čaká sa len na schválenie od us

https://www.thedrive.com/the-war-zone/ukraine-situation-report-denmark-to-decide-by-summer-on-f-16s-for-kyiv
13.04.2023 - 10:24:25
11
neviem co sa tu vsetci pozastavujete nad ruskou agresivitou? to,ze pouzivali v Allepe par rokov dozadu, tak v 2004om testovali prve taketo zbrane briti a amici v iraku.....vtedy vacsina z vas tahala kacera za sebou este,a ti ostatni nevedeli ani kde ziju.resp. internet pre nich neexistoval v tych dierach dedinskych, alebo zjavne nesledovali politiku resp. geopolitiku vobec a teraz sa tu pohorsuju nad ruskymi uplne ale ze uplne beznymi zbranovymi systemami ... ach jaj.

uz davno som vravel,tie zbrane zo zapadu,resp. vychodneho korejskeho bloku tam uz mali byt prvy mesiac vojny,a neumrelo by tolko nevinnych ludi na jednej,ci druhej strane ... priposrati politici
13.04.2023 - 20:18:47
01
triki napísal:


a ta danska verzia F16AM Block 20 MLU to je uz celkom letita modernizacia tohoto podareneho stroja. Ma to sice len radar APG66 od Westinghousu a nie APG68 co bol standard neskorsich modernizacii (block 70 ma este lepsiu AESA antenku) ale uz to dokaze strielat AIM120 amraam a aj AGM84 harpoon.

Aby si niekto nemyslel, ze to je nejaky uplne vynoveny stroj. Ale urcite na UA velmi dobre zuzitkovatelny a zaroven nehrozi, ze by sa mordor dostal k nejakej technologii, ktora by bola utajovana.
13.04.2023 - 20:57:13
00
canopus napísal:
neviem co sa tu vsetci pozastavujete nad ruskou agresivitou? to,ze pouzivali v Allepe par rokov dozadu, tak v 2004om testovali prve taketo zbrane briti a amici v iraku.....vtedy vacsina z vas tahala kacera za sebou este,a ti ostatni nevedeli ani kde ziju.resp. internet pre nich neexistoval v tych dierach dedinskych, alebo zjavne nesledovali politiku resp. geopolitiku vobec a teraz sa tu pohorsuju nad ruskymi uplne ale ze uplne beznymi zbranovymi systemami ... ach jaj.

uz davno som vravel,tie zbrane zo zapadu,resp. vychodneho korejskeho bloku tam uz mali byt prvy mesiac vojny,a neumrelo by tolko nevinnych ludi na jednej,ci druhej strane ... priposrati politici




Aj, ked zabili Daniela T. som tahal kacera po dvore a v mojej dedinskej diere nebol riadny internet. Ale to neznamena, ze co bolo vcera, ma dnes netrapi ;)
13.04.2023 - 21:47:51
06
Den po USA sankciach Madari urazene pic.juc vystupuju z rusofilnej banky. Zbohom sidlo v Budapesti :y:
https://www.reuters.com/world/europe/hungary-quit-russian-international-investment-bank-after-us-sanctions-report-2023-04-13/
13.04.2023 - 22:10:01
05
Vynimocne budem reagovat na canopus, namiesto jednoducheho nicnehovoriaceho palca dole (ktory aj tak casto nedavam), specialne na prvy odsek. Z neho budem súhlasiť snad len s tym zaverecnym ...ach jaj

1) vytahovanim kto co kedy pouzil (ake zbrane) sa dostaneme cez Vietnam, atomovku, kobercove nalety, yperit, ...az kam? k jaskynnemu pracloveku?

