scarinko napísal:
40g z 10g? neviem kto je G
na espresso mavam ratio 1:2 max 1:3

Tak si urobíš 2x 15g. Ta ne :?:
Čo si to za fajnšmekra, keď nepoznáš Gardelliho. :lol:
30.06.2023 - 16:37:21
00
Jaaaaj 😁 som myslel ze uz skrachoval 😁
30.06.2023 - 18:23:32
00
A takto meliem do kapsule na LAGOM MINI od Option-O ;)

Prílohy:

IMG_2744.jpeg
IMG_2744.jpeg 372.37 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_2745.jpeg
IMG_2745.jpeg 271.16 KiB thumb_up0thumb_down

01.07.2023 - 09:52:31
00
peter120 napísal:
V tom clanku su nepresnosti, ziadna r-o neda 100%. Znackova dow membrana da 97% .


Jasne ze neda uplnu nulu. Ale skoro. Moja voda ma 388 ppm. Reverzka (za 1500€) z toho spravi 9ppm Pridanim mineralov som na 156ppm. Good enough.
02.07.2023 - 20:11:13
00
mnavak napísal:
je aj dalsia moznost ako si nekonplikovat zivot https://www.gpkava.sk/p/filtracna-vlozka-bwt-bestmax-premium-s?gclid=Cj0KCQjwtO-kBhDIARIsAL6LorfVTaIvTzxlnEsB8kY_QzLkXdBHPJXYSHo58yc9fZnhjUmdpv_-vGkaAiltEALw_wcB napojene na kavovar+treti vyvod z baterie v kuchyni. vypocitane tak ze sa meni raz rocne (nie na objem, ale na vek)


No neni to take jednoduche. Ako tu uz spomenul Peto a ini. Je treba nejaka hodnota carbonatove tvrdosti. Ja pouzivam 1stupen nemeckej tvrdosti a nejaka hodnota tvrdosti sposobenej magneziom a kalciom. Ja pouzivam 5 nemeckych stupnov.
Pricom karbonatova je najdolezitejsia. A beztmax daco odfiltruje prida magnezium ale nic sa tan nepise o tom co spravi s bikarbonatom. Inymi slovami vysledok moze byt kludne uplne na nic.
02.07.2023 - 20:14:36
00
ale nie je:) pouziva to aj autor nasich naj knih kde mimo ine pisal aj o vode. doporucene priamo nim. urcite ekologickejsie ako tahaj cez pol republiky balenu vodu, aj ked uz zo zalohovanymi petkami to nie je taka katastrocha
02.07.2023 - 21:03:05
01
mnavak napísal:
ale nie je:) pouziva to aj autor nasich naj knih kde mimo ine pisal aj o vode. doporucene priamo nim. urcite ekologickejsie ako tahaj cez pol republiky balenu vodu, aj ked uz zo zalohovanymi petkami to nie je taka katastrocha


Nezmeras nevies.
Ja som tie BWT kupil. A nebolo to dobre. Zalezi od surovej vody. Ak ma ta surova voda take parametre ze to s tym filtrom sadne tak mas vyhrste. Ak nie, tak nie. A hlavne niektore mesta nemaju len jeden zdroj, ale tie zdroje menia takze nevies ktory zdroj ta prave zasobuje.
Okrem toho existuju ine riesenia ako tahat balenu vodu.
02.07.2023 - 21:14:09
00
deadliner napísal:
Nezmeras nevies.

ano, to je pravda. bud som stastlivec a sadlo mi to alebo je to uz za hranou, kde nie som schopny rozpoznat rozdiel. a rozdiel by musel byt mega aby som priamy privod prerobil naspat na nadrzku. meriam len kvapkami pri nastaveni bajpasu. co viem tak v nr je viac zdrojov ale nepocul som ze by sa vedeli prepinat, len ze niektore lokality nemaju rovnaky zdroj ako ine
02.07.2023 - 21:19:36
00
Ked sme uz pri tej remineralizacii. Ja pouzivam sodu bikarbonu a epsomsku sol. Zaujimalo by ma, ci ma niekto skusenosti s Lotus coffee, pripadne ze kde sa to da v EU objednat. Rad by som skusil.
02.07.2023 - 21:21:55
00
Ja mám toto a som spokojný. ;)

