Pribral som od tej doby stale bojujem so sedlom. Ci uz je to na horaku ci žiletka, mam problémy. Vyskúšal som veľa sedla, Teraz posledný rok jazdím nejake špecializeri, odmerané ale ani to nie je ono. V zime som aj kvoli dieram v sedle dost trpel prechladol Hlavne na ceste. Sirku ritnych kosti mam 144cm. Chcel by som od vas nejaký tip na dobre sedlo, s ktorym ste spokojný. Mam 192 cm 98kg 144mm sedlo uhol 0`. Porad s cim jazdis v poho 2-5hodin. Uprednostnim nazori tych ktori jazdia 5tisic +. Ďakujem
BBB Echelon. Zobral som v Ba ako testovacie, uz ho mam tusim 2-3 roky a nedam nanho dopustit. Ale kedze je primarne na horsky, tak nesedim cely cas v jednej polohe ale hybem sa.
Krem so kupil minuly rok prvy krat a bez neho uz ani jazdu - dokonca aj na spinningu niemam s tymi ich smiesnymi tenkymi sedlami problem.
Takze hladaj obchody s testovacimi sedlami a skusat a skusat. To BBB som bral testovacie s malom obchodiku v Ba a mali tusim 4 rozne modely kazdy vo viacerych velkostiach, cize si si mohol dost presne vyskusat, ze ktorym smerom ist - respektive aj konkretny model doladit sirku.
dik, krem pouzivam iba na zaciatku dlhsej pauzy. Echelon som mal, po dvoch mesiacoch som ho predal, nesedel mi.
Ak ti superzazracny meraci pristroj urci sirku sedla na mm presne (bez ohladu na tvar sedla roznych znaciek) a zaroven tebe to sedlo nesadne, vylucil by som to meranie ako prve.
tiez som bol v kaktuse ale ten superzazracny pristroj bola len gelova podlozka a tiez mi nesadlo sedlo co mi dali
minuly mesiac som bol na fittingu a tiez ma nejak meral a kupodivu tiez vyslo ze sedlo 150mm a kupil som ergon co tam mal nahodene ale este s nim trochu bojujem
túto Ergon Core technológiu som po 20 km od zlosti skoro vytrhol zo sedlovky. nehovorím že je to zlé, veľa ľudí to chváli, ale každá riť je iná, treba skúšať. jazdím Ergon MTB sedlo, už druhé s prívlastkom Pro, oproti verziám Sport a Comp má výplň AirCell®, 100+ km žiadny problém, ani neviem že mám zadok. pri verzii Sport som o ňom vedel už okolo 60. km výjazdu.
jedna zvláštnosť pri Ergone, robia dve veľkosti sediel S/M a M/L, ale keď si porovnáte rôzne modely rovnakej veľkosti, šírka sedla sa líši.
Toto neviem ci ti niekto poradi. Ja jazdim ultra vyjazdy. Cely zivot ake sedlo si mi dal tak s tym som jazdil. Doslova. Raz som jedno zlomil, zobral som prve co bolo po ruke a na druhy den dal 10 hodin a ani som nespoznal rozdiel. Az z nicoho nic pred dvoma rokmi som zacal mat problemy s tym ze sa zodieram do krvi na niektorych miestach. Nezmenilo sa nic - ani vaha, ani zranenie, ani ine sedlo, ani gate a uz vobec nie posed. Proste z nicoho nic - resp nic co by som vedel urcit. Odvtedy sa s tym trapim, skusam, prisposobujem. Zmenou sedla (paradoxne mi najviac momentalne vadia sedla s dierou - derie sa mi to najviac na hrane diery) sa suchanie posunulo z jednej oblasti par cm vedla ale problem ostal. Pre mna je zatial jedine riesenie prelepovanie naplastami na pluzgiere (aj ked pluzgiere to nie su) Compeed. Prelepim, vydrzi to tak tyzden, a nederie sa koza, neboli to. Ale je to take riesenie ze...
Skus po sprche po vyjazde pouzit krem Babylove z DMky: https://www.mojadm.sk/babylove-vyzivny-krem-proti-zapareninam-ultra-sensitive-p4058172434273.html Je to proti zapareninam, obsahuje zinkoxid. Ja som s tym vyriesil nieco podobne v oblasti medzi zadkom a stehnami. Je dobre sa natriet, aj ked mas sedave zamestanie. Potenie a nasledna vlhkost vedia riadne rozdrazdit pokozku a bike to potom len dokona.
Skus po sprche po vyjazde pouzit krem Babylove z DMky: https://www.mojadm.sk/babylove-vyzivny-krem-proti-zapareninam-ultra-sensitive-p4058172434273.html Je to proti zapareninam, obsahuje zinkoxid. Ja som s tym vyriesil nieco podobne v oblasti medzi zadkom a stehnami. Je dobre sa natriet, aj ked mas sedave zamestanie. Potenie a nasledna vlhkost vedia riadne rozdrazdit pokozku a bike to potom len dokona.
Dakujem za radu, kazdopadne toto nema nic spolocne so zapareninami. Bavime sa naozaj o do krvi, mechanicky zodratej kozi. Nieco s cim som nikdy problem nemal ale posledne dva roky to riesim - obcas uspesnejsie obcas menej. Kremy pred, pocas aj po su absolutnou samozrejmostou u mna - cele dni resp. niekolko dni za sebou non stop v sedle inak ani davat nejde.
