Jazdim najma po cestach medzi dedinami, cyklochodnikoch a obcas aj polne cesty ci cez les. Absolutne ziadne traily, skakanie, nic take.
Chcel by som novy bicykel kedze stary horsky dosluhuje a nechcem uz donho investovat.
Zvazujem aky bicykel by bol pre mna najvhodnejsi, ked ozaj vacsinu jazdim po asfalte ale chcem ist aj do lahkeho terenu.
Tie najnovsie mtb co maju len 1x11 alebo 1x12 prevodov sa mi nepacia lebo mne tam budu chybat tazsie prevody na cestu aby som nemusel tocit pedalmi ako splaseny ked chcem ist rychlejsie.
Chcem uz 29" kolesa, kedze teraz mam male. Existuje vobec nieco taketo univerzalne na rozne povrchy? Co by ste mi poradili? Dik
posledný komentár: 14. 12. 2020 o 17:50
https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/horske-bicykle/pevne-a-hardtail/rock-machine-torrent-50-29-bicykel-striebornaciernasiva.html
Lebo to je zmysel a podstata internetového fóra a tohto vlákna.
Tak to je super, že TY máš objektívne názory. Možno aj tvoje prdy voňajú, ktovie...
Keby si ty dokázal "prečítať s porozumením" toto vlákno, videl by si, že viacerí radia podobne ako ja.
Ak by si šiel do gravelu, za mňa adepti Marin Nicasio, Triban 100 (low cost za 310€ nový, ale bude stačiť na to, čo chceš. Občas ich majú aj s rovnými riaditkami), ďalšie možnosti RC120 alebo RC500, dajú sa tam dať dosť široké plášte, až 36c
Ak treking, tak Marin DSX, aj konkurencia má niečo podobné, stačí pohľadať.
Ak MTB, tak len XC, niečo na štýl CTM Rascal, Kellys Spider.
Ja osobne by som šiel do gravelu. Konečné rozhodnutie je na tebe. Prípadne pozri bazos, či bazar. Nájdi si ten Triban RC100, dá sa nájsť do 300€, vyskúšaj, pojazdi. Ak to nebude pre teba, tak to predáš za plus mínus, za čo si to kúpil. Prípadne za pár € kúpiš flatbar (kľudne aj z bazosu), nejaké brzdové páčky, sadu nových páčok Shimano Sora kúpiš za 20-30€.
gravel je na tom podobne,(bez odpruzenej vidly) tiez univerzal, ale barany nie kazdemu vyhovuju
preto existuju fitness bicykle, co je vlastne cestak bez baranov