2)'tahanie kacera' v 2004 by znamenalo,ze vacsina tu diskutujucich su dvadsiatnici, co dost pochybujem
//Iba nicim nepodlozeny pocit

3) diera dedinska- nekomentujem inac ako ze cenny pohlad do zmyslania pisatela

4) ak sa nad niecim pohorsujem(e), tak nie nad 'ze uplne beznymi zbranovymi systemami', ale nad ich nehoraznym (hromadnym, brutalnym...a ine lepsie dalsie privlastky) pouzitim

Viacmenej vsetko, co som chcel
(nabuduce sa mozno zdrzim-Stax suhlasim)
13.04.2023 - 22:13:16
016
Obdivujem ľudí, čo si dajú námahu argumentačne vyvrátiť dezolátny výgrc na internete (z diskusie sme.sk):

"Nasledovne som dostal v maili - asi produkcia rusofilnych quislingov - koluje to internetom. Je možné že to pristane aj na vašom PC. Je to pokus falšovania dejin v snahe "vyleštiť" profil historickeho klamara - ruska a otočiť nenavist proti Ukrajine, ktorá sa bráni pred ďalšou ruskou genocídou. (prva bola - Stalinov hladomor 1932 - 33 zabil 6 miliónov)
..mix pravdy a polopravdy ovplyvní naivného...(Blaha sa pod to aj podpíše)Ako tento paškvil kolujuci po internete v snahe vrátiť rusku lesk po medzinárodnom úpadku svojou neprijatelnou vojnou proti Ukrajine. Proti dezinformáciam je nutné sa ozvat. Tu je môj prínos:(Velké písmená - original, malé - moje dodatky.)
______________________________
DĚJINY NEPŘEVRÁTÍŠ - ZAJÍMAVÁ FAKTAV SOVĚTSKÉM SVAZU MĚL GENERÁLNÍ TAJEMNÍK ÚV KSSS POSTAVENÍ CARA A TEDY ABSOLUTNÍ MOC. ALE KROMĚ POSLEDNÍHO GORBAČOVA TO NIKDY NEBYL RUS.
Už tu v úvode je ošibka... generalnī Tajomníci CCCP boli aj rusi - Malenkov, Andropov, Černěnko. Pochopiteľne Stalin bol najkrvavejší a vedel, že nesmie k moci pripustiť nikoho...zgulagoval a vraždil prípadných oponentov, doma, a aj v zahraničī.(Trockij v Mexiku)

A KDO PŘIKAZOVAL OBSAZENÍ CIZÍCH ZEMÍ?
- LENIN BYL ŽID
S tymto sa často oháňajú dezoláti.Lenin mal jedného pra deda žida. On žid by bol, keby jeho vlastná matka bola židovka. Tá bola pravoslavna ruska kresťanka. Niečo ako Puškin, najslávnejší rusky poet. Ten mal jednêho pradeda černocha. Suma sumárum - Lenin bol asi taky žid ako Puškin černoch. Obaja boli ortodoxní rusi, full stop!

- STALIN BYL GRUZÍNEC - PŘIKÁZAL OBSAZENÍ POBALTSKÝCH ZEMÍ - - CHRUŠČOV BYL UKRAJINEC - PŘIKÁZAL V R.1956 OBSAZENÍ MAĎARSKA
Chruščov bol definitivne rus. Vid WIKIPEDIA

- BREŽNĚV BYL UKRAJINEC
Zavádzajúca polopravda. Brežnev sa narodil na Ukrajine - ale rodičia boli definitívne rusi! Vid WIKIPEDIA-

PŘIKÁZAL OBSAZENÍ AFGHÁNISTÁNU A V ROKU 1968 I ČESKOSLOVENSKA - GORBAČOV BYL RUS - PŘIKÁZAL STÁHNOUT VŠECHNA VOJSKA DOMŮ!
Neprikazal, nemal s tým nič spoločné! Uż vôbec nebol pri moci. Vid:https://zpravy.aktualne.cz/domaci/odchod-sovetskych-vojsk/r~22d9b786b23611eaa.../

ZAJÍMAVÉ, ŽE NEJVÍCE DO RUSŮ KOPOU GRUZÍNCI A UKRAJINCI - POHROBCI STALINA A BREŽNĚVA. A JEŠTĚ POBALTSKÉ STÁTY.
Do rusov kope každý rusmi porobeny a tyranizovany národ. Momentalne Ukrajina, ktorú rusko chce zničiť.

