Vnútri každej konzervy je jedno semienko slnečnice. Voda je na polievanie.
13.08.2023 - 08:15:42
08
alebo homeopatická hovädzina
13.08.2023 - 08:53:59
01
https://twitter.com/lukasersil/status/1690586061498372096
13.08.2023 - 17:58:21
01
prepis dňa.

Krátke zhrnutie z Ukrajiny (12.08.2023 15.15 RO/UA čas):

Kerčský most udrel štvrtýkrát. (Pred pár minútami to bolo zasiahnuté na 2. krát v ten deň, vraj 8 nových výbuchov - POZOR, odmietnutie zodpovednosti, ZDROJE pre druhú tu popísanú udalosť)

1. „Protiofenzíva prebieha zle“, ako by povedali prívrženci kremeľského teroristického režimu. Tak zle, že sa Krymský polostrov čoskoro stane ostrovom (ešte stále existuje pozemná komunikácia – GLOC v Armiansku a pontooZaporizhzhiaat Chongar).

2. Protiofenzíva. Záporožský front:

2.1 Os Orihiv-Tokmak. Robotyne je čiastočne pod kontrolou Ozbrojených síl Ukrajiny (AFU) a prvá obranná línia Surovikinovej línie bola prelomená medzi Robotyne a Verbove. Bojuje sa o odstránenie čo najväčšieho počtu delostreleckých zbraní. AFU postupuje po dvoch komunikačných líniách a T0803) smerom na Polohy (odporúčam mať na pamäti tento názov do budúcnosti).

Osobný názor: prečo je dôležité ich odstrániť? Pretože sú základným pilierom doktríny ruskej armády a stratégie ochrany, ale navyše sa používajú na dominovanie ukrajinských mínových polí.

2.2 Os Velika Novosilka-Mariupol (toto mesto si vyberám ako svoj koncový bod). AFU postupuje a začína obsadzovať Urozhaine [ovláda viac ako 50% mesta], na východnom brehu rieky Morki Yaly) a začína východne od Urozhaine postupovať na juh.

Osobný názor: Toto je koniec Surovikinovej línie. Práve tu sú Rusi najzraniteľnejší. Rusi sa pravdepodobne spoliehali na postup z Marinky (mesto, ktoré už neexistuje, Rusi ho zrovnali so zemou a napriek tomu sa im ho nedarí dobyť), že zabráni ukrajinským ozbrojeným silám dostať sa cez túto oblasť. Prepočítali sa.

3. Protiofenzíva. Hersonov front.

(Tu máme len jeden bod. A ešte jeden sladký). Kozači Laheri/Kozácke tábory a predmostie Oleshky sú rozvinuté, ale Rusi v tomto bode nemajú dostatok pracovných síl, aby sa dostali k Ukrajincom. Ukrajinci sa pripravujú na nové operácie na prechod cez rieku Dneper.

Osobný názor: Ak by Rusi neodpálili priehradu Kahovka, protiofenzíva by bola dobre pokročilá, ale aj tak, ako včera uviedli zdroje Pentagonu: „Ukrajinské letectvo robí za daných okolností zázraky a nasadzuje Rusom. obrana všade."

Súhlaste s týmito zdrojmi Pentagonu. So všetkým tým oneskorením sa AFU podarilo generovať problémy aj v oblasti Herson, dostatočne veľké na to, aby prinútili Rusov prijať rozhodnutia o presune jednotiek z oblasti Vasylivky (Front Záporoží), čo ich drasticky zraní, keď sa priblížia k Hersonskému frontu. na komunikačných linkách riadených paľbou ukrajinského delostrelectva. Uvidíme, ako sa rozhodnú ruskí velitelia.

3. Kupiansko-kreminský front.

3.1. Os Kupjansk (severný front): Rusi postupovali smerom na Kupjansk pred 2 dňami, od včerajšieho dňa AFU (bez záloh) začala protiofenzívnu operáciu a zatlačila Rusov niekoľko sto metrov na sever smerom k Lymanovi Perschymu.

3.2 Svatové sektor (stred frontu). AFU ich za posledných 8 dní posunulo späť asi o 5 km.

3.3 Os Kreminna-Lyman (južný front): Rusi už niekoľko dní vôbec nepostupujú smerom k Torskeu a v lesoch juhozápadne od Kreminy ženie Rusov späť použitie kazetových bômb.

----
Výsledok je takýto: ukrajinská protiofenzíva ide zle, až na to, že Rusi nemajú kam chcú a Ukrajinci so všetkými možnými nevýhodami postupujú na všetkých frontoch.

- Kerčský most, Putinova pýcha a radosť, je momentálne v plameňoch.

- Krym sa čoskoro zmení na ostrov.

- Prvé obranné línie Surovikinovej línie boli prelomené.

- Denne sa zničí 0,5 % až 1 % ruského delostrelectva.

- 2/3 ukrajinských útočných brigád neboli zavedené do protiofenzívy.

- Ukrtheanské ozbrojené sily kontrolujú (alebo skôr sú v dosahu Storm Shadow/SCALP a HIMARS) všetky pozemné komunikačné linky z Donbasu a Krymu, t.j. tie, ktoré „kŕmia“ ruské jednotky na juhu.

- AFU stavia takmer nemožné: front cez Dneper!

- Rusi sú uväznení v oblasti Bakhmut a zdecimovaní na bokoch.

