Dobrý večer, ahojte. Poprosím Vás o radu. Menil som brzdové doštičky na Tektro brzdách na jednom bicykli super. Na druhom predná v poriadku. Zadná pri zabrzdení pukne alebo klepne. Doštičky sú nové Galfer, pružinka nová.
Skúšal som kombinovať starú-novú pružinku a rovnako závlačku. ako náhle dám staré doštičky tak to nerobí.
12.02.2023 - 17:34:16
00
Je pouzity spravny typ platniciek? Vyzera to na posunutie platniciek v strmeni pri zabrzdeni, pokial su o nejaky ten mm mensie tak sa mozu hybat v strmeni..
13.02.2023 - 10:50:20
00
Rozmer je zhodný, len Tektro platničky som vymenil za Galfer. Strmeň je Tektro. aj na prednom kolese a tam to nerobí, ani v Shimano strmeňoch nie. Porovnával som s ostatnými Galfermi čo som menil a sú rovnaké, vieš myslel som či nie je vadný kus. A najlepšie je, že dal som do strmeňa na skúšku nejaké za 2€ a tiež to nerobia. No čo už chcel som Galfer, niekde je chyba, len ma štve, že na ňu nemôžem prísť. Možno to poznáš?
13.02.2023 - 11:07:49
00
Vzdy pred vymenou platniciek ak davas platnicky inej znacky treba prirovnat a dokladne skontrolovat ci niesu tvarovo,rozmerovo odlisne, ci brzdovy material je rovnakeho tvaru a hrubky aby ti brzdilo na kotuci tam kde ma a podobne.. Ked si vymenil platnicky za ine a tie ti to nerobia tak si si odpovedal, bude to platnickami..
Edit. este otazka, ake mas brzdy, mechaniky ci hydrauliky?
13.02.2023 - 11:23:06
00
Hydrauliky. Meral som ich, Sú na desatiny rovnaké. Len ma zarazilo že na rovnakej brzde vpredu to nerobí. Skúsim ešte na závlačku natiahnuť zmršťovačku. Ale skôr si myslím, že to klepne o strmeň.
13.02.2023 - 11:44:41
01
Skus este tu rozperku ktoru vkladas medzi platnicky viac roztiahnut, nech roztlaca poriadne platnicky od seba v strmeni.. Este by som pozrel ci nahodou nieje kotuc povoleny alebo samotny strmen, aj ked v tvojom popise by to nemal byt ten problem..
13.02.2023 - 11:55:26
02
Ďakujem veľmi pekne, pohrám sa ešte. Keď tak dám vedieť či sa to podarilo. Snáď pre niekoho.
13.02.2023 - 11:59:46
02
Ahojte , mam rovnaky problém takisto pri vymene dosticiek za nove na prvej zabehavacej jazde klepot z predku reku zvuk ako rozhegana vidlica. Dal som strmen na bok kamos ho chytil pobuchal som o zem vidlu a zrazu tichom strmen deore m,6120 stvorpiest, dosticky shimano d02s metalické, na stotinu rovnaké ako povodne organické, zavlacka original , pruzinka originál všetko nové, zvuk sa prejavuje ked brzdu vôbec nedržim pri jazde nerovnosťami, dokonca na obrubnikoch spojoch ciest.. atd... Je to zvuk kov na kov .. dosticky klepu o telo strmena.. co s tym? Zmrstovacka na zavlacku je blbosť, skusal som, zostavali zaseknute dosticky kvoli vacsej hrubke nechodilo to. Robi mi to len v predu a presne od výmeny dosticiek

Prílohy:

IMG_20241001_205612.jpg
IMG_20241001_205612.jpg 263.76 KiB thumb_up0thumb_down

01.10.2024 - 21:43:59
00
Skus roztiahnut tu rozperku, vyzera byt nejak na uzko a netlaci na tu lavu platnicku
01.10.2024 - 23:29:41
11
Zajtra skúsim, ono ten pliesok sa da pohybay dolava doprava na fotke zrovna je jednej strane preto to vyzera ze sa neopiera o lavu dosticku ale konce pliesku ju v skutocnosti odtlacaju, ak by nepomohlo natiahnutie som myslel na to ze bodnem s co čkom na unášac platnicky gulicku a vybrusim, nech to eliminuje pohyb dosticiek v strmeni hore a dole na zavlacke, inak pozeral som aj hrubsiu zavlacku ale nenasiel som doma
01.10.2024 - 23:56:16
00
Pôvodnú závlačku si zahodil?
02.10.2024 - 05:39:11
00
Jasné davam vzdy nové, aj pruzinky (inak zavlacky su na stotinu totožné, aj oblozenia, dokonca aj pruzinky...), no takto, mam verdikt .. dnes rano som po prebdenej noci citanim zahranicnych for ze co s tým roztiahol rozpernu pruzinku medzi doštičkami zhruba o 1.2mm , a zrazu ticho... Podľa fór plno ludi so shimano strmenmi ma tento problem.. hlavne po výmene dosticiek , na nete to najdete ako ,, rattling clicking caliper noise,, riesenie je pruzinka aby mala vacsie predpatie a tlacila o piestiky telo dosticky ... Prvy krat v živote som sa s tym stretol.. ak by ani toto nepomohlo prejdem na plan B , vysokoodolny tepelny silikon, malinku vrstvu dat na spodok a vrch strmena kde sa opierajú doštičky... Vacsinou ludia pisu ze im klepkaju platnicky s chladením... Smutné lebo niesu to lacne komponenty aby clovek riesil furt voľačo ?
02.10.2024 - 09:15:04
01
mno myslel som si, musel som to uz tiez par krat roztahovat
02.10.2024 - 09:34:45
10
Super , rýchla a jednoducha oprava a hlavne nič neklepe ? a davat si sluchadla aby som nepocul zvuky nieje riesenie .. aj na to ze hádžu nové plášte si uz clovek zvykne, 3 big betty som vracal nazad, 3 magic mary .. tiez su to neni najlacnejšie komponenty aby sa taketo vyrobne netolerancie vyskytovali..
02.10.2024 - 14:12:08
01
keyboard_arrow_up