ALE NAPŘÍKLAD. V ESTONSKU TVOŘI RUSOVÉ 40 % POPULACE, ALE NEMAJÍ VOLEBNÍ PRÁVO ! UMÍ SI NĚKDO PŘEDSTAVIT, ŽE BY NA SLOVENSKU MAĎAŘI NEMĚLI VOLEBNÍ PRÁVO? A TAKÉ NÁS UTLAČOVALI.
Tak ako pobaltské krajiny trpeli od doby násilnej anexie v 1940 po oslobodenie spod čižmy Mordoru v 1991, príšernost je slebé slovko. Tie tri malé krajiny boli skoro úplne zlikvidované, zgulagované, zgenocídované vraždené. To, že po oslobodení spod rusov vôbec medzi sebou nechali tam nastahovanych rusov, je ukážka ich civilizovanosti. Rusi medzi nimi sú piata kolóna, schopná poprosit mordor o "oslobodenie" á la - Krym, Luhansk, Doneck.

NAPADLO BY NÁS NATO, EU, OSN A URČITĚ I MAĎARSKO. ALE O ESTONSKU SE MLČÍ, AČKOLI JE TO V ROZPORU SE VŠEMI LIDSKÝMI PRÁVY.
Podľa zákona obyvatelia bez občianstva nemôžu voliť Riigikogu (národný parlament) ani Európsky parlament, ale majú právo voliť v komunálnych voľbách.

ZAJÍMAVÁ INFORMACE! TOTO JSOU VELMI ZAJÍMAVÁ FAKTA A JDOU VELMI DOBŘE ZJISTIT Z KNIHY O CELNÍ SPRÁVĚ ČR OKUPACE ČESKOSLOVENSKA RUSY V ROCE 1968? ANI NÁHODOU!
Ani náhodou? tie ruské bravčové hlavy co vykukovali so strachom z tých okupačnych tankov naozaj vypadali ako príšery z Marsu. Dôverovali by rusi Ukrajincom vykonat inváziu????

O SITUACI V ČESKOSLOVENSKU V DUBNU 1968 JEDNALO POLITBYRO KS SSSR VE SLOŽENÍ: 7 UKRAJINCŮ (VČETNĚ L. I. BREŽNĚVA), 1 BĚLORUS, 1 LITEVEC, 1 KYRGYZ, 1 KAZACH A 1 RUS.KDYŽ PO VÁŠNIVÉ DISKUZI DOŠLO K HLASOVÁNÍ O INTERVENCI DO ČSSR, TAK INTERVENCE ZVÍTĚZILA V POMĚRU 10:2 (LITEVEC SE ZDRŽEL A RUS BYL PROTI)!
Aha, tu v týchto pochybnych číslach Brežnev je stále ešte Ukrajinec...To, že rus bol vždy ľudomil, sme predsa vedeli, to nám do hláv pchali naši quislingovia celý život - ožran a cirhovník rus bol anjel ... Zrazu v rusku v 1968 bola demokracia a sa volilo ohladom invazie do ČSSR...No to určite. Nariadil to - Rus !!! Zakerny Brežnev . Ešte týždeň pred inváziou v Čiernej nad Tisou chlácholil Dubćeka - Eto vaśe delo.

DO ČESKOSLOVENSKA BYLY DNE 21. SRPNA POSLÁNY DVĚ SOVĚTSKÉ ARMÁDY A TO: PRVNÍ UKRAJINSKÝ SBOR SLOŽENÝ VÝHRADNĚ Z UKRAJINCŮ A 1. ZÁLOŽNÍ URALSKÝ SBOR, KDE BYLO TÉMĚŘ VÝHRADNÍ ZASTOUPENÍ ZAURALSKÝCH NÁRODNOSTÍ.
Takže nás napadli Ukrajinci a mongoli. Ani zmienka o rusoch a "bratských" rusmi nakomandovanych okolitych susedoch. ...bratia rusi boli iba muzikanti ... Alexandrovci.

V PRVNÍ VLNĚ DO ČESKOSLOVENSKA PŘIŠLO CELKOVĚ 63 RUSŮ(!), Z TOHO BYLO 42 ARMÁDNÍCH ŽURNALISTŮ!
Tak toto je už naozaj pre idiotov... 63 minus 42 žurnalistov...takže prišlo iba 21 rusov!!! Buhaha...iba 21 rusov!!! A aj tí asi boli iba samaritáni. Ešte lepšie by bola tá o Červenej Karkulke.
Ked takéto koniny budeme trpiet, časom sa dozvieme, že prepad ČSSR bol spáchaný Eskimákmi.

