Zdravim vsetkych bikerov.Zaujimalo bi ma ako cistite biky? Ide o to ze som kupil novy bajk (a nebol lacny) a po prvej jazde vobec nevizera ako novy Chcem sa spytat, ze ci je lepsie vystriekat ho vodou alebo ked uschne tak nasucho ho alebo ako
ja to zoberem voda a do toho taky zmetacik cim utieras napr zo zeme dacoa dawas to na lopatku..dufam ze wies co myslim..tak tie stetky na tom smetacikus a dostanu WSADE a nemusim montowat ....BTW ten bike v priprawe je krasny...
Ako čístím bike? No najprv použijem vyhľadávanie a nájdem si už niekoľko podobných tém v tomto fóre, prečítam si ich a niektorý uvedený postup si už vyberiem...
ako ja som skúšal vyhladávať, ale pravdu povediac ma nenapadlo žiadne spojenie, alebo názov témy, a to čo som skúsil mi nenašlo...
takže ťa poprosím o link, alebo o "repete" = napíš aj sem svoje postup.
inak, to pri každom umývaní rozoberáte stred ?
keď sa tu píše že vazelínu...
Co vsetko sa ma z biku odobrat nez ide do vane alebo pod vodu?Nevadi,ked normalne na kolesa aj s nabojmi spr*****y som vycistil kolesa+orech...Ram som este nesprchoval tak neviem
Tiež bike neumývam (iba keď idem niekde autom/vlakom), nieje na to čas. Mám tam kvalitné, drahé komponenty, ktoré to predsa musia vydržať inak by neboli také drahé
Mysli si to ďalej... práveže hlavne u drahých komponentov čistota výrazne šetrí peňaženku, myslím, že v nejakej diskašn o praní reťaze to pekne opísal JoKo.
Totiž tvrdosť (odolnosť voči oderu) a mechanická pevnosť/pružnosť/cokoliv spolu súvisia len veľmi voľne (tvrdosť a pružnosť idú spravidla proti sebe), a preto síce Al zliatina s prímesou skandia síce umožní použiť menej materiálu, ale ten sa odiera asi rovnako rýchlo ako klasický dural... napríklad... takže efekt brúsnej pasty netreba podceňovať.
Tie komponenty sú samozrejme drahé z iných dôvodov, ako že by mali byť odolné voči šmirglovaniu mastným prachom alebo blatom.
Dosť ma vie zaskočiť, keď je niekto ťažký gramár a potom na biku vozí nie nepodstatné množstvo svinstva, a navyše svinstvo na "správnom" mieste znamená zároveň citeľne zvýšený odpor. Prípadne budeme od neho ešte počúvať recenzie na blbý ťažký a nepresný chod radenia a pod., no čím to asi bude.
Nové, čisté, namazané a dobre nastavené ide dobre všetko. Otázka je, dokedy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ludia...co je s vama?
takže ťa poprosím o link, alebo o "repete" = napíš aj sem svoje postup.
inak, to pri každom umývaní rozoberáte stred ?
keď sa tu píše že vazelínu...
http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?t=15990&
gary díky, spojené
Mysli si to ďalej... práveže hlavne u drahých komponentov čistota výrazne šetrí peňaženku, myslím, že v nejakej diskašn o praní reťaze to pekne opísal JoKo.
Totiž tvrdosť (odolnosť voči oderu) a mechanická pevnosť/pružnosť/cokoliv spolu súvisia len veľmi voľne (tvrdosť a pružnosť idú spravidla proti sebe), a preto síce Al zliatina s prímesou skandia síce umožní použiť menej materiálu, ale ten sa odiera asi rovnako rýchlo ako klasický dural... napríklad... takže efekt brúsnej pasty netreba podceňovať.
Tie komponenty sú samozrejme drahé z iných dôvodov, ako že by mali byť odolné voči šmirglovaniu mastným prachom alebo blatom.
Dosť ma vie zaskočiť, keď je niekto ťažký gramár a potom na biku vozí nie nepodstatné množstvo svinstva, a navyše svinstvo na "správnom" mieste znamená zároveň citeľne zvýšený odpor. Prípadne budeme od neho ešte počúvať recenzie na blbý ťažký a nepresný chod radenia a pod., no čím to asi bude.
Nové, čisté, namazané a dobre nastavené ide dobre všetko. Otázka je, dokedy.