Takže tu je návod,ako prejsť z 3-prevodníka (prípadne z 2-prevodníka) na 1 prevodník,pričom zostane zachovaný dostatočný počet prevodov-v prípade 3-prevodníka 24-32-42 a kazety 11-36 budú na jednoprevodníkovom systéme chýbať 2 najrýchlejšie a jeden najľahší prevod-to v prípade,ak ponecháme stredný 32-zubový,a kazetu "vylepšíme" o fajn vychytávku General Lee Leonardi-vyrába sa vo verzii 4 pastorky pre kazety Sram ,aj vo verzii 3 pastorky pre kazety Shimano(táto verzia je zatial nedostupná),takže objednal som tú verziu pre kazetu Sram.Potom už len menšia úprava-demontáž najmenšieho a najväčšieho prevodníka+malá úprava-vypodloženie stredného prevodníka (podložky 2,2 mm),by sa posunula reťazová linka viac do stredu kazety,a už len čakať na dobierku.
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur: http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
cisty M8000 packu som posielal na reklamaciu ked sa mi zasekla packa na podradovanie - ani ma neupozornila. nevydrzala ani pol roka. nieco sa tam muselo zlomit - mozno ta ista pruzinka co v 12sp. sadach
Vdaka, vyzera ze je nadej to opravit. Rozoberiem to a budem mudrejsi.
Takto sa presne sprava ta prasknuta pruzinka, "vlastnost" ktoru shimano v marketingovych materialoch nespomina. Spominalo sa to aj tu a na zahranicnych forach je toho hromada, M8100 a M9100 je problemove, niektorym ludom uz odisiel nie jeden kus. Opravit sa to rozumne neda, taku pruzinku nezozenies. Ked ho otocis kolmo k zemi a nebudes radit divokmo tak pojde lebo kladivko zapadne gravitaciou.
Vymenit za SLX 7100, to ma omnoho lepsi a presnejsi chod, ide lahko, a je nerozbitne. Akurat sa pripravis o instant a multi release. Ale aj ja ako zastanca uz viacerych generracii XT, som pri tejto po odskusani 7100 a 8100 isiel do 7100.
kollarikpeter plan mas jasny, ale este by som ho premyslel. Na ten bajk nedava ziadny ekonomicky zmysel davat 1x12, nedava zmysel ho ziadno ani extra upgradovat, novy nestal ani 300€. Potreboval by si uplne vsetko nove, zostal by ti len zly ram a vidla.
Takto sa presne sprava ta prasknuta pruzinka, "vlastnost" ktoru shimano v marketingovych materialoch nespomina. Spominalo sa to aj tu a na zahranicnych forach je toho hromada, M8100 a M9100 je problemove, niektorym ludom uz odisiel nie jeden kus. Opravit sa to rozumne neda, taku pruzinku nezozenies. Ked ho otocis kolmo k zemi a nebudes radit divokmo tak pojde lebo kladivko zapadne gravitaciou.
Vymenit za SLX 7100, to ma omnoho lepsi a presnejsi chod, ide lahko, a je nerozbitne. Akurat sa pripravis o instant a multi release. Ale aj ja ako zastanca uz viacerych generracii XT, som pri tejto po odskusani 7100 a 8100 isiel do 7100.
Potvrdzujem vsetko co pises, dole hlavou ta zapadka funguje aj bez pruzinky. Bola to hodinarska praca, ale podarilo sa mi vyrobit a vymenit tu pruzinku. Pouzil som drot zo strunky z gulickoveho pera. Uvidim kolko to bude fungovat, potom jedine rozumne riesenie je naozaj len vymenit za slx.
Potvrdzujem vsetko co pises, dole hlavou ta zapadka funguje aj bez pruzinky. Bola to hodinarska praca, ale podarilo sa mi vyrobit a vymenit tu pruzinku. Pouzil som drot zo strunky z gulickoveho pera. Uvidim kolko to bude fungovat, potom jedine rozumne riesenie je naozaj len vymenit za slx.
Perfektne , ak je ten drotik o cosi hrubsi nez ten povodny tak by to uz mohlo vydrzat na stalo, lebo jediny problem bol ze ta pruzinka bola strasne titerna a z tenkeho drotu.
Zdravim. Chcel by som si prestavat moj starsi CTM Axon 2017 prestavat na 1x12. Bolo by to mozne? Aku sadu a stredove zlozenie by som mal kupit? Vdaka
podla mna to nedáva zmysel absolútne kedže to je (resp. bol) bajk za 400€ asi a cena novej 1x12 sady je minimálne 250€
možno by nebolo zle kúpiť v akcii bajk za 700-800€ (napr. zlavnený z 900€) a tam budeš mať aj 1x12
... ak chceš aj tak prerobiť tak odporúčam shimano deore 1x11 sadu (kazeta 11-51, kluky, radenie, reťaz, prehadzovačka)... mna to vyšlo v akcii na necelých 180€
+ ty musiš kúpit aj stredové zloženie nové - Shimano SM-BB52 Hollowtech II BSA (15-50€)- by to malo byť (šírka domčeka 68-73mm)
Axon ma slabe, plavajuce kolesa, 28mm nohy vidlice a vazi minimalne 16kg a ma hlavne nevyhovojucu zadnu stavbu kedze oska zadneho kolesa sa musi stelovat aby bolo koleso vo vhodnej polohe a dobre to radilo a rafik neskrel o V brzdy. Mal som do roboty 6sp a to som mal niekedy dost, ked som musel koleso zhodit a znova nastavit po defekte, pripadne kvoli dotiahnutiu osky. Ziadna cista robota, ze zalozim koleso a vybavene. Ani neviem, ci sa na tento typ zadnej stavby da pouzit rychloupinak, pretoze pochybujem, ze 11s, 12s orech sa da pouzit oska s maticami.
Urcite neodporucam.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1822610.html#p1822610
https://bike.shimano.com/en-EU/information/warranty.html
Takže vyšlo mi presne podľa tohto obrázka 116 článkov:
https://www.mtbiker.sk/forum/post1822610.html#p1822610
Perfektne , ak je ten drotik o cosi hrubsi nez ten povodny tak by to uz mohlo vydrzat na stalo, lebo jediny problem bol ze ta pruzinka bola strasne titerna a z tenkeho drotu.
mozes zvolit lacnejsiu variantu 1x11 .. shimano deore kazeta 11-51 tusim stoji okolo 35e
podla mna to nedáva zmysel absolútne kedže to je (resp. bol) bajk za 400€ asi a cena novej 1x12 sady je minimálne 250€
možno by nebolo zle kúpiť v akcii bajk za 700-800€ (napr. zlavnený z 900€) a tam budeš mať aj 1x12
... ak chceš aj tak prerobiť tak odporúčam shimano deore 1x11 sadu (kazeta 11-51, kluky, radenie, reťaz, prehadzovačka)... mna to vyšlo v akcii na necelých 180€
+ ty musiš kúpit aj stredové zloženie nové - Shimano SM-BB52 Hollowtech II BSA (15-50€)- by to malo byť (šírka domčeka 68-73mm)
Urcite neodporucam.
https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/cues.html
Kludne trochu nižšie daj