Tá kabeláž mi až tak neprekáža, dosť som sa toho bál, keď som išiel do Scotta, ale tá montáž/demontáž je veľmi rýchla. Skôr mi prekáža dostupnosť a cena týchto špeciálnych predstavcov a combo riadidiel. Potrebujem dlhší predstavec a okrem ceny 120 eur za obyčajný a pomerne dosť ťažký predstavec musím čakať minimálne do Apríla, lebo nie je nikde v Európe. Combo riaditka tak isto väčšina rozmerov vypredaná a cena sa približuje k 500 eur.
no bol som prekvapeny kolko vyrobcov taha kale cez hlavove pre rok 2023. ak si niekto buduci rok stanovi podmienku bez tejto "vychytavky" tak si podstatne zuzi vyber.
neviem ci to robi niekto aj inak, ale ak chces vymenit horne lozisko v hlavovom tak musis rozpojit brzdu. ano aj lanko k prehadzovacke, ale to uz nikto neriesi - kazdy ma predsa elektriku a reci typu - ako casto to robis ma netrapia - staci. navyse uz ich je tolko ze sa to dost nabaluje.
Ale clovek nikdy nevie, roky si obhajovali Brain ktory bol pre vacsinu zakaznikov taky nepouzitelny "mackopes"
Na toto sa diva povacsinou zlou optikou. V danu dobu to proste vyrobca povazuje za najlepsie riesenie a technologiu ktoru chce ponukat, ktorej veri a je to nejakym sposobom jeho modlou, az do momentu kedy vyvinie alebo technologicke moznosti umoznia vyrabat nieco ine, lepsie, modernejsie... Skratka nejaka vyrobna era, ktora vzdy skonci. To by sa potom rovnako mohlo pod zem zakopavat maestro od Giantu, ktore bolo podla vacsiny najlepsi system, a kde je dnes, (podla mna to inac hupalo jak krava..) a podobne, dvojkorunka lefty a neviem co vsetko dalsie... Holt je to zmena "ideologie" s novou dobou a vyrobnymi moznostami, nic ine..
no bol som prekvapeny kolko vyrobcov taha kale cez hlavove pre rok 2023. ak si niekto buduci rok stanovi podmienku bez tejto "vychytavky" tak si podstatne zuzi vyber.
neviem ci to robi niekto aj inak, ale ak chces vymenit horne lozisko v hlavovom tak musis rozpojit brzdu. ano aj lanko k prehadzovacke, ale to uz nikto neriesi - kazdy ma predsa elektriku a reci typu - ako casto to robis ma netrapia - staci. navyse uz ich je tolko ze sa to dost nabaluje.
Ja som teraz menil brzdy. Mal som tam Deore a daval som tam XTR a zhodou okolnosti majú uplne rovnake koncovky na hadickach. Takze mi na zadnej brzde stacilo odpojit packu a prasa a vymenit to. Bola to robota, tak do 10 min. a netrebalo nasledne ani odvzdusnovat. Ja ak budem meniť ložisko, tak sice radenie mam AXS, ale budem musieť, okrem brzdy odpojiť lanko teleskopky a aj zamykanie tlmiča.. Nevravim, ze to nie je praca navyse, ale ziadna tragedia. To ovela viac mi vadi ta potreba specialneho predstavca alebo comba. Doma mám viacero predstavcov, kde som sa mohol hrať s nastavením posedu a mal som aj moj oblubeny , ktory som si vacsinou prehadzoval na aktualny bike. Toto ale skoncilo..
Výrobca čoho? Rámu, alebo hlavového zloženia?
Prečo by si nutne musel viesť káble cez predstavec? Acros robí hlavové kde vedieš káble cez vrchnú krytku mimo predstavca. V takom prípade nemusíš ani používať ich predstavec, ale máš voľbu aj so svojich obľúbených značiek.
Výrobca čoho? Rámu, alebo hlavového zloženia?
