chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Noo takže pridám svoju skúsenosť... Po cca 7 mesiacoch prezitych s Cura 4 (ktoré mi prišli na bajku) skúšaní rôznych platniciek, a nie úplnou spokojnosťou s výkonom som sa konecne dokopal k výmene za Dominiony A4, ktoré som mal v šuplíku zhodené zo starého bajku. Cez víkend som sa dostal na bajk a môžem s kľudným svedomím povedať ze tie Cury su proste slabé v porovnaní Dominionmi...
MarkAurel. kotuce a platne urobia strasne vela. uz len ked das MDRC kotuce a race platne tak po zahriati to brzdi ako keby si dal tyc do kolesa
ale zase napr co som mal sram guide rs tak s origo kotucom a platnami to nic nebrzdilo, pouzita alternativa urobila zazraky s brzdami
Aka je pouzita alernativa? Ja som dnes prehodil zele galfery za metalicke sram a je to rozdiel. Otravne piskaju, ale kusu a poriadne brzdia. Tie galfer maju podobny prejav ako Jagwire semi-metalic. Do toho co bezne jazdim to je uplne OK, ale akonahle sa ide niekdam kde dostanu zabrat, to tak je na hranici (a preto som ich aj prave teraz vymenil)
ja nakoniec pred kupou HS2 od Sramu som nahodil na skušku kotuče SM-RT76 od Shimana (DB8 4p brzdy ... dnes som odjazdil 40km, 1300 cyškovych ... brzdi to dobre možno trochu lepšie ako s pôvodnymi Centreline kotučmi
... eše zvažujem ake platničky kúpiť / vyskúšat, do metalických sa mi moc nechce isť, vždy som jazdil organicke a stačilo to na moje jazdenie (a to jazdim aj čierne traily občas, na druhu stranu mam necelych 70kg)
Noo takže pridám svoju skúsenosť... Po cca 7 mesiacoch prezitych s Cura 4 (ktoré mi prišli na bajku) skúšaní rôznych platniciek, a nie úplnou spokojnosťou s výkonom som sa konecne dokopal k výmene za Dominiony A4, ktoré som mal v šuplíku zhodené zo starého bajku. Cez víkend som sa dostal na bajk a môžem s kľudným svedomím povedať ze tie Cury su proste slabé v porovnaní Dominionmi...
Marinada aktuálne 80kg, samozrejme netvrdím ze tie Cury nestoja za nič... Ale nejak sa nekonal ten wow efekt o ktorom všade čítam, pričom tie Dominiony ma aj po vyše sezóne dokážu stále ohromit.
Tak oni majú za sebou už 2 sezóny... Pozerám ze som ich kupoval v zime 2020. No každopádne vtedy som dal za pár nejakých 320€ bez kotúčov... Z nejakého shopu som bral posledný pár skladom. Teraz je cena ozaj o niečo vyššia
hadice necham maguracke,len som nevedel ako nakombinovat zvysok...diky za rady zajtra maju prist XT paky tak to zbucham a dufam ze to bude spolahlivejsie ako samotne MT7
Ahojte.Vie mi niekto poradiť za aké platničky, kotúče vymeniť moje aktuálne brzdy nakoľko sa mi stáva že brzdy v ťažkých zjazdoch zapeciem.
Brakes Shimano Deore M6000, 2-piston, 180mm front rotor, 160mm rear rotor
Brake Levers Shimano Deore M6000
Moja váha 88kg.
Ďakujem za každú radu.
Ak Ti bike (vidlica, ram) poberie 200mm kotuce, tak mozes dat 200ky. Ak nie tak nejake slusnejsie 180 (pomerne lacne a slusne su napr. Formula) a dosticky metalicke (sintrovane).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale zase napr co som mal sram guide rs tak s origo kotucom a platnami to nic nebrzdilo, pouzita alternativa urobila zazraky s brzdami
... eše zvažujem ake platničky kúpiť / vyskúšat, do metalických sa mi moc nechce isť, vždy som jazdil organicke a stačilo to na moje jazdenie (a to jazdim aj čierne traily občas, na druhu stranu mam necelych 70kg)
Kolko vazis? Mne tie Cury pridu ako riadne kotvy.
Brakes Shimano Deore M6000, 2-piston, 180mm front rotor, 160mm rear rotor
Brake Levers Shimano Deore M6000
Moja váha 88kg.
Ďakujem za každú radu.