Riešim nákup nových kolies na cesťák a preto by som Vás chcel poprosiť o Vaše skúsenosti a prípadne nejaké tipy. Momentálne vážne uvažujem o Fulcrum Racing 5 Evo len neviem ako by to bolo s dostupnosťou náhradných dielov. Cenová hladina asi do tých 300 Eur, nie som žiadny veľký pretekár.
mikkaeeel neviem či róby rozdiel tuhosť kolesá rôzny výrobci značky pri center a 6-bolt uchytenie.Napriklad keď sa jazdec postavy či bude nebude predný kotúč pri obydvoch uchyteniach rovnaké podmienky šúchať o platničky.Je pri center look vôľa niektorý možno majú problém s vôlov a dotiahnutim následne trením pri záťaži predné koleso.Kde mi pryde 6-bolt uchytenie bez vôle a možno aj pri záťaží žiadne suchanie.
Ahojte, pred pár týždňami som si k horskému bicyklu zaobstaral z druhej ruky ako doplnok cestný bicykel (Trek Domane AL2 2019), že si aspoň skúsim či ma to bude baviť. Zaprisahal som sa, že žiadne upgrady robiť nebudem...Ako to už ale asi mnohí poznáte, dlho som nevydržal ? Momentálne som kúpil nové plášte (Continental UltraSport III) a už pokukujem po nových kolesách na ráfikové brzdy. Žiaľ, bicykel som kúpil s nejakými no name kolesami a nevšimol som si to. Nechcem investovať veľa, maximálne 150-200e, ale myslím, že asi každé koleso bude lepšie ako tieto súčasné... Chcel by vás, skúsenejších cyklistov, poprosiť o radu. Mám v tejto cene kúpiť radšej nejaké čisto nové so zárukou, napríklad https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/vypletene-kolesa/cestne-kolesa/shimano-kolesa-whr501-c24-plastove-8-9-10-k-cierne.html?itm_medium=forum#reviews alebo trochu risknúť a kúpiť v tejto cene nejaké použité, hoci i staršie? Dajú sa v rozumnej cene kúpiť napríklad Fulcrum Racing Five alebo Roval Fusee SL (prosím nevyfúknite mi ich ?). Ďakujem všetkým vopred za rady!
Z tvojho vyberu budu asi najlepsie tie Rovaly. Trocha by mi pri nich pre buducnost vadilo, ze nemaju 11s orech, ale ak mas sadu Claris s 8kolom, tak to zatial vadit nebude.
mafo Myslis, ze, nejakou silou vyvijanou pri pedalovani ohnes naboj kolesa? Mozu pracovat ram a vidlica, ale nie naboj. Ak mas pevne osi, je takmer vylucene aj to. Uchytenie kotuca s tym vobec nic nema a ani tuhost kolesa, ta moze hrat ulohu pri rafikovych brzdach?
DI2F4Y sú tam rozdiely Performance a Endurance.Otazne čo je lepšie nižšie ľahšie či vyššie ťahšie.Pokial chce niekto jazdiť len širšie plášte od 28mm hore cca32-35mm tak asi voliť kupovať širšie kolesá na bezdušove plášte.
tie kolesa mám už 3 roky asi . Najazdených na nim 11000+ km a zatial iba jedno malé centrovanie na zadnom kolese . Majú nič moc ložiská , ktoré som menil po 4000km+- , ale ja mám 100kg . Za mňa môžem odporučiť za tie peniaze
mafo Tiez som sa kedysi rozhodoval medzi Huntami a DTSwiss, ale ER1600. Kvoli rychlejsiemu dodaniu som zobral DTSwiss a nemozem byt spokojnejsi. S kolesami zatial nebolo vobec nic robene. Minule som zadne roztocil a okrem ovela hlasnejsieho zvukoveho prejavu, mam pocit, ze sa tocilo ako ked bolo uplne nove.
bubbic Tak to je super.Pri ER1600 je lepšie voliť 32mm verziu vyššiu tuhšiu aero ale tahšiu alebo 23mm verziu komfortnejšiu ľahšiu.Na fórach sa spomína na týchto DTSwiss kolesách všeobecné že nemajú drenažny otvor dieru na vodu.Pokial je dážď voda že sa dostaneme do rafika voda.Čo pri dušovom prevedení nemusí byť problém ako pri bezdušovom jak to je.
