Otázka
Pôjde bez problémov vymeniť Radiaca/brzdová páka SHIMANO ST-R785 Di2 Disc 2x11 za Radiaca/brzdová páka SHIMANO Dura-ace ST-R9170 Di2 Disc 2x11
Ďakujem za radu
Mam odpoveď
Di2 pasuje bez problémov
Disc už nie.
Treba novú spojovaciu skrutku hadičky.teda aj súdok a skrátiť hadicku
Úspora na váhe 188g
Nestretol sa niekto s nasledovným problémom: Pár mesiacov stará Di2 r9250 dnes z ničoho nič úplne umrela. Neradí, nereaguje na stlačenie tlačidla na prehadzovačke, appka v telefóne systém nevidí a po pripojení adaptéra na nabíjanie k šaltru začne blikať červená dióda. Cca týždeň dozadu bola bateria naplno nabitá (vtedy všetko prebehlo v poriadku) a odvtedy sa bike nepoužil. Skúšal som aj rôzne adaptéry na nabitie no vždy začne blikať červená dióda. Taktiež odpojenie a znovu pripojenie batérie a šaltra nič nevyriešilo.
Ked sa snazis prepnut rezim radenia na prehadzovacke tak ti LEDka nejak zareaguje?
Su vsetky pripojene kable dobre zacvaknute?
Pouzivas adapter/zdroj ktory dodava 1A a viac?
SiD3 Nereaguje na prepnutie režimu radenia. Medzi batériou a šaltrom je všetko pospájané a skúsil som aj rozpojiť a znovu spojiť a bez zmeny. Adaptér je 2A a skúšal som rôzne.
Vyzerá to na poruchu batérie. Nerozhodil ju ani v servise. Ale je to zvláštne lebo ešte som nepočul, že by di2 batéria len tak z ničoho nič odišla keď predtým fungovala bez problému.
Lámem si hlavu s nastavením šaltra 11r Di2 Ultegra 6870. Nemôžem dostať reťaz na najväčší pastorok 30z. Oba dorazy povolené, a nastavujem mikro krokovaním po stlačení tlačidla na spodku A-jednotky. Nenastavím dostatočne ako potrebujem, začne blikať oranžová na A-jednotke (+-), čo asi znamená že som nastavil na max.
Kde robím chybu? Orech je ok, kazeta poriadne dotiahnutá, pätka rovná...už neviem.
Kazeta Ultegra 11-30z, kolesá čína na Novatec nábojoch. Ale skúšal som aj iné koleso s inou kazetou a to isté.
To čo popisuješ som samozrejme skúšal, asi všetky možnosti. Je zaujímavé že mi dovolí zaradiť prevod 36-11...ale to asi nebude mať vplyv na to že nemôžem nijakým spôsobom zaradiť najľahší prevod vzadu.
Rasto1 Ja som mal podobny problem na starsej Ultegre Di2. Chcel som aktualizovat cez mobil, v priebehu aktualizacie to klaklo a nic neslo. Bateria sa uplne vybila a uz nesla nijako dobit. Pripojenie na sevisnu sadu cez Junction nepomohlo. Potom som sa na nete docital, ze treba pripojit priamo bateriu na servisnu sadu a tak ju dat obnovit. To zabralo
to sa aj mne podarilo na 11s dura ace... ale už si presne nepamätám že cez čo som to dodrbal, či cez mobilnú apku alebo cez NB... ale nejak dva dni pred dôležitým pretekom, som chcel mať všetko tip top, tak že dám dobiť baterku, pri tom ma napadlo, že pozriem, či nie je nejaký update SW niektorých z komponentov... bolo tam toho dosť. tak som to spustil a nejak to tiež neprebehlo ok a skončil som tak, že ľavú páku to potom ani nevidelo ako pripojený komponent a tiež sa nejak vybila baterka, takže druhý deň to bolo úplne mŕtve... nabiť sa to ale dalo, tušim som ale musel odpojiť kábel od páky... nakoniec som tam ten SW nejak obnovil a to si tiež nepamätám či cez apku alebo NB a potom už ju zasa bolo vidieť v komponentoch, najhorší bol ten stres, že bike v prdeli...