Prečo by si nutne musel viesť káble cez predstavec? Acros robí hlavové kde vedieš káble cez vrchnú krytku mimo predstavca. V takom prípade nemusíš ani používať ich predstavec, ale máš voľbu aj so svojich obľúbených značiek.
Aj pri Scotte mozes pouzit obycajny predstavec...ale ma tam ist plastova krytka, ktora zakryva otvory pre bowdeny a ta je kompatibilna iba s predstavcami od Syncrosu prev Scott spark, .. ak tam nedas ten predstavec, tak potom tam nepasuje ani krytka a vyzera to velmi zle..
Ja som si takto aspon vedel doladit kokpit, ze som skusil viacero obycajnych predstavcov s roznou dlzkou a sklonom.. no a ked uz som zistil co potrebujem, tak som objednal original..
stale som myslel ze ich nadradia 5100, 4100 a alivio acera altus skonci. tak ale aspon to pekne upratali, vzhladovo to nieje zle a najviac sa mi paci moznost jednoprevodnika - ta v lacnych sadach chybala. na dochadzacku do prace ideal.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
neviem ci to robi niekto aj inak, ale ak chces vymenit horne lozisko v hlavovom tak musis rozpojit brzdu. ano aj lanko k prehadzovacke, ale to uz nikto neriesi - kazdy ma predsa elektriku
Na toto sa diva povacsinou zlou optikou. V danu dobu to proste vyrobca povazuje za najlepsie riesenie a technologiu ktoru chce ponukat, ktorej veri a je to nejakym sposobom jeho modlou, az do momentu kedy vyvinie alebo technologicke moznosti umoznia vyrabat nieco ine, lepsie, modernejsie... Skratka nejaka vyrobna era, ktora vzdy skonci. To by sa potom rovnako mohlo pod zem zakopavat maestro od Giantu, ktore bolo podla vacsiny najlepsi system, a kde je dnes, (podla mna to inac hupalo jak krava..) a podobne, dvojkorunka lefty a neviem co vsetko dalsie... Holt je to zmena "ideologie" s novou dobou a vyrobnymi moznostami, nic ine..
neviem ci to robi niekto aj inak, ale ak chces vymenit horne lozisko v hlavovom tak musis rozpojit brzdu. ano aj lanko k prehadzovacke, ale to uz nikto neriesi - kazdy ma predsa elektriku
Ja som teraz menil brzdy. Mal som tam Deore a daval som tam XTR a zhodou okolnosti majú uplne rovnake koncovky na hadickach. Takze mi na zadnej brzde stacilo odpojit packu a prasa a vymenit to. Bola to robota, tak do 10 min. a netrebalo nasledne ani odvzdusnovat. Ja ak budem meniť ložisko, tak sice radenie mam AXS, ale budem musieť, okrem brzdy odpojiť lanko teleskopky a aj zamykanie tlmiča..
https://www.cyclingnews.com/news/shimano-launch-the-cues-ecosystem-to-unify-its-mid-tier-groupsets/
Aj pri Scotte mozes pouzit obycajny predstavec...ale ma tam ist plastova krytka, ktora zakryva otvory pre bowdeny a ta je kompatibilna iba s predstavcami od Syncrosu prev Scott spark, .. ak tam nedas ten predstavec, tak potom tam nepasuje ani krytka a vyzera to velmi zle..
Ja som si takto aspon vedel doladit kokpit, ze som skusil viacero obycajnych predstavcov s roznou dlzkou a sklonom.. no a ked uz som zistil co potrebujem, tak som objednal original..
https://www.cyclingnews.com/news/shimano-launch-the-cues-ecosystem-to-unify-its-mid-tier-groupsets/
Som zvedavy aka bude ta vzajomna kompatibilita, hlavne medzi cestnymi a mtb sadami.
stale som myslel ze ich nadradia 5100, 4100 a alivio acera altus skonci. tak ale aspon to pekne upratali, vzhladovo to nieje zle a najviac sa mi paci moznost jednoprevodnika - ta v lacnych sadach chybala. na dochadzacku do prace ideal.