Stilus Big mountain
https://www.decathlon.sk/p/998829440-286187_elektricky-horsky-bicykel-stilus-e-big-mountain.html?objectID=4982313&queryID=66d0a23623d6f8aa8f947d0cc93b0b75
29.06.2023 - 16:24:48
00
No vidíš super odpoved:) Strive ON je moj najvačší adept 5800 stoji so 625w bateriou, ak 750w tak za príplatok 200 eur. Ten stilus keby stál menej aj nad tym uvažujem ale 5 tisic za toto je dost. To už zo skuseností viem že potom neskor predat to, by bol problem. A s tym karbonom, prasknut moze oboje a stale bude ten karbon sa lepšie opravovat. Ale nemal som ho nikdy..
29.06.2023 - 16:25:10
02
Merida má momentálne zľavy ako pozerám. modely sú karbónové aj hliníkové, nové motory EP6 a EP801 so 630Wh baterkou, staršie s EP8 aj so 750Wh baterkou. možno ti niečo padne do oka.
https://www.merida-bikes.com/sk-sk/bikefinder/tag/eone-sixty-58/root/e-bikes
29.06.2023 - 16:32:53
01
ešte pozri aj radon deft. Neviem ako agresivne jazdiš ale odporúčam 38vidlicu aj float x2, dobre brzdy a odolné rafiky. cize ak chcej jazdit endurko na e-biku treba si za bike priplatit.
29.06.2023 - 18:13:55
01
renovaziar napísal:
....pre mňa karbon nie preto lebo jazdím dosť kamenistý a náročný terén a bál by som sa že to niekde alebo niekedy praskne

Přitom to je reálně přesně obráceně. Kvalitní karbon výdrží mnohem více než hliník. A když už to spadne do šutrů hodně blbě, tak hliník je na vyhození, karbon necháš opravit.
29.06.2023 - 18:44:19
02
hybridtheory napísal:
No vidíš super odpoved:) Strive ON je moj najvačší adept 5800 stoji so 625w bateriou, ak 750w tak za príplatok 200 eur. Ten stilus keby stál menej aj nad tym uvažujem ale 5 tisic za toto je dost. To už zo skuseností viem že potom neskor predat to, by bol problem. A s tym karbonom, prasknut moze oboje a stale bude ten karbon sa lepšie opravovat. Ale nemal som ho nikdy..


Vazis asi ako ja, takze nastupas toho dost. Pri pouzivani mensich dopomoci a na rovinkach aj OFF, este viac.
Ak chces mat zapnutu dopomoc castejsie tak zober uz 750 Wh, 200€ by som uz neriesil.
---

Vetronar
Nie je ani o com polemizovat =)
hmotnost, rychlost, cas, vykon, (dalsie nespecifikovane veci) => spotreba baterky su previazane.
Hmotnost je vsak velmi dolezita, pretoze ovplyvnuje aky vykon jazdec potrebuje na prejdenie trasy.
Cim viac vazi tym vacsi vykon potrebuje, hlavne v kopcoch.
V tom priklade je to vidiet.
Ale mas tiez pravdu, pretoze akukolvek velicinu zmenis, prejavi sa to na tych ostatnych a nasledne aj na spotrebe baterky.
29.06.2023 - 19:43:29
00
Keď už sa bavíme o hmotnosti. Dával som tu link na Specialized.

Môj Specialized Turbo Levo Comp Carbon 2019 so 700 Wh batériou má hmotnosť 22,5 kg.

Bežná hmotnosť podobných ebájkov je bežne aj o 3 až 4 kg vyššia. Hovorím o hmotnosti ebájkov so všetkým, vrátane pedálov a pod., u mňa konkrétne držiaku na fľašu, držiaku Garmin Edge a troch držiakov na GoPro kameru.

K hmotnosti na fotke, dolial som mlieko do pneu, takže to zvýšilo hmotnosť na 22,5 kg.

Prílohy:

Screenshot_20230629_215256_Gallery.jpg
Screenshot_20230629_215256_Gallery.jpg 84.66 KiB thumb_up0thumb_down