Kazeta Ultegra 11-30z, kolesá čína na Novatec nábojoch. Ale skúšal som aj iné koleso s inou kazetou a to isté.
To čo popisuješ som samozrejme skúšal, asi všetky možnosti. Je zaujímavé že mi dovolí zaradiť prevod 36-11...ale to asi nebude mať vplyv na to že nemôžem nijakým spôsobom zaradiť najľahší prevod vzadu.
To že dovolí zaradiť 36-11 mi tiež nepríde úplne v poriadku. Mne r9150 ani r9250 nedovolí zaradiť dva najmenšie pastorky ak mám vpredu zaradenú malú pílu… Toto je defaultne nastavenie od výroby pri oboch sadách. Ako to má byť pri ultegre? Vyzerá ako keby prehadzovačka nebola správne zarovnaná voči kazete v mediálnej rovine a je posunutá smerom von (lateralne). Sorry za medicínske výrazy
Ak si to ešte nerobil skús odsledovať, že keď preklikáš celý rozsah prehadzovačky zdola hore či táto reálne vykoná 10 pohybov smerom hore aby sa vylúčil problém v šaltri.
BoroV to s tou servisnou sadou som neskúšal lebo ju nemám ale predpokladám, že keď bola batéria v servise tak ju na to pripojili (snáď teda). V servise povedali že baterka nemá “šťavu” a tiež nevedeli nabiť. Išla nakoniec na reklamáciu tak som zvedavý čo zistia. Pri 11s sade sa mi už tiež myslím raz stalo že umrela a vyriešilo sa to pripojením k pc pomocou toho zariadenia čím sa aj nabíja.
To že dovolí zaradiť 36-11 mi tiež nepríde úplne v poriadku. Mne r9150 ani r9250 nedovolí zaradiť dva najmenšie pastorky ak mám vpredu zaradenú malú pílu… Toto je defaultne nastavenie od výroby pri oboch sadách. Ako to má byť pri ultegre? Vyzerá ako keby prehadzovačka nebola správne zarovnaná voči kazete v mediálnej rovine a je posunutá smerom von (lateralne). Sorry za medicínske výrazy
Ak si to ešte nerobil skús odsledovať, že keď preklikáš celý rozsah prehadzovačky zdola hore či táto reálne vykoná 10 pohybov smerom hore aby sa vylúčil problém v šaltri.
Jasné, to som si odsledoval Šalter prekliká všetkých 11 pozícií. Ide o to že musím dvakrát kliknúť aby sa pohol z 11z pastorka a navrchu nedočiahne na najväčší pastorok. Skúsil som aj zhodiť reťaz aby som pekne videl na polohu kladky, ale na nič som neprišiel.
Ani po nastavení mikrokrokovaním do krajnej polohy mi nedočiahne ramienko ďalej ako na predposledný 27z pastorok.
Už sa seriem na to pôjdem s tým do servisu. Už fakt musí byť chyba niekde v šaltri keď sa to rovnako chová aj s iným kolesom a kazetou. Nie je nad mechaniku a lanká
BoroV V servise povedali že baterka nemá “šťavu” a tiež nevedeli nabiť.
Vo vnutri je dvojica Li pol baterii s elektronickym modulom, ktory pri klesnuti pod urcitu hranicu odpoji bateriu.
Treba to napojit na zdroj s regulaciou prudu, nastavit 7,8 V a nejakych 50 -70 mAh a ona sa pomalicky preberie.
Potom uz sa da aj na origo nabijacke.
k nabijaniu este doplnam ze sa na nabijanie Di2 baterky da pouzit aj modelarska nabijacka na Li-pol clanky... napr ako tu Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Vo vnutri je dvojica Li pol baterii s elektronickym modulom, ktory pri klesnuti pod urcitu hranicu odpoji bateriu.
