nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
Neuveritelne, ako tieto dva dni makal na svojho lidra.
Čo myslíš?
Bude zajtra špurtovať v hromadnom dojazde?
Ja by som Jai-a este uplne neodpisoval, aj ked ti dvaja dnes vyzerali ze idu inu ligu. Vcera tam musel nechat neskutocne mnozstvo energie a ono sa to dnes jednoducho ukazalo. Teraz ma dva dni na to aby nejako "zregeneroval" a aby sa v nedelu na Puy de Dome pokusil drzat s JV a TP. Ak ma pamat neklame, tak na Gire mal vzdy vyborne tretie tyzdne. Uvidime no...drzim mu palce...a mozno len v kutiku duse dufam/verim na nemozne, ze tym dvom este moze trosku "podkurit" v GC
v ére kedy je premakaná príprava vo výške a z dôvodu súčasnej väčšej špecifikácie typov cestných cyklistov /vrchár, klasikár, špurtér a časovkár/ s lepšou metodikou ich príprav ma Aert absolútne nevhodný hmotnostno výškový koeficient s vysokou hodnotou 0,426 oproti potrebnému koeficientu s nízkou hodnotou 0,339 /najnižšia dosiahnutá hodnota u víťaza grand tour od r. 2009, Valverde, Vuelta/ do 0,379 /najvyššia dosiahnutá hodnota u víťaza grand tour doteraz, Wiggins TDF 2012/ teda WVA má o 11% horšiu hodnotu od Wigginsa s váhou 72 kg pri výške 190 cm a až o 20 % horšiu od Valverdeho pri váhe 60 kg a výške 177 cm, tento absolútne nevhodný koeficient spôsobuje že má v dlhých prudších /7,5 a viac %/ kopcoch nedostatočnú hodnotu FTP len cca. 5,7 -5,8 W/kg oproti potrebným 6 W/kg čo spôsobuje že ak vrchári s malými výškovo hmotnostnými koeficientami v takýchto kopcoch zapnú turbo /idú na maximum/ dostane od nich v takom kopci medveď Aert 2 minúty
na Gire vyťažil Hindley z prudkých stúpaní cez 12 %, na tour sú kopce menej prudké a tu rozhoduje aj vrchársky absolutny výkon - top časovka
https://www.instagram.com/p/CuVNvePRQ2e/?img_index=1
Keby chcel vyhrať Aert len Vueltu musel by mať o 13 kilo menej, ak TDF tak o 14 - 15 kg, v dnešnej dobe
presne tak, navrhujem pred prvou etapou prepocitat hmotnostno siroko vyskovy koeficient, vynasobit ho druhou odmocninou casu straveneho pripravou vo vyske nad 1798mnm a nasledne vydelit FTPckom daneho jazdca, ktore ale neuda jazdec, ale nahodne vybrany amater sledujuci Eurosport a voila, mame vitaza
On už minulý rok na TdF makal na Jonasa. Bol podľa mňa najlepší domestik z celého peletónu. Dokument z netflixu som nevidel, ale pozeral som minuloročnú tour....