Tak si rit počas výjazdu masti. Su na to presne určené prípravky. Aj tu v shope. Ja to tak robím. Mam malú 5ml nadobku a keď cítim ze už drie, tak namastim. Samozrejme namastim pred jazdou. Po jazde zas umyť a sudokrem. Taktiez mi viac drie zadok, ak mám napr bavlnené slipy. Preto ich nenosím.
Ako pisem aj v predoslej sprave, pouzivam krem pred, pocas a po. Naviac k tomu vlhcene utierky a umyvam pravidelne vodou ak sa bavime o viacdnovych vyjazdoch - mam to myslim si celkom zmaknute za tie roky. So zapareninami napr nemam ziaden problem aj ked mam na sebe jedny gate 3-4 dni vkuse. Islo mi skor o to ze problemy mozu byt naozaj rozneho razu a riesenia velmi zlozite. Rovnako ako je vidno kazdy radi rozne sedla lebo kazdy sme v tomto dost rozdielni a navyse sa to v case vie zmenit. Preto je podla mna neprenositelna skusenost s nejakym sedlom z jedneho cloveka na druheho. Poznam ludi co jazdia 4000km na skrupinovych Tune sedlach a su total spokojni. Ale doporucovat to niekomu nie je asi uplne najlepsie.
jammin a mas to v kazdych gatiach rovnako? nemoze to byt tym ze koza sa nestiha dostatocne regenerovat pri prilis castom jazdeni a v podstate degraduje?
Tak si rit počas výjazdu masti. Su na to presne určené prípravky. Aj tu v shope. Ja to tak robím. Mam malú 5ml nadobku a keď cítim ze už drie, tak namastim. Samozrejme namastim pred jazdou. Po jazde zas umyť a sudokrem. Taktiez mi viac drie zadok, ak mám napr bavlnené slipy. Preto ich nenosím.
Mastim sem tam pred ak idem na dlhsi vyjazd. Ale nie je problem v tom ze by ma to nejako zdrelo. Nie je to mastou.
Ja nehladam gate ani kremy. Hladam sedlo. Ale ano je to asi idividualne dost no ak 20 ludi napise ze toto je nam dobre,tak by som ho vyskusal. Dnes som sa zatulal na stranku meridy a som uvazoval nad skrupinou, alebo smp well gel tak som sa rozhodol ze este raz zainvestujem a zobral som smp well gel. Uvidim,dam vedieť ci je take komfortne ako ho prezentuju
Dnes som dal na novom sedle smp well gel 60km do kopca 1150m. Úplne spokojný, bez starosti. Snad to tak pôjde ďalej. Sice ten cas bol len 2:25hod ale tak na starom sedle by som uz plakal
Dnes som dal na novom sedle smp well gel 60km do kopca 1150m. Úplne spokojný, bez starosti. Snad to tak pôjde ďalej. Sice ten cas bol len 2:25hod ale tak na starom sedle by som uz plakal
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tebe namerali mozno 120mm kosti ale to ti mali povedat kolko presne
Krem so kupil minuly rok prvy krat a bez neho uz ani jazdu - dokonca aj na spinningu niemam s tymi ich smiesnymi tenkymi sedlami problem.
Takze hladaj obchody s testovacimi sedlami a skusat a skusat. To BBB som bral testovacie s malom obchodiku v Ba a mali tusim 4 rozne modely kazdy vo viacerych velkostiach, cize si si mohol dost presne vyskusat, ze ktorym smerom ist - respektive aj konkretny model doladit sirku.
dik, krem pouzivam iba na zaciatku dlhsej pauzy. Echelon som mal, po dvoch mesiacoch som ho predal, nesedel mi.
Alebo asi este lepsie Core 3D
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
minuly mesiac som bol na fittingu a tiez ma nejak meral a kupodivu tiez vyslo ze sedlo 150mm a kupil som ergon co tam mal nahodene ale este s nim trochu bojujem
jedna zvláštnosť pri Ergone, robia dve veľkosti sediel S/M a M/L, ale keď si porovnáte rôzne modely rovnakej veľkosti, šírka sedla sa líši.
Dakujem za radu, kazdopadne toto nema nic spolocne so zapareninami. Bavime sa naozaj o do krvi, mechanicky zodratej kozi. Nieco s cim som nikdy problem nemal ale posledne dva roky to riesim - obcas uspesnejsie obcas menej. Kremy pred, pocas aj po su absolutnou samozrejmostou u mna - cele dni resp. niekolko dni za sebou non stop v sedle inak ani davat nejde.
Skúsil by som ešte nejaky kozeny brooks alebo selle anatomica https://selleanatomica.com/collections/t-series
Mastim sem tam pred ak idem na dlhsi vyjazd. Ale nie je problem v tom ze by ma to nejako zdrelo. Nie je to mastou.
Ano viem aj testovacie sedla ale v mojom okoli nie su.
som ťažší, aktuálne sedlo brooks c17, bez problémov 5+ hodín
+ Chamois urobí dosť