La Cabra alias kozliatka 🐐 , majú dopravu na víkend zdarma … po dľľhom dlhom čase som ich podojil … snáď nebudem sklamaný .
26.03.2023 - 20:58:19
00
He he , tak nejako🤷🏼‍♂️ … cheers ☕️

https://www.instagram.com/reel/CpQNzBBK8d3/?igshid=MDJmNzVkMjY=
27.03.2023 - 22:24:36
01
sakra zabudol som to v kosiku, uz mi tam hadze dopravu, tak nabuduce :D
28.03.2023 - 11:51:45
00
Chlapi, kolega chce stroj, čo poviete na tento?
https://www.rightdeal.sk/p/gaggia-new-classic
Na začiatok lepšie ako dáky automat delonghi, nie?
28.03.2023 - 14:57:11
00
Ja na gaggii frčím už šesť rokov .Ale pijem len tak cca 8 espress cez víkend.Mlieko nepením,tak zatiaľ stačí.Len treba počítať ešte raz toľko na mlynček,až sa dá aspoň čosi vykúzliť 😀.Ak není náročný,tak omnoho lepšie ako automat a 90percent kaviarní.

Prílohy:

IMG_20230328_163700.jpg
IMG_20230328_163700.jpg 210.36 KiB thumb_up0thumb_down

28.03.2023 - 16:45:17
00
Ja mám tiež dlho Gaggiu Classic, ale starší model (2011). Kolega má tú novú a je to slušný stroj za tie peniaze. Vnútro úplne jednoduché, oproti staršiemu typu OPV je v novej trochu ináč riešený a pre zmenu tlaku musíš vymeniť strunu, čo je ale upgrade, ktorý určite odporúčam. Inak najväčšia nevýhoda je menší bojler a tým aj nižšia tepelná kapacita. Pri tmavo pražených kávach to tak necítiť, ale stredne a svetlo pražené kávy nespraví veľmi chutné (pokiaľ nevieš ako na to), lebo nedokáže udržať dostatočnú teplotu počas celej doby extrakcie (25-30s). Riešením je PID alebo jednoduchšie, ale nie tak presné technika "temp surfing".
28.03.2023 - 17:12:37
00
Pri tych malych bojleroch to ani PID nevie zachranit, videl som na Lelite a Silvii.
28.03.2023 - 18:49:35
00
Zasa výhoda je, že sa to zohreje skôr, ako mám pomleté. A pri troche skúseností z toho tečie káva, ako z máloktorej kaviarne...
28.03.2023 - 21:01:41
00
Tak ale zohriata voda v bojleri je asi o nicom ked je hlava "studena"
Tiez mam vodu v bojleri zohriatu za minutku ale kavu robit hned nemozem 😁
28.03.2023 - 21:25:51
00
peterg napísal:
Pri tych malych bojleroch to ani PID nevie zachranit, videl som na Lelite a Silvii.


Tak pid je v podstate nanič, keďže je objem bojleru malý a výkon špirály nestačí ani na udržanie stálej teploty pri 100% výkone počas extrakcie, ale s menšími trikmi sa tomu dá pomôcť a dá sa dosiahnuť pokles cca 1°C počas celej extrakcie (30s, 60g). Samotná pid regulácia je dobrá aspoň na stabilnú štartovaciu teplotu. Keď budem mať niekedy čas, skúsim spraviť log z teploty na puku. Čo mi pripomína ďalšiu trochu problémovú vec na gaggií - zrovna nie najlepšie umiestnené teplotné čidlo.
28.03.2023 - 22:20:27
00
Dá sa však vytunovat aby bola velmi štabilná ;)
Najvatšiu nevýhodu vydím vtom, že má hliníkový boiler.

Prílohy:

IMG20211203220455.jpg
IMG20211203220455.jpg 207.38 KiB thumb_up0thumb_down

28.03.2023 - 23:10:48
00
A Meticulous Espresso ste niekto nezabackovali?
28.03.2023 - 23:16:39
00
Lance to troska testil https://www.youtube.com/watch?v=oDblFHWFKSA&t=1523s
29.03.2023 - 14:35:28
00
de1mos napísal:

Hej, to som videl, bola to dost improvizacia. Realne si myslim, ze tie problemy by nemal byt problem softverofovo fixnut. Nakoniec ma ale od kupy odradilo, ze ten chlapik co je za tym uz robil aj ine kickstarter projekty. Napr. tento roboticky sach, ktory mal byt hotovy Dec 2021 a stale nie je. Nedokoncis jednu robotu a hned zacnes druhu, tak to smrdi pruserom.

Mohol by uz Lodinium tu malu paku zacat predavat :-)
29.03.2023 - 17:44:44
00
Troška podarenejšia recenzia Mexičana , bez " bugov :bug: " ... osobne som toho názoru , že veelmi zaleži na výbere kávy a ešte daleko viac na akom mlyne si to pomelie . Bo tuto melie na Monolith MAXe a výsledky su posobivé ;)

thumb_up0thumb_down
29.03.2023 - 21:04:45
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up