Kategórie
Bike-tech- LED Remote je na facku, po ceste fajn, ale v teréne sa málokedy podarí prepnúť podporu len o jeden stupeň, skoci to o dva poväčšine. Rovnako ovládanie displeja Kiox 300 detto. Tlačidla sú proste veľmi jemne, bolo by super, keby kládli väčší odpor. Celkovo ten ovládač je v teréne nepraktický.
- Kiox 300: zatiaľ nemožnosť navigácie ako v starom Kioxe (ma doriešiť update). Aktuálne žiadne možnosti pripojenia ďalšieho príslušenstva, napríklad hrudného pasu (neviem či stary Kiox toto vedel). Další problém celého systému je, že ukazuje viac najazdených km ako iné trackovacie nástroje. Pri cca 50km tripe ukazuje o 2km prejdené viac (obvod kolesa mám správny - riešia to aj další chalani v UK napr.)
- motor: tam som ok, zoznamujeme sa ešte.
- batéria 750Wh: pre mna tiež v pohode, Dnes trasa 50km, prevýšenie 950m, zostatok 43%. Casto využívané eMTB vzhľadom nato, že sme šli so Saganom sorcererom, ktorý je proste dabel ?
- aplikácia Flow: v podstate nemám nejaké negatíva. Na iOS musí byt povolená poloha na “Vždy” inak neukáže nastupane metre. Export gpx z nej ale neobsahuje údaje o čase, takze je nepoužiteľný. Možnosť úpravy nastavenia režimu Eco a Turbo.
Ak ma niekto otázky rad zodpoviem.
posledný komentár: 31. 8. 2025 o 22:17
Výpredaj savings Bosch PowerTube BBP3760 Horizontal batéria, 625 Wh
467 €
savings
MOC 699,90 €
Výpredaj -18% Zipp QuickView Computer Mount predsadený držiak 31,8 mm
18,89 €
-18%
MOC 25,99 €
-27% Garmin Quarter Turn rýchloupínacia svorka pre Edge 540/840
7,99 €
-27%
MOC 10,90 €
-30% Specialized Speedzone drôtový snímač cyklopočítača, s držiakom
13,89 €
-30%
MOC 19,90 €
-9% SP Connect Bike Bundle II sada držiaku/puzdra na iPhone 12 PRO MAX
57,99 €
-9%
MOC 63,99 €
dostal som odpoveď z boschu, keď bude čas to vyskúšam
"Problém s nadmorskou výškou môže súvisieť s nestabilným pripojením bluetooth. Skúste riešenie problémov nižšie.
Riešenie problémov Bluetooth (najmä v prípade zlyhania automatického opätovného pripojenia):
Skúste problém vyriešiť pomocou iného smartfónu. Pripojenie iného smartfónu môže vyriešiť problémy s opätovným pripojením k pôvodnému smartfónu.
- Odomknite ebike a deaktivujte funkciu uzamknutia.
- Odstráňte eBike z aplikácie Flow
- Odinštalujte aplikáciu (z hlavného smartfónu).
- Odstráňte eBike z nastavení Bluetooth tohto smartfónu.
- Použite iný smartfón, nainštalujte si aplikáciu (prihláste sa pomocou rovnakého účtu Bosch) a spárujte ju s eBike.
- Teraz znova použite svoj vlastný smartfón, nainštalujte si aplikáciu a spárujte ju s eBike (rovnaký účet Bosch)."
"Problém s nadmorskou výškou môže súvisieť s nestabilným pripojením bluetooth. Skúste riešenie problémov nižšie.
Riešenie problémov Bluetooth (najmä v prípade zlyhania automatického opätovného pripojenia):
Skúste problém vyriešiť pomocou iného smartfónu. Pripojenie iného smartfónu môže vyriešiť problémy s opätovným pripojením k pôvodnému smartfónu.
- Odomknite ebike a deaktivujte funkciu uzamknutia.
- Odstráňte eBike z aplikácie Flow
- Odinštalujte aplikáciu (z hlavného smartfónu).
- Použite iný smartfón, nainštalujte si aplikáciu (prihláste sa pomocou rovnakého účtu Bosch) a spárujte ju s eBike.
- Teraz znova použite svoj vlastný smartfón, nainštalujte si aplikáciu a spárujte ju s eBike (rovnaký účet Bosch)."
Zaujimave mne dnes poslali ziadost o zaslanie dalsich suborov a tento navod vobec nespomenuli:
Ďakujeme za vašu odpoveď.
Poskytnite nám prosím snímku obrazovky z podrobnej mapy. (tak aby sme v aplikácii Flow videli celú trasu). Tiež by bolo dobré mať súbor GPX z trasy.
Ďakujeme a čakáme na vašu odpoveď.
Otazka znie:
Je smart system priamo zavysli od motora (smart system motor) alebo je cela ta groteska”” okolo smart systemu naviazana iba na ovladanie (riadiacu jednotku) ktorou je v podstate smart controler+kiox300?
Skusim este inac.
Mam motor 4gen. S ozn. BDU450CX a ovladanie na riaditkach mam cez purion. Od zaciatku sa zamyslam nad tym ci viem purion vyhodit a nahradit ho controlerom+kioxom 300 (nie kioxom) kedze medzicasom som sa dopracoval k info ze kiox je s mojim motorom kompatibilny a viem ho pouzit.
Idealne by som najradsej skombinoval remote mini na riaditkach s kioxom 300 co je ale asi nerealne aj ked obidva zariadenia komunikuju cez bluetooth…
Velmi by mi pomohla info od niekoho kto do toho vidi ci nahodou v mojom pripade (podla kodu motora) neviem urobit s “non smart system” realny smart system.?, popripade ci nahodou neviem s mojim motorom sparovat kiox 300 aby som sa zbavil nevkusnej “tachometrovej buudky”…
Snaad niekto bude mat dostatok info alebo skusenosti a poradiii
Dik mooc 🖖
pokiaľ viem, tak gen4 a smart systém používajú iné konektory, takže predpokladám že to nebude fungovať, možno keby si to opakujem MOŽNO keby sa ti to podarilo prekáblovať na nové konektory a spojiť to so starým motorom, aj tak si myslím, že to nebude fungovať. Môže používať iný druh komunikácie medzi jednotkou a motorom a nepôjde ti vlastne nič. Už len to že batérie nie sú spätne kompatibilné by malo byť varovaním, že tam je niečo úplne inak urobené.
lepšie by ti vedel povedať niekto kto s tým pracuje, toto je len taký môj poznatok z toho čo som sa dočítal takže to treba brať s rezervou
Kiox áno.
Vyber pohonná jednotka a uvidíš možnosti. Naklikaj si kombinácie.
https://www.bosch-ebike.com/cz/servis/kombinace-produktu/system-bosch-ebike-2#driveUnits
Tu píše, že to ide
https://www.emtbforums.com/threads/bosch-kiox-retrofit.11596/page-4
Tu máš aj video
https://youtu.be/pLKK2C5cjUk