29.06.2023 - 21:21:58
02
to hybridtheory: Karbon a Hliník debata je na dlhsie v zásade je to asi jedno na ebiku, len mne je vždy zle ked mi do karbonoveho Stumpjumpera odletí kamen, a teda na Zobori ich je požehnane a vo všetkých veľkostiach, Ak si ľahší jazdec išiel by som do SL verzie bude to proste ľahšie, ale neviem to celkom posúdiť lebo mám 94kg a 26kg Switch dviham aj jednou rukou ked treba, keby mám 60kg asi ma porazí z neho... Canyon by som nebral už len kvôli reklamácii a na e-biku sa má čo pokaziť veru, ale to je len môj názor nikoho neobraciam na moju vieru. Ja som dost obvarený z Enduro ebikov ako Kenevo a Kenevo SL a výborný bol aj Turbo Levo a aj Mondraker Chaser čo som poskúšal. Ja jazdím síce CTM Switch Pro lebo som debil a chcel som šetriť a nejako som chcel shimano brzdy a RS tlmenie (nemôžem si pomôct ale sedí mi to viacej - aj servis aj prejav). Switch je fajn, má dosť vysoko stred, zadná stavba dosť fajne pruží, je to obratné, požerie to aj čerta dole kopcom, aj hore kopcom to ide krásne skrz dlhú zadnú stavbu, ZEB síce základný, ale mne vysoko dostačuje, ešte aj tie mt400 brzdy som si obľúbil, dozadu som dal metalické platničky a tú moduláciu čo to má, to je proste paráda v blate alebo v snehu., .. No ale po kúpe treba rozobrať zadnú stavbu a vlastne radšej všetko, lebo skoro nikde neboli podoťahovane skrutky a poistené lepidlom na závity a tak. (stratil som čap, skrutku na radení, motor sa mi povolil tak, že mi skrutka vyletela do prevodníka - všetko príjemné veci v zjazde, som rád že som... , no proste dorob si doma). Ked si to človek dorobí je to veľmi dobrý ebike.

V zásade som ešte nesedel na zlom e-biku z tých čo spomínam, ale napríklad najvyváženejší bol asi ten Turbo Levo Comp cena - výkon, obratnosť stabilita a pod, no a do tej fox vidly sa dá dať struna a to je teda dosť paráda. Je tam jeden zádrhel, je to mulet a dozadu nejde nacpať rozumne 29tka (čo ani netreba lebo je z toho autobus, a horšie to skáče a zatáča)), má to kus nižšie stred jak moj Switch, takže pozor na kamene, ale je to zas krásne stabilné aj v pomalých pasážach a pekne hravé v točkách skrz tu 27,5 vzadu, má to aj o nejaké kilo menej, proste velmi dobrý pocit z jazdy a príjemné apky na nastavovanie výkonu aj od tretích strán (pozdravujem príšernú E-Tube od Shimano). Len tá spešlová sedlovka to je proste hnus fialový - zasekáva sa v najvyššej polohe a po čase vie vytiecť (do roka a do dňa). Kenevo SL karbonové je parádne, nemám na to čo zlého povedať jedine, že ak pojdeš s normálnymi e-bikami, proste to do kopca pojde kus pomalšie (kamoš to má a jazdíme spolu a nie je to nič hrozné), Vlastne má to ešte jeden zádrhel - pomerne dlhé kluky a nízko stred. Ale teda žehlička je to parádna a na to ,že to má 29tku aj vzadu je to pomerne lietavé aj vrtke a dole kopcom je z toho pocit jak na biobiku,,,. Ešte jedna vec, tie Spešly treba kupovať aspoň rady Comp, lebo tie nižšie vedia osadiť všeličím teda... S reklamovaním Spešlu máme len moc dobré skúsenosti - rýchly servis, výmena čo treba, bez špekulovania a naťahovania, hotovo zo dňa na deň, - už tam vozím aj iné veci servisovať... (Pozdravujem v NR Velosprint).

Tažko je ti takto radiť, treba si to skúsiť, niekto ti bude písať že Shimano EP8 hrkoce dole kopcom, Brose zas hučí hore kopcom a Bosch neviem čo... ale to mi prišlo dosť nepodstatné... Všetko to sú silné a dobré motory a výkon mi nechýbal ani pri jednom, dole kopcom hrkoce všetko ostatné nielen motor... a baterky -čím väčšia tým lepšie, ale dá sa žiť aj s 630tkou napr. v mojom prípade. Potom čo sa týka pruženia to je zas na debatu dlhú. Pohon je skôr spotrebka, mne osobne je jedno či mám shimano či sram, funguje oboje, dokonca to kombinujem bez problémov...Brzdy tak isto vyššie rady štvorpiestov SRAM sú fajn rovnako ako Shimano hocaké 4 piesty, všetko má svoje výhody aj nevýhody :-)
30.06.2023 - 00:56:17
06
to cipo11: Preto ťa pridávam do ignorovaných aby sa mi nič od teba už nezobrazilo, nereaguj na mňa NIKDY už