Prílohy:

IMG_1126.jpeg
IMG_1126.jpeg 229.09 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Tvrdosť vody na vstupe.
IMG_2280.png
IMG_2280.png 53.19 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_1127.jpeg
IMG_1127.jpeg 269.1 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Tvrdosť vody na výstupe.
IMG_2282.jpeg
IMG_2282.jpeg 164.07 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_2746.jpeg
IMG_2746.jpeg 58.05 KiB thumb_up0thumb_down

02.07.2023 - 21:28:55
02
Carb 6 je brutal vela. Idealka je 1-2. A total hard 5-6. A toto je najvacsi problem tychto bwt a brita atd. Ze vies nastavit len bypas. Takze povedzme ze z tvojich 6 chces mat 1 (carb) tak nastavis bypas na 10 % (alebo na nula). napr. Ale tym si znizis aj celkovu na malo. Nevies tym riadit carbonat zvlast a total zvlast.
Kopa ludi si mysli ze dolazita je total tvrdost (ca a mg) ale ovela dolezitejzia je prave carbonatova tvrdost.
03.07.2023 - 02:10:05
00
milos2 napísal:
Ked sme uz pri tej remineralizacii. Ja pouzivam sodu bikarbonu a epsomsku sol. Zaujimalo by ma, ci ma niekto skusenosti s Lotus coffee, pripadne ze kde sa to da v EU objednat. Rad by som skusil.


Lotus si vies spravit aj sam (ak to nezozenies kupit) bikarbona je NaHCO3 oni pouzivaju KHCO3 (vraj im to chuti lepsie). Toto mame ten karbonat alebo alkalinitu alebu bufer alebo pufer.
A epsomsa sol je siran. Oni pouzivaju chloridy magnezia. O5 - vraj im to tak chuti lepsie.

Ja tiez nepouzivam calcium. Oni maju v tom sete aj to.

Co ma ale sokovalo, tak tvrdia ze to v tej vode nemusi byt uz pri vareni kavy ale ze to staci kvapkat do uz uvarenej a modifikovat tym chut. Este som to neotestoval, ale urcite skusim.
03.07.2023 - 02:19:38
00
deadliner napísal:
Carb 6 je brutal vela. Idealka je 1-2. A total hard 5-6. A toto je najvacsi problem tychto bwt a brita atd. Ze vies nastavit len bypas. Takze povedzme ze z tvojich 6 chces mat 1 (carb) tak nastavis bypas na 10 % (alebo na nula). napr. Ale tym si znizis aj celkovu na malo. Nevies tym riadit carbonat zvlast a total zvlast.
Kopa ludi si mysli ze dolazita je total tvrdost (ca a mg) ale ovela dolezitejzia je prave carbonatova tvrdost.

Nie je to z mojej hlavy ale z odb. publ., na espresso je odporúčaná spodná hranica Carb 3 a horná 7, na filter spodná 3 a horná 5-6. U Hard je to pre espresso aj filter spodná 3,5-4 a horná nemá byť nad 8-10.
No ale ako som už vravel vyššie, ja som spokojný a keďže nie sme všetci stejní, aj chuťové nuanse vnímame každý trochu inak, tak proti gustu žiaden dišputát. ;)
03.07.2023 - 08:06:40
00
mnavak napísal:
ale nie je:) pouziva to aj autor nasich naj knih kde mimo ine pisal aj o vode. doporucene priamo nim. urcite ekologickejsie ako tahaj cez pol republiky balenu vodu, aj ked uz zo zalohovanymi petkami to nie je taka katastrocha

Vyhoda osmozy je ze filtruje najma velke molekuly. Zo zakona sa bezpecnost vody testuje podla zoznamu chemikalii, ale mozu existovat ine ktore momentalne nie su na zozname skodlivych.. Nevieme co vsetko tecie cez tie hrdzave trubky.
03.07.2023 - 08:22:10
00
velke stastie ze tie tajomne molekuly o ktorych zatial nikto nevie a tecu v hrdzavych plastovych trubkach, su velke:) chvalabohu ze ich vie osmoza filtrovat. tesnotka! sorry irony off. znelo mi to ako zaciatok nejakej teorie o spiknuti vlad a podobne…
03.07.2023 - 08:24:37
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up