Nemáte niekto skúsenosti s týmto modelom?
Keď mi príde, môžem hneď jazdiť alebo musím najskôr nechať nabiť batériu ? (Pýtal som sa predajcu, že batéria bude od nová z časti nabitá)
Použitie - zatiaľ cca rovinky, ale chcem ísť aj do niečoho odvážnejšieho , no žiadne extrémy.
Väčšina výrobcov začala v čase korony uvádzať vždy dva varianty komponentov (resp. mali upozornenia, že komponenty môžu byť iné) podľa toho, čo sa v tých časoch nedostatku podarilo zohnať... Ako pozerám, niektorí si tento postup ponechali... Dovolím si ale povedať, že Shimano MT200 budú o niečo lepšie...
mam areon xpert 2022 prisiel mi so zoomami.. tie brzdy su dobre jedine ak jazdis po rovine, mozu ist rovno do kosa ak planujes hocico na co je ten bajk zamerany teda na traily, dal som tam 4piestove slx dopredu a 2 piestove dozadu
kotúče som nemenil, ostali pôvodné, prednú si vymeníš aj sám, viem ze v servise sa trošku trápili so zadnou brzdou kedze isla cez rám. Možno dostaneš tie základné shimana a môžeš dúfať, ze sú lepšie ako tie ZOOMY
No takže bike došiel dnes, batéria bola nabitá na 96% tak som to hneď šiel vyskúšať do lesa (len krátky trail 4km)
Oproti tomu, čo mám teraz - scott spark RC 900 comp je CTM robustnejší, pôsobí masakralne (rovnaké veľkosti L, ale CTM mi príde masívnejší , ako tank)
Jazda s elektro úplne ako na scott. Na rovinkách netreba asistenciu žiadnu, do kopcov úplne v pohode som šiel na 1st a vyskúšal som aj 2st ale ten mi už prišiel dosť silnejší.
Brzdy, odpruženie - všetko úplne v poriadku.
Ale ako som spomenul, zatiaľ iba kratučký trailik.
Mal som rovnake brzdy (tiez CTM) a tie brzdy su ok...pokial chodis po rovine a nedavas az take prudke zjazdy. Ale akonahle sa odvazis ist viac do lesa, davas dlhsie a prudsie zjazdy uz citis hranice tych brzd a dost z nich bolia aj ruky potom dole.
Ja som to vymenil za XT 2-piesty zaco som tu schytal kopec hejtu, ale aj po roku a pol mozem povedat, ze tie brzdy su pre mna a moj styl jazdy stale dostatocne, pretoze ubrzdili co som potreboval a servo wave od Shimana dost ulahsi tvojim rukam.
A to nadsenie z elektra, ze sa dostanes tam, kde si sa nedostal, spravis x-nasobne viac km ako na MTB a pod poznam...ale neboj sa podla mna v tebe zostane aj laska k MTB, pretoze MTB je vyrazne hravejsie ako elektro, kde mas pravdu...aj ja mam pocit, ze idem na tanku, co ma pozitiva aj negativa, a preto striedam MTB aj e-bike.
ja mám tiež ako hlavný bike karbónový Ghost FS,tento e bike beriem preto,lebo niekedy som tak uťahaný z roboty,že sa mi z Rače do kopca do lesa nechce/nevládzem-preto aj ten výber lacnejšej kategórie-hore ma to vytiahne a to mi stačí a som aj zvedavý na tú novšiu geometriu pre rok 2023,čísla vyzerajú dobre-majitel CTM v tomto videu ju vysvetluje,aj iné zaujímavé veci tam vraví: https://www.youtube.com/watch?v=OcnM-TCAbBo
za tú cenu 2949 eur je to v pohode,a vyzerá to tak,že sa míňajú-včera som objednal posledný kus "L" bol tam ešte dostupný "M" a dnes už je preč
Ja som kupoval Xpert minuly rok pre ženu, v popise Deore šlater a MT200 bzdy. V reále na predajni Microshift a Zoomy...."Vyrobca sa vyhradzuje meniť komponenty" bola odpoveď predajcu...bud berte alebo nechajte, je tu aj tak posledný kus. Tak som ho kupil, nech je doma kľud. Po chvíli išla prehadzovačka aj brzdy dole. Dal Deore a staré Guide R. Hned iný bajk.
