kedze ja sa pohybujem medzi dvoma mestami a v kazdom mam bike ulozeny inde a inak, tak ma napadlo, ze kde maju bikeri svojho milaaska uchytenie na intraku vam tu uploadnem (sa nesmejte, je to robene z toho co bolo po ruke), uchytenie co mam doma, je ale dost specificke a foto tu nemam...je vsak priam idealne ...to vam mozno nakreslim ...no takze kde ho skladujete? na balkone? v garazi? v kocikarni? v detskej? pod stropom? na stene? nad postelou? pod postelou? whatever
p.s. ten vytrhnuty spic si nevsimajte, je to cerstve, nebol na to este cas
Ak to bola reakcia na moju foto, tak viac ako 90% casu na biku jazdim len velky prevodnik a posledne 3-4 prevody na kazete na rovine, takze nemam dovod prehadzovat na maly 31z prevodnik po kazdej jazde, aj ked rozumiem, ze pruziny sa viac namahaju. Prevodnik pouzijem mozno 5-6x do roka. Okrem toho prehadzujem casto kolesa s roznymi kazetami a flase boli riadne vysusene po umyti a dezinfikovane, pricom 1 z nich sluzi ako "servisna" flasa pre naradie, lepenie, co2, spojka na retaz.. a v druhej ak si dobre pamatam mam este stale narvatu bundu proti vetru
Ahojte, takze pokecal som s nasim dvornym dodavatelom ocelovych vyrobkov, poslal som mu svoje poziadavky a je nadseny, nakolko podobny system od neho uz niekolko mesiacov pozaduje zena. po prvom prototype urobime recenziu, a mozno zo bude casom aj ako vyrobok
Toto normalne zacnite vyrabat. Aj ked kusovky. Teraz sme robili cyklomiestnost v baraku a co si vypytali za urobenie a navarenie hakov, tak to by si urcite zarobil.
Je to ovela krajsie ako to, co mame my a funkcnejsie - rozostupy nastavis ako budes potrebovat, pripadne odsunies bike, ak ti zavadzia pri vybrati.
Jedina vec na doplnenie -> keby slo spravit individualne nastavenie dlzok hakov. Kazdy ma roznu dlzku a idealne je, ked sa opiera na zemi o koleso a hak ho len pridrziava.
To mi samozrerjme doslo, ze setrit pruzinu, ale po kazdej jazde zhadzovat na mensi prevodnik, ktory nepouzivam a najmensi pastorok.. to pochopim tak po sezone, zeby to davalo vyznam, keby som nejazdil v zime na trenazeri. Kalena pruzina musi nieco vydrzat a ked, tak sa snad da vymenit
Kľukovku motora na aute nechávate v akej polohy aby sa šetrili pružiny ventilov, nebodaj keď na tom pol roka nejazdíte? Písacie pero vždy vycvaknete, aby strunka netrpela?
Ako prídem tak to šľahnem do kúta - nikdy nebol problém.
Pružiny odchádzajú pre cyklické namáhanie a komu sa to nezdá, tak nech si utiera ryc aj keď nebol kaďiť.
Strong kasli na zhadzovanie. Jazdi. Ked to bude unavene, vymenis. Ale pochybujem, ze sa to kvoli tomu unavi.
Ja som taketo neriesil a zatial je to v pohode.
Na 1x12 nenechavam na najvacsich, ale aby som riesil, ci budem na 8 alebo 12 prevode, to zase netreba. Na 3xN som predne nikdy nedaval na najmensie pri skladovani.
Ahojte, postupne sa môj plán na výrobu závesného systému bajkov do pivnice stáva realitou. Otázka na kutilov:
Oceľové háky budú vyrezané laserom, no zámočnícka dielňa mimo pozinku nejakú povrchovú úpravu nerieši.
Nenapadá vás, ako ošetriť samotný výpalok tak, aby bol šetrný k bajku ? obrúsené to bude, olepiť nejakou páskou by sa to samozrejme dalo, no chcelo by to niečo lepšie-niečo ako pogumovanie.
Existuju hrubšie, gume podobné povlaky. Kedysi sme to dávali na prípravky do automobiliek do ktorých sa ukladali nárazníky. Neviem si ale teraz na rýchlo spomenúť na správny názov.
s autobrzdou a silentblockom s originálneho riešenia sa asi budem musieť rozlúčiť, nikde sme nenašli žiadne podobné koliesko do profilu. ale aj tak by to malo plniť účel.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Co konkretne uvidim? Rad sa necham poucit.
Toto normalne zacnite vyrabat. Aj ked kusovky. Teraz sme robili cyklomiestnost v baraku a co si vypytali za urobenie a navarenie hakov, tak to by si urcite zarobil.
Je to ovela krajsie ako to, co mame my a funkcnejsie - rozostupy nastavis ako budes potrebovat, pripadne odsunies bike, ak ti zavadzia pri vybrati.
Jedina vec na doplnenie -> keby slo spravit individualne nastavenie dlzok hakov. Kazdy ma roznu dlzku a idealne je, ked sa opiera na zemi o koleso a hak ho len pridrziava.
Aj ramienko prehadzovaca sa povoli, setriac tym pruzinu
Ako prídem tak to šľahnem do kúta - nikdy nebol problém.
Pružiny odchádzajú pre cyklické namáhanie a komu sa to nezdá, tak nech si utiera ryc aj keď nebol kaďiť.
Ja som taketo neriesil a zatial je to v pohode.
Na 1x12 nenechavam na najvacsich, ale aby som riesil, ci budem na 8 alebo 12 prevode, to zase netreba. Na 3xN som predne nikdy nedaval na najmensie pri skladovani.
Oceľové háky budú vyrezané laserom, no zámočnícka dielňa mimo pozinku nejakú povrchovú úpravu nerieši.
Nenapadá vás, ako ošetriť samotný výpalok tak, aby bol šetrný k bajku ? obrúsené to bude, olepiť nejakou páskou by sa to samozrejme dalo, no chcelo by to niečo lepšie-niečo ako pogumovanie.
tiež ma napadla nejaká tekutá guma
Mám tieto https://www.hornbach.nl/p/alfer-wandhaak-met-rubbercoating-verzinkt-staal-rood-80-x-115-mm/8413825/
Ale môže byť aj takéto špeciálne na bicykle: https://www.hornbach.nl/p/alfer-fietshaken-wand-plafond-met-rubbercoating-d-150-x-h-150-x-b-120-mm/8413817/
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down