Lokalizácia
Formulár sa odosiela
dá sa to , ver ci nie. ak som mikra domotal je mi to ľúto, ako ho poznam dá 10k bez zastavenia napr ma 24ke budúci týždeň ,kde vás všetkých pozývam howgh
Zobraziť komentár 08.11.2022 - 13:03:29
01
napisal som všetko, Mikro ak som domotal to ms mrzí , Miro to dal . na všetkých sa teším na ďalších akciách 10k môžete dat aj na okruhu vkt 24 už 16.11
Zobraziť komentár 08.11.2022 - 13:08:17
00
Ono, podľa mňa sa pri celom tom koncepte Everestingu, resp. 10k veľmi nepočítalo s tým, že by to niekto chodil takto "expedične," s trvaním v ráde dní. Ten, kto to celé vytvoril imho tak nejako očakával, že ľudia to budú chodiť reálne "na jeden záťah," teda viac-menej len s nutnými prestávkami. Na takéto expedičné výjazdy bol podľa všetkého zavedený ten formát Roam, pri ktorom sa spať môže.

Inak, v Everesting Hall of Fame sú desiatky 10k zápisov s trvaním nad 24, či dokonca 36 hodín, nejeden pokus tam má aj viac ako 48 hodín. Rado tam so svojimi necelými 57 hodinami nie je ani zďaleka najpomalší. Pri všetkých týchto dlhšie trvajúcich pokusoch by imho bolo takisto namieste pochybovať, či jazdci nespali...

Aby sme sa ale nechápali zle, rozhodne nie som za porušovanie akýchkoľvek pravidiel, akurát pri týchto viacdňových Everestingoch je imho prašť jak uhoď, či človek sedí v chate s hlavou opretou o stôl, alebo si na pár desiatok minút zdriemne. A z bezpečnotných dôvodov myslím si že nie je o čom... Holt ale, pravidá sú nastavené inak, tož nám neostáva iné než ich dodržiavať.
Zobraziť komentár 08.11.2022 - 15:08:00
01
A celý tento humbuk je spôsobený tým, že zmenili /zmäkčili/ pravidlá.... malo zostať , že originálny everesting treba dokončiť do 24 hod od štartu /tak to bolo pred pár rokmi, pokiaľ mám správne informácie/ a nemuselo by sa špekulovať....a či by si dakto počas prestávky medzi výšľapmi na 10 minút zdriemol by bolo nepodstatné....
Zobraziť komentár 08.11.2022 - 16:56:04
06
arrow_leftTomas11 napísal:
je imho prašť jak uhoď, či človek sedí v chate s hlavou opretou o stôl, alebo si na pár desiatok minút zdriemne. A z bezpečnotných dôvodov myslím si že nie je o čom...

no prave z bezpecnostnych dovodov a silneho poklesu fyziologie to prave v pravidlach pisu, aby si sa nezramoval v zjazde, cize po kazdom 10k mozes spat 2h, ak som dobre pochopil
No, taketo akcie prenecham takym, co nemozu spat :lol:
Zobraziť komentár 08.11.2022 - 19:25:21
00
Ale veď ja sa s tebou vôbec nehádam, práve naopak :-)

Akurát som sa asi nevyjadril úplne jasne - vidím to tak, že z hľadiska nejakej tej nazvime to "športovej hodnoty" je imho úplne jedno, či vrámci svojho 24+ hodín trvajúceho 10k Everestingu počas prestávok sedíš v chate 30 minút opretý o stôl, alebo zalezieš do spacáku a trochu si zdriemneš. Pritom z hľadiska bezpečnosti nie je o čom v prospech toho spánku, samozrejme.

Celé je to z môjho pohľadu s tým neobmedzeným časom a neobmedzenými prestávkami no obmedzeným spánkom nie úplne najšťastnejšie riešenie, aj keď rozumiem, že nejako to pravidlo zadefinované byť musí. (a zároveň nemôže byť príliš komplikované)

Aby som ale nepôsobil ako Kenai... rozhodne si netrúfam tvrdiť, že tento môj názor je absolútne správny a "takto to musí byť."
Zobraziť komentár 08.11.2022 - 22:08:18
01
dam trosku mozno offtopic a mozno ani nie ked ste zacali stym spankom. bikepackingove preteky ak to idu borci naozaj ako preteky a nie vylet, tak spanok je velmi dolezity - nie ze vela spat, ale naopak nespat ak chces vyhrat. maju "natrenovane" rozne techniky - samozrejme to uz nieje pre kazdeho a mna to od takehoto typu preteku dost odradilo, kedze ja spanku potrebujem naozaj vela inak blbnem. na supu si viem relane predstavit podla toho co som doteraz odjazdil tak 36h. uz 48h by bolo u mna dost riziko a fakt netusim akoby to dopadlo.
dovolim si pripojit uryvok clanku pre predstavu:
Zobraziť komentár 08.11.2022 - 22:24:25
06
Jo, na takýchto pretekoch sa spánok veľmi nenosí :-) Napr. na takom viac než týždeň trvajúcom RAAM spia tí najlepší cca. hodinu denne... Akurát teda halucinácie z nedostatku spánku sú tam v podstate úplne bežnou vecou :-)
Zobraziť komentár 08.11.2022 - 23:18:31
00
Tomas11: vsak odvedeny vykon je nepochybny. Len ja som zmateny z toho, ze dotycny bol najprv uvedeny v omyl, ale pritom nic neporusil a nakoniec stiahol nieco, co stiahnut nemusel a tak podla pravidiel mohol byt klasifikovany ako treba, ale pod tarchov omylu sa uviedol sam v omyl , v ktorom stiahol uspesny pokus uplne zbytocne. Tak som to pochopil. Cize by ho mal znovu nahrat , kedze je podla pravidiel a tym padom bude on ok, my budeme ok, Piny bude ok, aj Rado Tilandy bude ok. Ale mozno to nechapem uz dobre, ale to nevadi :D
Zobraziť komentár 09.11.2022 - 08:33:09
01
Rado stiahol svoj oficiálne potvrdený zápis už tiež.
A všetci sme OK, neboj :)
Zobraziť komentár 09.11.2022 - 09:36:00
01
Ďalší parádny výkon Laciho ??
Makačka v teréne ako sa patrí ??

https://www.strava.com/activities/8990291024
Zobraziť komentár 01.05.2023 - 20:22:25
16
This Account Is Private
You'll need to follow Ladislav to see their profile. Send a request now.
Zobraziť komentár 01.05.2023 - 20:24:26
00
arrow_leftKibib napísal:
This Account Is Private
You'll need to follow Ladislav to see their profile. Send a request now.

Jasné, zabudla som na to ;) Zverejní, keď sa zobudí :lol:
Zatiaľ takto ;)
Zobraziť komentár 01.05.2023 - 20:29:21
08
Láďo je zviera :D krasa!
Zobraziť komentár 01.05.2023 - 20:31:07
02
Neskutočné čoho je ľudská bytosť schopná.
Zobraziť komentár 01.05.2023 - 20:33:45
02
keyboard_arrow_up