Čaute, ako vozíte eBike na strešnom nosiči? Thule freeride má nosnosť do 17kg a ProRide 20kg. Môj MTB Haibike má bez baterky niečo okolo 20,5 kg. Mám nosič freeride a na staršiu crossovu Meridu mi to v pohode stačilo. Má niekto skúsenosti či to je ešte bezpečné naložiť eBike na strechu mierne cez nosnosť? Ak aj investujem do ProRide tak neviem či to bude stačiť. Jedná sa mi o konkrétnu skúsenosť s naloženým eBikom na streche nad 20kg.
Niekto tak, niekto inak... Neexistuje všeobecne platné pravidlo... Voda ako taká by nemala byť problém (drvivá väčšina ebajkov spĺňa minimálne IPX4), skôr špina z ciest, ktorá môže zaniesť odhalené kontakty...
Kdesi som cital, ze vo vseobecnosti sa odporuca bateriu vybrat a vozit v aute. Ale ked si uvedomite, akym otrasom bateria musi odolavat pri bajkovani na trailoch, tak jej vozenie na bajku na taznom je uplna pohodicka .
Inak kolegovia, kto potrebuje tretie cislo na nosic , pripravte sa na dlhe cakanie, cca 6 tyzdnov. V starych cislach to bolo cca tyzden. Aj ked mate este stare cislo, pride vam uz znacka s novym pismom.
Objednaval som 3. cislo na zaciatku aprila. Znacka prisla do 3 tyzdnov. Rychlejsie ako maly TP, ktory som daval robit v ten isty den, lebo som dal zapisat tazne.
Mozem potvrdit, ze prisla znacka s novym pismom a este odporucam vybavit znacku elektronicky. Vtedy stoji len 8 eur.
Čiže batérie vyberáte len tak. Chápem ak má niekto nosič na hranici nosnosti a chce ho trochu odľahčiť, ale inak nevidím jediný dôvod prečo treba vyberať baterku. Za 3 roky čo prevážam e-bajky kade tade som to neurobil ani raz, Otvor (kontakty) potom čo zakrývate? Ak to zmokne, tak to môže byť väčší problém ako nasadená baterka na bajku.
Vyndaná baterka může být větší problém, záleží na konstrukci daného ebiku. Na Rotwildu pokud vozím bez baterky, tak to problém je a pak to celé poctivě obtočím smršťovačkou tak, že to perfektně těsní. Je to ale práce navíc (tak 5-10 minut to trvá) pro každý převoz.
Baterku tedy vyndavám pouze když to vezu na střeše v Thule upride, abych zbytečně nepřekračoval nosnost 20kg toho nosiče (bez baterky jsem těsně pod 20kg).
Teď už budu převážně vozit na nosiči na kouly (pořídil jsem Thule Epos, tak to bude konečně pohoda s nandavání oproti nandavání na střechu, na svojem autě jsem neměl kouly, proto jsem vozil předtím na střeše), tak tam baterku rozhodně vyndavate nebudu.
A když se náhodou něco stane (to může být i technický problém daného kusu baterie nebo i při bouračce může být problém i když bude baterka uvnitř auta i když šance je pak menší), tak bude snad lepší, že to začne hořet uvnitř kufru auta mezi spoustou dalších zavazadel?
Když už by hořela, tak já budu raději, ať je to na biku na nosiči mimo auto, i když pro některé případy nehody se to může stát s o něco větší pravděpodobností než uvnitř auta.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
.....ak prevážam 1 bajk na nosiči ktorý je na 2,tak nevybrem baterku nikdy
Veľa šťastia...
Mozem potvrdit, ze prisla znacka s novym pismom a este odporucam vybavit znacku elektronicky. Vtedy stoji len 8 eur.
Baterku tedy vyndavám pouze když to vezu na střeše v Thule upride, abych zbytečně nepřekračoval nosnost 20kg toho nosiče (bez baterky jsem těsně pod 20kg).
Teď už budu převážně vozit na nosiči na kouly (pořídil jsem Thule Epos, tak to bude konečně pohoda s nandavání oproti nandavání na střechu, na svojem autě jsem neměl kouly, proto jsem vozil předtím na střeše), tak tam baterku rozhodně vyndavate nebudu.
Ale keď netreba...
Ale keď netreba...
Kludne si tu mozme dat aj tisicky zhorenych palivovych aut, ale asi to bude zbytocne zahlcovanie priestoru
Když už by hořela, tak já budu raději, ať je to na biku na nosiči mimo auto, i když pro některé případy nehody se to může stát s o něco větší pravděpodobností než uvnitř auta.