Vcera som namontoval novu vidlicu- Fox f100 rl. A mam taky mensi "problem": Siel som s nou zatial len po meste a zdala sa mi kusok prilis nafukana. Chodila asi len do polky zdvihu. A k tomu spinila nohy olejom.(?) Tak som odkrutil krytku ventilka a zatlacil nechtom. Z ventila namiesto vzduchu vyletel taky zeleny sairait (nevie niekto co to moze byt?) asi do vysky 3-4 cm a odzabal mi cely prst. ked som potom doma opat pozeral do ventilu nevidel som nic... nic zelene. Chcem sa spytat ci je to normalne. co to mohlo bits? ... Ci mam vidlicu poslat spat do kolokramu skade prisla alebo je to "bezna vec"
...Dakujem...
...bežná vec....pekne si ju nafúkaj podľa doporučenia výrobcu + nejaký ten PSI hore/dole podľa toho koľko presne vážiš a ako ti to viac vyhovuje...inak odkedy kolokram predáva FOX-y?
len par kusov maju oem a sa mi thak pacila ze som predal svoju xc600 (2007 nie !2008!) braskovi a kupil si fox... za 13 baby a ked chcem v terene si ku odfuknut a zacne to striekat ??? hm ...
len par kusov maju oem a sa mi thak pacila ze som predal svoju xc600 (2007 nie !2008!) braskovi a kupil si fox... za 13 baby a ked chcem v terene si ku odfuknut a zacne to striekat ??? hm ...
keď chceš odfukovať zober si zo sebou pumpu na vidlicu...inak pod 13 ju kupim na nete kdekoľvek ale to nie je dôležité...
jasne ze na nete sa da zohnat ale tha predsa len z nemecka abo z dajakej riti objednavat veci a usetrit 1000 korun kt. mozno prerobim na reklamacke???...
OT ... nevadi ... vravis ze je to normalne ze to strieka... co to vlastne je za olej??? ... cize aj ked ju len odfuknut chcem musim mat pumpu? nezasere to pumpu??
aj mne sa to stalo s tým olejom, a tak isto aj na BOMBERy
ja mám nafúkaný F100 RL podla váhy - kolko kilo, toľko PSI
čiže ked mám 85kg, tak fúkam 85 PSI - a tiež chodí najviac tak do 75-80% ale mne sa zdá, že to je OK, podla mna to je komfortné dosť... s bomberom sa to nedá porovnať, to som si myslel, že aku dobrú vislicu mám - ale iba pokial som nezačal jazdiť s FOXom
chalani využijem tento link o FOX 32 F100 RL a pridávam video - niektorí členovia mi podla tohoto videa vyčítali, že vidlica málo chodí, ale mne sa zdá že je dosť komfortná... Ako sa chová vaša FOXka v teréne, dostal ju niekto na MAX zdvyh???
čo si o tom myslíte??? http://www.youtube.com/watch?v=lKjLgilCz7w
V podstate ti vidla chodí ale naozaj nevyuživa celý zdvih. F100 je progresívna vidla, takže ak nemáš správne nastavené tlaky tak sa bude takto chovať. Ono je to to verzia RL, kde je blokovaná kompresia (Low)bez možnosti nastavenia (vypnutia) takže aj toto sa podpisuje na priebehu vidly.
Neviem aké velké boli prekážky, aká váha jazdca, SAG a dalších x vecí, takže vyhodnocovať len na základe videa nemá zmysel.
nastav vidlu podla SAGu, jemne dolad aby chodila čo najviac a ked ti to bude vadiť tak potom jediná cesta je upraviť chod kompresie.
no dal som tam takú umelú sťahovačku a prešiel som ten istý zjazd ešte raz - dostal som sa maximálne na 80 možno 85% zdvihu
moja váha 86, tlak 80 PSI
mám to ešte vyfúknuť trochu? inak komfort sa mi zdá dosť v pohode, len všetci tvrdia, že by mala pracovať vo väčšom rozsahu
pri tomto tlaku a váhe budeš mať SAG vyšší ako 20%, takže si ho uprav.
pri prechode na lepšiu vidlu sa ti komfort bude zdať v poriadku vždy, takže to je len tvoj subjektívny pocit.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
keď chceš odfukovať zober si zo sebou pumpu na vidlicu...inak pod 13 ju kupim na nete kdekoľvek
znamena ze druhy raz uz nebude ?
inak nemusis sa toho bat...mne ten olej tiez skoro oko vybil
ja mám nafúkaný F100 RL podla váhy - kolko kilo, toľko PSI
čiže ked mám 85kg, tak fúkam 85 PSI - a tiež chodí najviac tak do 75-80% ale mne sa zdá, že to je OK, podla mna to je komfortné dosť... s bomberom sa to nedá porovnať, to som si myslel, že aku dobrú vislicu mám - ale iba pokial som nezačal jazdiť s FOXom
PS: len nech ta taká blbosť nenapadne vyskúšať !
Nenastavuj vidlu podla tabuliek, ale podla SAG-u. (zanorenie .... hladaj)
čo si o tom myslíte???
http://www.youtube.com/watch?v=lKjLgilCz7w
Neviem aké velké boli prekážky, aká váha jazdca, SAG a dalších x vecí, takže vyhodnocovať len na základe videa nemá zmysel.
nastav vidlu podla SAGu, jemne dolad aby chodila čo najviac a ked ti to bude vadiť tak potom jediná cesta je upraviť chod kompresie.
moja váha 86, tlak 80 PSI
mám to ešte vyfúknuť trochu? inak komfort sa mi zdá dosť v pohode, len všetci tvrdia, že by mala pracovať vo väčšom rozsahu
pri prechode na lepšiu vidlu sa ti komfort bude zdať v poriadku vždy, takže to je len tvoj subjektívny pocit.