Jezus Pochybujem, ze kataster moze svojvolne pri prevodoch udelovat bremena a obmedzovat sukromne vlastnictvo. A sud to prikaze. len ked to niekto napadne a vyhra.
Zaujmave, ze juzna cast tej komunikacie do polky Konhory patri obci. Vyzera to, ze zabudli alebo vlastnici prilahlych nehnutelnosti nemali zaujem riesit komunikacie pri rozsirovani obce. Kto a kolko zaplati je asi vec konkretnej dohody s obcou. Nemusi to kupovat hned obec, kupia to vlastnici nehnutelnosti a bezodplatne prevedu na obec.
Zrejme sa nedohodli a tak kupili vlastnici a trucuju.
Vyplýva z toho rozhodnutia, že keď sa s ostatnými spoluvlastníkmi z bytového domu v BA rozhodneme umiestniť rampu na cestu ktorá vedie po parcele ktorú spoluvlastnime, tak nám to súd tiež môže odobriť? Chápem že precedens v SK práve nie je podstatný, ale je tam ešte nejaký podstatný detail? Musela by to byť slepá ulica aby komunikácia nebola "verejná" ?
IMHO sud nemusi odobrovat povolenie. Na to budu asi ine predpisy, stavebne, stanovisko policie/obce, pripadne nacierno. Sud bude riesit, ked to niekomu bude vadit a bude sa dozadovat prechodu.
Pri neverejnej (=sukromnej) nikam inde neveducej komunikacii by to nemal byt problem. Bezne okolo novych stavieb su miesta za rampou. Resp. vznikaju cele sukromne ulice.
Tu chceli menit dokonca majetok mesta: https://www.bratislavskenoviny.sk/doprava/1035-zmenit-verejnu-komunikaciu-na-neverejnu-si-vyzaduje-splnenie-viacerych-podmienok
Cele to rozhodnutie sudu je blbost a podla clanku sa aj odvolaju lebo to vytvara nebezpecny precedes, Okresny sud im tu rampu hned dal dole (neodkladne rozhodnutie) lebo cesta je obecna. Tito experti rozhodli nech si robia co chcu a este obec ju ma opravovat. Podla tej logiky ked vlasnim pozemok pod cestou tak si tam mozem dat rampu. Napr. velka cast Kammenej cesty v Ziline je na sukromnom a vlasnik tam uz zacal poloblokady lebo roky chcel rokovat s mestom. Teraz tam moze rovno dat betonovy profil.
Podla clanku to hlavne vyzera tak, ze sa postavi obchadzka a ten most zostane nevyuzity, lebo trasovanie cez Konhoru a aj most sa robili len preto, ze predchadzajuce vedenie obce s povodnym trasovanim nesuhlasilo a presmerovalo to cez Konhoru. Ked zoberieme do uvahy aj tu kauzu s ulicou Dr. Jozefa Tisu, tak nadobudam dojem, ze poniektori Varincania sa sobasili v minulosti asi v ramci blizkej rodiny a dnes vidime dosledky. A kedze Nezbudska Lucka (Janosikovo) katastralne s Varinom susedi, tak asi ani netreba nic dalej vysvetlovat a treba sa tymto obciam radsej oblukom vyhybat.
Nechcem odputavat pozornost od rampy, ale vieme stav visnovskych trailov zhrnut tak, ze Cervik ok, Anakonda par velkych stromov krizom (inak ok), Tajpan troska snehu (inak cisty) a Vretenica ok. Moze to takto byt?
Nechcem odputavat pozornost od rampy, ale vieme stav visnovskych trailov zhrnut tak, ze Cervik ok, Anakonda par velkych stromov krizom (inak ok), Tajpan troska snehu (inak cisty) a Vretenica ok. Moze to takto byt?
Každý deň tu klikám a nič som sa nedozvedel, lebo som v tej Koňhore nebol ! Tak ísť či, niekedy nohy vytočiť č,i čo, ako ? Taipan ma zaujíma veľmi ináč fajné videa, ma robote trhalo normálne
Tajpan je zdola ako slapatelny? Nie som lokal. Vdaka
No takto, posielat ta tam isto nebudem, jedine, ze by si sa vyzival v technickych vyslapoch po korenoch a kamenoch (ale najdu sa tam aj pekne useky na hrabanke). Cast usekov je tak narocna, ze som ich este nedal cisto v sedle - treba miestami potlacit 10-20 m.
Ja to chodim naopak preto, ze koncim vo Visnovom a nechcem ist dole asfaltkou zo sedla Javorina - radsej sa spustim Slepuchom.
Nechcem ta ani odhovorit. Kopa ludi ma problem to zist smerom dole, tak treba zvazit svoje schopnosti.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zaujmave, ze juzna cast tej komunikacie do polky Konhory patri obci. Vyzera to, ze zabudli alebo vlastnici prilahlych nehnutelnosti nemali zaujem riesit komunikacie pri rozsirovani obce. Kto a kolko zaplati je asi vec konkretnej dohody s obcou. Nemusi to kupovat hned obec, kupia to vlastnici nehnutelnosti a bezodplatne prevedu na obec.
Zrejme sa nedohodli a tak kupili vlastnici a trucuju.
Pri neverejnej (=sukromnej) nikam inde neveducej komunikacii by to nemal byt problem. Bezne okolo novych stavieb su miesta za rampou. Resp. vznikaju cele sukromne ulice.
Tu chceli menit dokonca majetok mesta:
https://www.bratislavskenoviny.sk/doprava/1035-zmenit-verejnu-komunikaciu-na-neverejnu-si-vyzaduje-splnenie-viacerych-podmienok
Otvoriť v novom okne thumb_up2thumb_down
Konečne niečo iné ako rampa💩
Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
Ešte kým sa vrátime k rampe: videjko fajn užitočné. Len tak ďalej 👌
Mne sa zda, ze toto uz je poriadne mimo rampy!
Co sa tyka rampy, tak stav 100%, mozno by to chcelo nafarbit a premazat panty.
No takto, posielat ta tam isto nebudem, jedine, ze by si sa vyzival v technickych vyslapoch po korenoch a kamenoch (ale najdu sa tam aj pekne useky na hrabanke). Cast usekov je tak narocna, ze som ich este nedal cisto v sedle - treba miestami potlacit 10-20 m.
Ja to chodim naopak preto, ze koncim vo Visnovom a nechcem ist dole asfaltkou zo sedla Javorina - radsej sa spustim Slepuchom.
Nechcem ta ani odhovorit. Kopa ludi ma problem to zist smerom dole, tak treba zvazit svoje schopnosti.
preco si vystrihol switchbacky ?