Aku verziu, to zalezi od preferencii. U mna zavazila, doslova, vyssia nosnost tych 32mm, kedze som kus nad 100kil. 23mm som nemal, tak neviem porovnat. Asi podla toho, ci viac jazdis roviny, alebo kopce. O probleme vody v kolesach som do teraz nevedel. Jazdil som aj v dazdi a nikdy som si nic take nevsimol. Od zaciatku na nich jazdim na bezdusiach.
Tie prve su pod 1400e a majú karbonové špice. Tie druhé sú pod 1000e, parametrami skoro ako Fulcrum Speed 40C Carbon, nehovoriac o tom že tie C40-ky sú užšie.
Podobné niečo je aj Scribe.
Uvazujem o upgrade kolies (Most Ultrafast 40, co su rebrandovane Visiony), tak neviem či sa vydať overenou klasikou (Fulcrum / Campa) alebo skúsiť tie Hunty / Scribe.
Tie prve ma marcels ak sa nemylim. Moje 5rocne karbonove Hunty su take, ze nenadchnu ani neurazia a zaroven su spolahlivostou velmi dobre. Pokial nechces ist cestou cinskych karbonov, tak Hunt ponukaju dobry pomer cena a vykon a zaroven mi vzdy prislo, ze maju dobru customer care. Urcite to bude lepsia volba ako Fulcrum.
A preco nevziat kolesa zo Suncycle od matta? Vyska 35, sirka 21/28, cena porovnatelna, rucne zapletene, vyber naboja podla gusta, moja vaha 1.224g... "neni o čom"
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Toto treba presunúť na dôstojnejšie miesto.
https://www.mtbiker.sk/forum/o-hocicom/hlody-fora-2015-t37159.html
savings Shimano WH-R501 C24 28" sada kolies, ráfikové brzdy, QR, Shimano HG
129 € savings
MOC 215 €Mne sa celkom páčia tieto , ale skúsenosť nemám.
https://www.bike-discount.de/en/vision-team-35-comp-sl-shimano-wheelset
HUNT 4 SEASON ALL-ROAD DISC WHEELSET
Spline DB 32 Wheelset
https://www.bike-discount.de/en/dt-swiss-pr-1600-spline-db-32-wheelset
Verzus
HUNT 4 SEASON ALL-ROAD DISC WHEELSET
https://eu.huntbikewheels.com/products/hunt-4-season-all-road-disc-wheelset
Tie Hunt sú širšie vnútro 20mm/25mm výška 24mm vs DT Swiss 18mm/21mm výška 32mm.
Hunt má asymetrický rafik neviem či výhoda alebo nie.A su ľahšie 1629g o cca 88g DT Swiss 1717g.DT Swiss má zas 350 náboj.
https://www.bike24.de/p1237667.html?source=SRP&indexName=production_SEARCH_INDEX_DE_price_asc&objectId=DTS337484&queryId=undefined&userToken=anonymized
Mne sa celkom páčia tieto , ale skúsenosť nemám.
https://www.bike-discount.de/en/vision-team-35-comp-sl-shimano-wheelset
tie kolesa mám už 3 roky asi . Najazdených na nim 11000+ km a zatial iba jedno malé centrovanie na zadnom kolese . Majú nič moc ložiská , ktoré som menil po 4000km+- , ale ja mám 100kg . Za mňa môžem odporučiť za tie peniaze
Tie prve su pod 1400e a majú karbonové špice. Tie druhé sú pod 1000e, parametrami skoro ako Fulcrum Speed 40C Carbon, nehovoriac o tom že tie C40-ky sú užšie.
Podobné niečo je aj Scribe.
Uvazujem o upgrade kolies (Most Ultrafast 40, co su rebrandovane Visiony), tak neviem či sa vydať overenou klasikou (Fulcrum / Campa) alebo skúsiť tie Hunty / Scribe.