Ahojte,
uvažujem o kúpe cestného bicykla a celkom ma zaujal tento https://www.merida-bikes.com/sk-sk/bike/2021/reacto-5000. Podľa toho čo som pozerala by mal byť na Ultegre okrem stredu a kľúk, takisto brzdové kotúče sú nižšej rady. Výhoda bicykla je, že ho viem mať hneď, pričom pri iných alternatívach by som musela čakať.
Myslíte, že je to dobrá kúpa alebo radšej počkať kým naskladnia Reacto 6000ku prípadne nejaký iný model/značku.
nema niekto S alebo M velkost? co som sa pytal na FB v reacto skupine tak pri 176cm jazdia niektori S a niektori dokonca XS comu nejak nechapem
Tak meral som výšku sedla od stredu kluky, tak mám 74. Tak mal by som mať 76, keďže mám inseam 86 voľačo, pri výške 178 voľačo, podľa vzorca inseam x 0,883. Ale ja som nastavoval metódou päty na pedali a to mi vyhovuje. A tu veľkosť mám S/M.
tiez to nastavujem metodou paty a mam 78 miesto 73-74
Dzuch-Banno asi aj chcem ale jedine kde ukazuju ze maju skladom je Merida v BB, ostatni "ucastnici zajezdu" nemaju v eshope bud vobec model zavedeny alebo ani nemaju eshop. A zas volat kazdemu predajcovi ci nema skladom mi pride ....
Ja poznám dobre predajcu tu v NZ, ale ako som sa s ním bavil pred vianocami, je to s dodaním meridy dosť bledé, dlhé, alebo vôbec žiadne doby dodania. Ma aj Giant aj Cannondale, a vraj najnádejnejší bol giant na dodanie. A inak to sedlo máš riadne vysoko, oproti dĺžke nohy, nemáš moc našponovanu nohu?
Ja tam chodím pravidelne... Ja som mal možnosť sa previezť na ňom okolo predajne...
A aj s chillis bike som mal dobre skúsenosti, ale asi záleží, kto tam je... Ale na odskúšanie tam toho veľa nemavali...
V podstate v tej BB majú na vyskúšanie všetko čo potrebuješ. Treba vybehnúť a vyskúšat, predsa len nekupuješ vec za pár eur.
Bol som v BB a nemali tam vobec nic. Jedno Lko z 6000 di2. Predavac ako kazdy jeden pytal vysku a podla toho volil velkost. U neho M alebo S. Hovorim idem z fittingu kde sme skusali L aj M a lepsie bolo L. M ma velmi malu hlavu a teda aj stack, muselo by tam ist viac podloziek (M o 1cm nizsie, L o 4mm vyssie)
Aktualne mam nad ramom 35mm podloziek vratane head cupu. V lete mavam tak 25-30mm. Cize v L by stacilo menej podloziek.
Reach je dlhsi u oboch ako mam teraz. M dlhsie o 4mm, L dlhsie o 9mm. To viem ale poriesit kratsim predstavcom o 1cm. Aktualne mam 11cm. Ale top tube effective je dlhsi len o 5mm u Lka.
No ale namontoval mi pedale take tie obyc a ze si mam sadnut. Normalne obleceny na bike ktory je nejak nastaveny. Btw v Lku je 12cm predstavec a 440mm riaditka. Sedlovka vytiahnuta neviem kolko. Akoze sadol som a bolo to divne ale tak sediet na mieste s nenastavenym bikom je viac menej nic nehovoriaci pocit. Takze stav je taky ze neviem. A nepomohla ani navsteva meridy.