to majko777: nechodím sem tak neviem kto aký tu je ALE deje sa tu čo na všetkých forach hlavne autobazar.eu = posmešky, zhadzovanie, ironia a pod. ale nakoniec mi sorcerer poradil, pre mna to nie je pochopitelne som motorkár - a niekto dá v skupine ahojte chcem si kupit svoju prvu motorku na trať, NIKDY by ma nenapadlo ho vysmiat a dať mu tam fotku babety alebo pioniera že to ti bude stačiť že na to nemáš. Škoda ale myslel som že toto forum je take iné, že to ako taka rodina. Preto som to aj urobil že som do "Šablóny" čo vlastne hladam, ale nič, rozhodnem sa už nejako sám...Ja vždy každému rad poradim a nechytam za slovíčka, pretože si privyrábam sám na seba predajom niečoho a nie je lepší pocit ked mi za týžden príde sms: dakujem za skvelé poradenie, sedí mi to...

to peniakfoto: Dakujem velmi pekne za ochotnu odpoved, u toho Canyonu ma toto odrádza, trpnut kedy to príde, či to príde v proriadku, a v prípade reklamácie to pchat do krabice a posielat naspat...to ma štve. S tým Specializedom si mi dal aj chrobáka do hlavy, vačšina ludí je za Bosch, čítal som pre/proti na shimano aj brose, zase vidím kolko chalanov jazdi na specialized tak asi to také zlé nie je s tými motormi. Mám velosprint vo svojom meste pojdem sa na to pozrieť. Díky moc
30.06.2023 - 18:02:49
01
hybridtheory
Ja som tiez dostal "sodu" na svoj 1. prispevok =)
Je to asi nejaka moda byt taky ako popisujes, hlavne vo vlakne u elektrohejterov.

---
Tu sablonu som navrhol aby ludia vedeli, co kto hlada.
Ked napises hladam ebike do 5 000€ tak zrejme nedostanes ziadnu odpoved.
Nikto z teba nebude tahat dalsie potrebne info ako z chlpatej deky.
Preto je lepsie naviest cloveka, kt. tu hlada pomoc aby presnejsie popisal co hlada a ti co mu vedia, ci chcu poradit to z neho nemusia dolovat na XY stranach.

---
Co sa tyka odpovedi. Nemozes ocakavat, ze ti bude vediet kazdy poradit.
Niekto vie poradit v tomto dalsi v inom a ta sablona im moze pomoct.

Ja mam napr. ebike skoro 2 roky. Na vyjazdy, vylety. Neskacem, nedropujem, takze sa ti k vybave neviem vyjadrit.
Moja vybava mi na to co jazdim staci. Celoodpruzeny Focus za 4 900€.

Kedze je to moj prvy ebike tak Ti viem dat dojmy z motora BOSCH. Kedze mam dobre skusenosti asi by ma uz nikto nepresvedcil, ze iny moze byt lepsi.
V com Ti viem este poradit je dojazd, dostup, pripadne ebike connect aplikacia u Boschu.
Ak kupis Bosch 2022-23 tak uz budes mat zrejme ten novsi system ebikeflow.

Ked som si ja vyberal ebike, tak som len pozrel na ytb testy motorov. => najlepsie vtedy hodnotili BOSCH.
Tak som hladal Bosch.
Od Canyonu, motor Shimano, co ma kamarat, na kt. som urobil dve skusobne jazdy, ma odradil servis (posielanie atd.), dodavka vtedy 4 mesiace.

Prve dve jazdy na mojom ebiku som ani nevedel, ze k ebiku existuje nejaka aplikacia.
Ale bol som na stranke Boschu a docital sa.
Tak som ju vyskusal, naucil sa s tym robit a postujem sem obcas nejake data z jazd.

Niekto sadne na ebike a nic neriesi. Proste jazdi.
Ked sa ho niekto opyta, ma len dojmy, co si tak pamata o dojazde a dostupe.
Jeden napise, ja mam taky dostup a dojazd a dalsi ma uplne ini. Clovek, kt. hlada svoj prvy ebike potom nechape ako je to mozne. Nema ponatia, ze je dolezite ako jazdi, kolko vazi, kde jazdi, ake profily trati, ...

Tiez som az neskor, tym ze si to sledujem, prisiel na to, co vsetko to ovplyvnuje.
Viem to dolozit aj datami, takze si kazdy z toho moze "vytiahnut" to co potrebuje.