Treba to napojit na zdroj s regulaciou prudu, nastavit 7,8 V a nejakych 50 -70 mAh a ona sa pomalicky preberie.
Ešte pred reklamáciou som ju skúsil premerať multimetrom a bolo tam napätie 0,3V a klesalo to počas merania. Čiže veľmi málo a myslel som, že odišla bateria vnútri. Ale keď ten modul vie batériu odpojiť pri poklese napätia tak to by mohla byť príčina problému u mňa.
Chalani potrebujem poradiť. Najnovšia di2,dnes jazda,mód radenia S2 a zistil som že mi nezhadzuje a nenahadzuje velkú pílu automaticky. Doteraz to fungovalo a dnes nič.Manuálne všetko ide aj na garmine ukazuje S2 ale správa sa to ako v manuály. Jediné čo ma napadlo že to nejako preplo do manuálu lebo mám baterku 40%. Nestretol sa s tým niekto? Dikes.
Lámem si hlavu s nastavením šaltra 11r Di2 Ultegra 6870. Nemôžem dostať reťaz na najväčší pastorok 30z. Oba dorazy povolené, a nastavujem mikro krokovaním po stlačení tlačidla na spodku A-jednotky. Nenastavím dostatočne ako potrebujem, začne blikať oranžová na A-jednotke (+-), čo asi znamená že som nastavil na max.
Kde robím chybu? Orech je ok, kazeta poriadne dotiahnutá, pätka rovná...už neviem.
Urobit nastavenie radenia cez e-tube + update firmware-u a skontrolovat ci je spravne nastavena B-skrutka, co sa tyka zablokovania spodnych poslednych najmensich pastorkov, tak je to dafault systemu ale ak je system rozhaseny a nieje dobre nastaveny tak radi pri malom prevodniku aj tieto posledne male pastorky..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pôjde bez problémov vymeniť Radiaca/brzdová páka SHIMANO ST-R785 Di2 Disc 2x11 za Radiaca/brzdová páka SHIMANO Dura-ace ST-R9170 Di2 Disc 2x11
Ďakujem za radu
Mam odpoveď
Di2 pasuje bez problémov
Disc už nie.
Treba novú spojovaciu skrutku hadičky.teda aj súdok a skrátiť hadicku
Úspora na váhe 188g
Ked sa snazis prepnut rezim radenia na prehadzovacke tak ti LEDka nejak zareaguje?
Su vsetky pripojene kable dobre zacvaknute?
Pouzivas adapter/zdroj ktory dodava 1A a viac?
Vyzerá to na poruchu batérie. Nerozhodil ju ani v servise. Ale je to zvláštne lebo ešte som nepočul, že by di2 batéria len tak z ničoho nič odišla keď predtým fungovala bez problému.
Áno origo.
Jasné, to som si odsledoval
Ani po nastavení mikrokrokovaním do krajnej polohy mi nedočiahne ramienko ďalej ako na predposledný 27z pastorok.
Už sa seriem na to pôjdem s tým do servisu. Už fakt musí byť chyba niekde v šaltri keď sa to rovnako chová aj s iným kolesom a kazetou. Nie je nad mechaniku a lanká
Si si tym urcite isty, mas jej rovnost pomeranu tym pripravkom? alebo iba tak pohladom sa zda rovna
Pätka je takmer nová.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Ešte pred reklamáciou som ju skúsil premerať multimetrom a bolo tam napätie 0,3V a klesalo to počas merania. Čiže veľmi málo a myslel som, že odišla bateria vnútri. Ale keď ten modul vie batériu odpojiť pri poklese napätia tak to by mohla byť príčina problému u mňa.
Urobit nastavenie radenia cez e-tube + update firmware-u a skontrolovat ci je spravne nastavena B-skrutka, co sa tyka zablokovania spodnych poslednych najmensich pastorkov, tak je to dafault systemu ale ak je system rozhaseny a nieje dobre nastaveny tak radi pri malom prevodniku aj tieto posledne male pastorky..