Tak ono je to tak so mnou, že v mo jom veku by som si z aktuálnej ponuky meridy zobral novú sculturu, nakoľko reacto má pre mňa veľmi agresívnu geometriu, tak ale je to Aero bike, tak to má byť. Ja som bral reacto len preto že to bola Ltd verzia, v tej dobe s vysokou HT. Scultura bola vtedy stará verzia, pre mňa ničím výnimočná. Ak by som kupoval bike teraz, bral by som bike typu nová Scultura, nový Tarmac, tzv. univerzály, a karty by zamiešal aj nový supersix. Aktuálne Reacto veľkosť M, má pre mňa dosť agresívnu geometriu. Aj keď akurát som pozrel geometriu, tak supersix by bol pre mňa
Uvazoval som aj nad Sculturou 5000 ale tie budu az niekedy v lete, mozno. Nie ze by mi to nejka horelo ale ten aero model sa mi viac paci. Mozno si to este rozmyslim 😁 kazdopadne aktualne ma Scultura aj Reacto identicku geometriu cize tu si nijak nepomozes 😉
Merida Reacto veľkosť S od Team Bahrain Victorious a pretekára Phila Bauhausa má výšku 181 cm - teraz ju tu na Slovensku jazdi chalan čo má 178 cm a nastavene to je takto (viď. foto).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak meral som výšku sedla od stredu kluky, tak mám 74. Tak mal by som mať 76, keďže mám inseam 86 voľačo, pri výške 178 voľačo, podľa vzorca inseam x 0,883. Ale ja som nastavoval metódou päty na pedali a to mi vyhovuje. A tu veľkosť mám S/M.
Dzuch-Banno asi aj chcem ale jedine kde ukazuju ze maju skladom je Merida v BB, ostatni "ucastnici zajezdu" nemaju v eshope bud vobec model zavedeny alebo ani nemaju eshop. A zas volat kazdemu predajcovi ci nema skladom mi pride ....
https://eshop.merida.sk/reacto-team-cerveny-cierny-team-_d35248.html?fbclid=IwAR1Chef3llvAzz0ZjFHHTkAlb8w9rGLDd9Bh7XhDfuBeZ9O8NA7T30ptrdE
a aj 6000ku nejake velkosti
https://eshop.merida.sk/reacto-6000-di2-titanium-cierny_d35677.html
asi skocim do Chillies bike co je tu v petrzke sa aspon opytat, sice tam naposledy bol "silno" ochotny ked som ho otravoval v praci ale tak mozno
A aj s chillis bike som mal dobre skúsenosti, ale asi záleží, kto tam je... Ale na odskúšanie tam toho veľa nemavali...
https://eshop.merida.sk/reacto-5000-matny-ud-karbon-sedy-biely-_d23056.html#prettyPhoto
to je ešte stará geometria dnes to je už veľkosť XS !!!
Inak meriame 175 a je to v pohode...
Bol som v BB a nemali tam vobec nic. Jedno Lko z 6000 di2. Predavac ako kazdy jeden pytal vysku a podla toho volil velkost. U neho M alebo S. Hovorim idem z fittingu kde sme skusali L aj M a lepsie bolo L. M ma velmi malu hlavu a teda aj stack, muselo by tam ist viac podloziek (M o 1cm nizsie, L o 4mm vyssie)
Aktualne mam nad ramom 35mm podloziek vratane head cupu. V lete mavam tak 25-30mm. Cize v L by stacilo menej podloziek.
Reach je dlhsi u oboch ako mam teraz. M dlhsie o 4mm, L dlhsie o 9mm. To viem ale poriesit kratsim predstavcom o 1cm. Aktualne mam 11cm. Ale top tube effective je dlhsi len o 5mm u Lka.
No ale namontoval mi pedale take tie obyc a ze si mam sadnut. Normalne obleceny na bike ktory je nejak nastaveny. Btw v Lku je 12cm predstavec a 440mm riaditka. Sedlovka vytiahnuta neviem kolko. Akoze sadol som a bolo to divne ale tak sediet na mieste s nenastavenym bikom je viac menej nic nehovoriaci pocit. Takze stav je taky ze neviem. A nepomohla ani navsteva meridy.
Ale mal tam asi vsetky podlozky
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Ale teda bekne zaje...bany od blata 😁