tam mnozit celkom pekny business case - ked napr. zivnostnik (nechty, kadernictvo... whatever) nechce terminal. Nascanujes QR kod pre instantnu platbu, doplnis sumu a obchodnik to ma v momente na ucte.
milos21, ved aj pise ze "Ten prevod im ukazalo ako platbu cez kartu"
Ono v Azii mozete mat mnohokrat u nas nastavene aj dvojzlozkove overovanie a tam to zrazu neplati...prilozis kartu alebo podobne a hned sa ciastka strhava.
Pretoze 3DSecure, alebo ina forma silneho overenie je povinna len pre obchodnikov vramci EU. Uz aj ked kupujes nieco na Aliexpresse, tak platba ide kozmickou rychlostou bez overenia.
Tak ale to predsa nebrani tomu, aby obchodnik si uz teraz vytvoril ucet v banke, ktora to podporuje a ponukol moznost platby okamzitym prevodom zakaznikovi. Ak to banka zakaznika podporuje, tak ponukne moznost okamzitej platby. Ak neponukne, tak si zakaznik pocka na zrealizovanie prevodu (pri online nakupe) a pri fyzickom nakupe si zvoli iny sposob platby.
V kazdom pripade v online svete to problem uz teraz nie je. Zrovna dnes som platil prikazom nejaku fakturu cez prevod a klikol som okamzitu platbu. Do par minut dorazil mail od poskytovatela sluzby, ze platbu eviduje. Potesilo. Takze aj v realtime online obchode to problem nebude. Je to skor o tom, ako ma predajca poriesenu kontrolu uctu. Ale to nejak urcite pre biznis ucty poriesene bude, ved aj take push notifikacie do bankovych appiek pre plebs davno funguju.
Dalsia vec je, ze banky mozu pytat za takyto typ platby poplatok - zakaznik potom uprednostni kartu, kde poplatok znasa obchodnik.
Pretoze 3DSecure, alebo ina forma silneho overenie je povinna len pre obchodnikov vramci EU. Uz aj ked kupujes nieco na Aliexpresse, tak platba ide kozmickou rychlostou bez overenia.
Nemas pravdu, uz aj ali ziada autorizaciu v banke (min Tatrabanka). Dokonca aj na jednorazovo vygenerovanu kartu.
Min od nejakej sumy aspon u mna uz posledne nakupy bezne.
Malo by to zohladnovat historiu spravania sa zakaznika. Veeelmi zjednodušene, neziadat dodatocnu autorizaciu, ak si uz v danom obchode uz nakupoval (samozrejme len do istej sumy).
Otvarat to uz nechcem, ze by som spravila screen. Banka to riesi, tak budem informovat co mi povedia, kde som spravila chybu.
Info k mojmu pripadu - banka uznala podnet a peniaze mi boli vratene. Vyzera to, ze zneuzitie udajov z karty nemalo nic spolocne s mailom, kt. som dostala. Zhodou okolnosti sa to stalo v rovnaky cas a preto som to tomu pripisovala.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mne takýto mail prišiel už tretí v poradí, pri tomto už mi to nedalo.
Alebo takto: https://youtu.be/3MHDDSekvcE
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Toto je na dlho. Napriklad v Cesku to funguje perfektne vramci ich lokalneho trhu. V EU to pre SEPA platby vidim tak na 2 roky a viac.
A zacina sa tam mnozit celkom pekny business case - ked napr. zivnostnik (nechty, kadernictvo... whatever) nechce terminal. Nascanujes QR kod pre instantnu platbu, doplnis sumu a obchodnik to ma v momente na ucte.
Ono v Azii mozete mat mnohokrat u nas nastavene aj dvojzlozkove overovanie a tam to zrazu neplati...prilozis kartu alebo podobne a hned sa ciastka strhava.
Preco?
V kazdom pripade v online svete to problem uz teraz nie je. Zrovna dnes som platil prikazom nejaku fakturu cez prevod a klikol som okamzitu platbu. Do par minut dorazil mail od poskytovatela sluzby, ze platbu eviduje. Potesilo. Takze aj v realtime online obchode to problem nebude. Je to skor o tom, ako ma predajca poriesenu kontrolu uctu. Ale to nejak urcite pre biznis ucty poriesene bude, ved aj take push notifikacie do bankovych appiek pre plebs davno funguju.
Dalsia vec je, ze banky mozu pytat za takyto typ platby poplatok - zakaznik potom uprednostni kartu, kde poplatok znasa obchodnik.
tento sa mi paci viac
Nemas pravdu, uz aj ali ziada autorizaciu v banke (min Tatrabanka). Dokonca aj na jednorazovo vygenerovanu kartu.
Min od nejakej sumy aspon u mna uz posledne nakupy bezne.
Info k mojmu pripadu - banka uznala podnet a peniaze mi boli vratene. Vyzera to, ze zneuzitie udajov z karty nemalo nic spolocne s mailom, kt. som dostala. Zhodou okolnosti sa to stalo v rovnaky cas a preto som to tomu pripisovala.