Brzda nie je len o strmeni, servo wave naozaj dodava vyrazne lepsi cit pre brzdenie a ulahcuje samotnej ruke. Ak si dobre spominam tak 420 aj keby si ich kupil komplet servo wave este nemaju.
jasné,je to len o tom,akú sumu je kto ochotný investovať do upgrade-výmena len strmeňov z 2-piestov na 4-piesty pomôže,ešte viac pomôže aj výmena páky zo servo wave-ja najprv vyskúšam,či a aké zlepšenie spravím-ak to nebude nutné,nechám to tak ako to je
jasné,je to len o tom,akú sumu je kto ochotný investovať do upgrade-výmena len strmeňov z 2-piestov na 4-piesty pomôže,ešte viac pomôže aj výmena páky zo servo wave-ja najprv vyskúšam,či a aké zlepšenie spravím-ak to nebude nutné,nechám to tak ako to je
V tvojom odkaze mas hned v diskusii prispevok, ktory potvrdzuju aj moje skusenosti.
PeterT1970 • 8. februára 2022 o 10:08
•replyswitch
thumb_up0thumb_down reply more_horiz
Ahoj. Ja som urobil to iste. Suhlasim, ze to zacalo brzdit lepsie. Neskor som ale zmenil aj packy za XT (link je nizsie). Po tejto zmene bol narast brzdneho ucinku este vyraznejsi.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na oficiálnej CTM sú uvedené brzdy Shimano , ktoré som čítal že sú pomerne shit.
Ale tu odkial som objednal:
https://kubicasport.eu/ctm-areon-xpert-29-2023-770wh-matna-cierna
Sú uvedené iné brzdy ZOOM HB875
Tak som z toho trošku jeleň.
Novinka CTM AREON GX Comp 29 elektrobicykel, matná tyrkysová/matná betónová
3 399 €
MOC 3 499 €to si menil iba kotúče alebo trebalo meniť celý systém?
asi ma potom návšteva servisu neminie, ale nevadí.
Oproti tomu, čo mám teraz - scott spark RC 900 comp je CTM robustnejší, pôsobí masakralne (rovnaké veľkosti L, ale CTM mi príde masívnejší , ako tank)
Jazda s elektro úplne ako na scott. Na rovinkách netreba asistenciu žiadnu, do kopcov úplne v pohode som šiel na 1st a vyskúšal som aj 2st ale ten mi už prišiel dosť silnejší.
Brzdy, odpruženie - všetko úplne v poriadku.
Ale ako som spomenul, zatiaľ iba kratučký trailik.
Zatiaľ prvé dojmy - absolútny masaker
Asistenciu som mal zapnutú stále medzi 1 až 3.
Batéria na zatiaľ 87%
Ešte asi mesiac dozadu som vravel že ebike je fake a teraz už klasický nechcem
Jedine negatívum je váha ale to nevadí.
https://i.postimg.cc/QNPNWrdt/IMG-5972.jpg
Ja som to vymenil za XT 2-piesty zaco som tu schytal kopec hejtu, ale aj po roku a pol mozem povedat, ze tie brzdy su pre mna a moj styl jazdy stale dostatocne, pretoze ubrzdili co som potreboval a servo wave od Shimana dost ulahsi tvojim rukam.
A to nadsenie z elektra, ze sa dostanes tam, kde si sa nedostal, spravis x-nasobne viac km ako na MTB a pod poznam...ale neboj sa podla mna v tebe zostane aj laska k MTB, pretoze MTB je vyrazne hravejsie ako elektro, kde mas pravdu...aj ja mam pocit, ze idem na tanku, co ma pozitiva aj negativa, a preto striedam MTB aj e-bike.
https://www.youtube.com/watch?v=OcnM-TCAbBo
za tú cenu 2949 eur je to v pohode,a vyzerá to tak,že sa míňajú-včera som objednal posledný kus "L" bol tam ešte dostupný "M" a dnes už je preč
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/shimano-mt420-hydr-brzd-strmen-4-piest-post-mount-platnicky-d03s.html#questions
savings Shimano BR-MT420 hydr. brzd. strmeň, 4-piest, Post Mount + platničky D03S
41,99 € savings
MOC 63,99 €https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/shimano-mt420-hydr-brzd-strmen-4-piest-post-mount-platnicky-d03s.html#questions
Brzda nie je len o strmeni, servo wave naozaj dodava vyrazne lepsi cit pre brzdenie a ulahcuje samotnej ruke. Ak si dobre spominam tak 420 aj keby si ich kupil komplet servo wave este nemaju.
savings Shimano BR-MT420 hydr. brzd. strmeň, 4-piest, Post Mount + platničky D03S
41,99 € savings
MOC 63,99 €V tvojom odkaze mas hned v diskusii prispevok, ktory potvrdzuju aj moje skusenosti.
•replyswitch
thumb_up0thumb_down reply more_horiz
Ahoj. Ja som urobil to iste. Suhlasim, ze to zacalo brzdit lepsie. Neskor som ale zmenil aj packy za XT (link je nizsie). Po tejto zmene bol narast brzdneho ucinku este vyraznejsi.
PeterT1970 • 20. decembra 2021 o 20:32