uvažujem o kúpe cestného bicykla a celkom ma zaujal tento https://www.merida-bikes.com/sk-sk/bike/2021/reacto-5000. Podľa toho čo som pozerala by mal byť na Ultegre okrem stredu a kľúk, takisto brzdové kotúče sú nižšej rady. Výhoda bicykla je, že ho viem mať hneď, pričom pri iných alternatívach by som musela čakať.
Myslíte, že je to dobrá kúpa alebo radšej počkať kým naskladnia Reacto 6000ku prípadne nejaký iný model/značku.
Ďakujem.
posledný komentár: 23. 1. 2025 o 12:14
Mne to ukazuje podla parametrov bud L ako comfort alebo M ako sportive
Neviem co je lepsie. Podla tej stranky na porovnanie geometrie je aktualny giant presne medzi. A to mam dost vysunutu sedlovku a 12cm predstavec. Vela ludi tu tvrdi ze mi je maly aj ked podla giantu mam idealnu velkost.
Mam 180cm, inseam tak 83-85 zalezi ako sa to meria. Ale ja sedim nejak vyssie ako je udavany rozmer stred-vrch sedla. A o dost.
To máš pravdu, ale ono tá Ltd merida, čo mám ja má neštandardne vysokú HT, až 162, takže ten posed tam až taký agresívny nie je. Z terajšieho modelu by som bral M. Môj model je taký dochodkovsky 🙂
Rozdiel oproti 5000 su akurat kluky ktore ma seriove ultegra a ine kolesa ktore su tiez rovnako na prd ako aj pri 5000. Predpokladam ze by si bral ciernu nakolko ta modra s cervenym napisom je strasna. Neviem kto tam navrhol to cervene pismo ale ten zjavne nema vkus.
Tu ltd som dal do porovnavaca nakolko tam nie je model 22/23 ale geo by mala sediet prave s novymi modelmi.
Aky mas rozmer stred - vrch sedla? Ak mame rovnaky inseam tak by to malo byt tiez podobne
ale nebol tam žiadny kompromis ani vo výbave a ani v kolesách.
Kolesa 50mm karbony mam doma, nie su najlahsie ale asi lahsie ako tie co su tam pri 5000 a 6000ke. Kluky tiez nejake 105ky mam doma cize rs510 pojdu dole okamzite keby som kupoval. Co som myslel ze vymenim bol predstavec lebo ten ma tak 240-250g ale on ma vedene vnutrom a to neviem ako by vyzeralo ak by som tam dal normalny co mam doma a ma 140g. Riaditka mam tiez svoje na giante Prime primavera.
Samozrejme ceny v 2020 boli diametralne ine ako teraz a nemam pocit ze by sa chceli v najblizsej dobe znizovat, bikov je stale malo a musi sa cakat.
LTD mám aj ja, ale 2019 asi to je ročník a veru to HT sa mi nezdá, žeby až také bolo...
Toto by malo byt porovnanie geo aktualneho modelu a toho tvojho SM
https://geometrygeeks.bike/compare/merida-reacto-limited-2022-l,merida-reacto-limited-2022-m,merida-reacto-5000-2020-52/
Kolesa 50mm karbony mam doma, nie su najlahsie ale asi lahsie ako tie co su tam pri 5000 a 6000ke. Kluky tiez nejake 105ky mam doma cize rs510 pojdu dole okamzite keby som kupoval. Co som myslel ze vymenim bol predstavec lebo ten ma tak 240-250g ale on ma vedene vnutrom a to neviem ako by vyzeralo ak by som tam dal normalny co mam doma a ma 140g. Riaditka mam tiez svoje na giante Prime primavera.
Samozrejme ceny v 2020 boli diametralne ine ako teraz a nemam pocit ze by sa chceli v najblizsej dobe znizovat, bikov je stale malo a musi sa cakat.
Tie primavera vyzerajú super, tie by som vymenil, ale predstavec by som tam bud nechal, alebo vymenil, ale z vnútorným vedením, vyzerá to oveľa lepšie.
Nie som si istý či to nemal len modelový rok 2020.
https://geometrygeeks.bike/compare/merida-reacto-limited-2022-l,merida-reacto-limited-2022-m,merida-reacto-5000-2020-52,giant-tcr-advanced-2016-m-l-50-0/
Podla meridy takto