Dufam, ze tu zasa nespustim hejt, ze viac stravim nad tabulkami ako na jazdach a naco mi to je =)
Nie je to tak. Viem robit s datami, takze mi to nezaberie vela casu =)
Radsej sa spolahnem na svoje zistenia, data ako na dojmy od niektorych, kt. si to akoze "pamataju"

Neodsudzujem ostatnych, ze to nerobia ako ja ale kazdy snad pochopi, ze ked tie data mam, viem si to spracovat, pozriet, je to presnejsie ako ked si to pamatam.
Tusim mi zostalo 10 alebo 30% baterky?, asi 1200 vyskovych? a 50km? Ale uz si nepamatam kadial som isiel.

Keby nemam cyklocomp KIOX ale napr. PURION tak som na tom podobne ako vy. Lebo by som nemal z motora ziadne data.
O cyklocompoch som nemal pri kupe ani sajnu. Bolo stastie, ze som kupil akurat taky ebike.
---

Nakoniec to bude ale tvoj vyber.
Tu dostanes akurat nejake odporucania, rady na co si dat pozor alebo na co sa pri vybere zamerat podla toho co si napisal podla sablony.
30.06.2023 - 20:19:28
02
Čaute,
Kvôli zdravotnému stavu uvažujem nad kúpou eBike.
Zatiaľ uvažujem nad 2 modelov..
Cube stereo hybrid 120/140 race 625
Specialized turbo Levo SL comp
Budget do 4500-5000.
Využívať by som ho využíval skôr po lesné poľné cesty, stúpania po kopcoch a tak (klasika) žiadne parky, zjazdy čí extrémne traily. A tak tiež na dochádzanie do prace.
Pri obe značky som vyhľadával skôr základný model.
Co a prečo by ste odporučili vy?
Na Ebike som zatiaľ ešte nejazdil takže pre mňa je to veľká neznáma.
Mam cca 100kg a cca 177cm a hlavné chuť jazdiť, len žiaľ zdravie nedovoľuje ďalej jazdiť na klasickom.
Vďaka za každú rádu.
02.07.2023 - 12:47:45
00
Ak Cube tak CUBE STEREO HYBRID 140 HPC RACE 750, do rozpoctu ti to vojde. 625 bateria uplne staci, ale priplatok za 750 nie je velky a moze sa hodit, lebo vaha. 140 ma v porovnani s 120 napr Kiox 300, takze lepsie funkcie, ako napr navigacia ale tiez tam mas kadenciu a watty - takze nepotrebujes extra senzory ak mas o tieto data zaujem. Race model ma v podstate vsetko co potrebujes, 4 piest. brdzy a slusna vybava.
Specialized turbo Levo SL comp je light ebike. Takze nizsia vaha, mensi vykon motora a mensia bateria. Pri tvojich parametroch by som skor siel cestou Cube, teda plnohodnotny ebike.
02.07.2023 - 13:37:29
01
pri tvojej hmotnosti baterku na Turbo Levo SL vymlátiš za chvíľu, motor tiež neovplýva veľkým výkonom a Nm, nad ním by som ani neuvažoval. skôr potom, ako bolo zmienené na predošlej strane, v akcii v tvojom budgete je Turbo Levo Comp Alloy model 2023, 700Wh baterka a dobrá výbava.
http://www.cyklomax.sk/vyhladavanie/?search=turbo+levo+comp+akcia
02.07.2023 - 13:53:16
01
sunko Co sa počítači týka, používam Garmin už roky tak vlastne je v podstate jedno ci tam bude alebo nebude vôbec displej..
A na nižšie vzdihy som sa zastavil len preto lebo nechodievam skákať a robiť podobne veci. 140mm tiež nevyzerá zle.
Takže odporúčate niečo s bosch motorom ktorý dokáže reálne pomôcť keď bude treba.
Ja žijem v alpach takže baterka určite sa zyjde väčšia na koľko tu rovina takmer žiadna nieje.
A okrem cube v tej cenovej kategórii je niečo zaujímavejšie do 140-150mm zdvih?
Pozeral som aj po iné bájky ale keďže zatiaľ som mal len 2x Cube a 1x ctm, ostatné značky ktoré viem sú merida, Kelly's, trek, giant a Specialized. zvyšné vôbec neviem co sú zač.
02.07.2023 - 14:30:16
00
Ten Specialized sa mi fakt páči ale nie je veľkosť S3 :-/ Ale na agresívnejšiu jazdu dole kopcom by som si mal skôr zobrať Turbo Kenevo Comp, dá sa za 5000 kupit ALE Bomber Z1 od Marzocchi nepoznám. Canyon som zavrhol kvôli prípadnej reklamácii a čakaniu a vypisovaniu niekde na podporu, to by som sa zbláznil od nervov, škoda že nemajú nejaký výdajný/reklamačný bod na slovensku.
02.07.2023 - 15:35:36
00
keyboard_arrow_up