AŽ V ROCE 1970 SE ZAČAL ZÁLOŽNÍ SBOR STAHOVAT ZPĚT DO SSSR A 1. UKRAJINSKÝ FRONT ZAČAL BÝT NAHRAZOVÁN NOVĚ VZNIKLÝM 3. SBOREM, JEMUŽ SE PŘEZDÍVALO ZAHRANIČNÍ A V NĚM PAK UŽ BYLA VĚTŠINA RUSŮ, KTEŘÍ S ROKEM 1968 NEMĚLI NIC SPOLEČNÉHO.
Rusů, kteří s rokem 1968 neměli nic společného.!!!! Treba to komentovat?

VE SVÉ PODSTATĚ OKUPACE ČESKOSLOVENSKA BYLA UKRAJINSKOU ZÁLEŽITOSTÍ! TAKŽE SI TO DEJ DOHROMADY S TÍM, CO SE DNESKA ODEHRÁVÁ NA UKRAJINĚ.
Ano, ano...tak a sme konečne doma. Toto bol prapôvodný zámer tohto ruského govna. Ukrajina!!!...všetko zlo bolo a je z Ukrajiny...Tak už vieme prečo teraz tá ruská hrdlorezácka svoloč tú Ukrajinu napadla. A podla dezolátov máme vlastne byt mordoru vdačni.

JÓ, HOLT DĚJINY VÁLEK NEPŘEVRÁTÍŠ!
Jo holt aspon ju úplne prepísať.😄😄🤣 "
14.04.2023 - 12:42:39
08
Síce to nesúvisí priamo s vojnou na Ukrajine, ale tie argumenty toho russofila mi pripomínajú argumenty jedného Maďara, ktorý sa snažil dokázať, že názvy Vyšegrad a Balaton majú maďarský pôvod. Takíto ľudia sú schopní na svoje videnie sveta napasovať čokoľvek, je veľmi frustrujúce s nimi viesť akúkoľvek debatu, pretože sú absolútne imúnni voči realite.
14.04.2023 - 13:21:51
00
Najkrajšie na takýchto trápnych žblebtoch je, že v 100 zo 100 prípadov to skončí tým, že „Rusko krásne, múdre, vyspelé, silné a nezávislé, ktoré vždy a všade na cudzie územia prináša len pokoj, poriadok a mier“ dopláca na to, že všetok ten bordel a úpadok doma spôsobujú neruskí občania spoločenstva nezávislých štátov, prípadne zväzu socialistických republík - a neostáva im nič iné, len to mlčky trpieť a potom to vždy podľa potreby v rámci tzv. „ruskej revízie dejín“ označiť za dôvod načisčisto neodôvodnenej rusofóbie ...
14.04.2023 - 13:37:21
01
Minimalne s tym odchodom sovietskych vojsk by som bol opatrny. Dohoda bola podpisana 26. 2. 1990 a posledny vojak opustil uzemie Ceskoslovenska 27. 6. 1991. Gorbacov bol v urade generalneho tajomnika UV KSSZ az do 24. 8. 1991.
14.04.2023 - 13:46:27
01
čistenie zákopov
https://www.youtube.com/watch?v=t1nYulc7oPA
14.04.2023 - 14:38:21
00
https://twitter.com/nexta_tv/status/1646909626443522049
15.04.2023 - 09:11:58
00
prokremelcan Musk povedal dopredu ze nebude branit ruskej propagande a z Twitteru teda spravi Trollfabriku
15.04.2023 - 10:09:32
00
šejk mansur
https://twitter.com/HKaaman/status/1617618030162501633
15.04.2023 - 10:41:14
00
Kto moze, nech prosim odomkne :handshake:

https://dennikn.sk/3255432/po-stachovskom-strielali-videl-znasilnene-zeny-v-buci-ruski-tenisti-mi-volaju-ale-nechcem-aby-mali-dobry-pocit/?ref=inc
15.04.2023 - 10:50:44
11
keyboard_arrow_up