A to je len druhý augustový týždeň. Urobte si vlastné závery.

Je zrejmé, že akékoľvek komentáre od vás, zdieľanie/retweeting/xtweeting alebo čo to je a lajkovanie pomáha šíriť tieto informácie založené na faktoch a údajoch zo zeme a nie na príbehoch, preto vás vyzývam, aby ste tak urobili.

Slava Ukrajina!
13.08.2023 - 20:51:33
05
Z ktoreho accountu to je Google translate?
13.08.2023 - 21:34:12
03
Nielen zly preklad, ale navyse jasne zvasty miestami.
Ziadna Surovkinova linia nebola prelomena, o Robotyne sa stale bojuje a nikto ho nema cele pod kontrolu. Navyse nie je cele obklucene ani zdaleka a keby aj RU ustupli z neho, stale ho budu mat pod delostreckou kontrolou. Staci si pozriet topologiu a kde su kopce, z korych sa da strielat.
Kercsky most nie je v plamenoch, bol tak zadymeny z dymovnic obranneho systemu mostu. Co by a moste asi tak horelo, vsakano. Zasiahnuty vsak podla vsetkeho bol.
Denne sa tazko znici 0.5% az 1% ruskeho delostrelectva, kedze ma stale pocetnu prevahu na UA a robi stale najvacsie straty.
UA letectvo utoci minimalne, kvoli ruskej PVO, navyse tych strojov maju uz len par a dochadza uz aj k ich opotrebeniu, takze pocet dennyh naletov prudko klesa (ale to aj na strane RU).
Rozpravky o ohromnych UA zalohach su tiez vycucane z prstu respektive papier vela znesie, nieco ako papierove pocty RU jednotiek, kde boli niektore brigady niekolkokrat cele znicene, ale stale figuruju ako 100% stav.
Jedine, co je momentalne zaujimave je, ze UA drzia obranu na severnom kridle, kde vraj neskusena UA brigada drzi obranu voci 5-6 ruskym a ze pomerne velke jednotky drzi RU u Bachmutu, kedze ho nechce stratit z propagandistickych dovodov. Ale z tych istych dovodov ho chce dobyt aj UA....mozno;o).
A preto sa otvara priestor prave na juhu, kde sa vylodili pred par dnami nad Antonovskym mostom, kde viazali nejake ruske sily po minule tyzdne, aby otestovali obranu a to v oblasti Kozachi Laheri a vraj uz posielaju cez Dnepr nielen vojakov, ale aj lahku techniku.
Navyse sa im podarilo v skoro rovnakom case zautocit/postupit pri Urozhaine, co by mohlo byt dalsie predmostie.
Cize UA naviazali velke sily u Bachmutu (aj preto uz pred dvoma tyzdnami hlasali vlekohubo obklucenie Bachmutu nech tam RU posielaju posily), nechali na severe postupit RU o par km, kde RU opat nezmyselne presunuli nejake brigady z juhu a nasledne spustili asi hlavne smery ofenzivy, cize Robotyne (tam tlacia uz niekolko tyzdnov) a v poslednych dnoch Kozachi Laheri a Urozhaine.
13.08.2023 - 23:43:50
00
Že máš ešte odvahu na tieto komentáre, potom čo si tu predviedol pri prvom zásahu kerčského mostu :facepalm: :facepalm: :facepalm:
14.08.2023 - 00:01:58
06
Preco by som nemal, vacsinou za posledny rok som sa doteraz nemylil. A este som zabudol...na zaminovania poli nepouzivaju RU delostrelectvo ako odznelo v tom lajkovanim prispevky nado mnou, ale rakety, konkretne Zemledeliye, co je raketovy zaminovavi system. Ale pre niekoho raketa ako granat, oboje leti a niekam dopadne vsakano.

Ked som tu napisal, ze nezostrelitelne Kindzaly je mozne zostrelit dostalo sa mi tu vysmechu ak si dobre pamatam a do dnesneho dna UA tvrdia, ze zostrelili 12. Ked som napoisal, ze padne Bachmut opat to iste lebo RU ho nevedeli dobyt dlhe mesiace a tu niektori jedinci nadobudli dojem, ze je nedobytny.
Staci sa par dni/tyzdnov pockat a uvidime, ci som sa mylil.

P.S.Btw co som to predviedol pri tom moste? Ak by sa dalo, ocenil by som pripomenutie par vetami, kludne cez PM, nech sa mu osviezi pamat.
14.08.2023 - 11:23:57
00
Áno si neomylný ...
Nemám chuť strácať čas rozbormi tvojich bludov, papagájuješ ruzzkú propagandu ako vtedy tak aj teraz
14.08.2023 - 14:27:49
02
ten výraznejší postup je aj tu

https://www.nytimes.com/2023/08/12/world/europe/russia-ukraine-war.html
14.08.2023 - 14:52:52
00
a predplatne by k tomu nebolo? Lebo ziaden postup nevidim :-D
14.08.2023 - 15:15:34
00
Nemusíš platiť, len zriadiť účet
14.08.2023 - 15:35:17
00
mňe to ide aj bez.
14.08.2023 - 16:26:38
00
Ukrajinský voják Ilja Mychalčuk přišel o obě ruce. Nad lokty mu je amputovali wagnerovci, když byl v jejich zajetí

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-ilja-michalcuk-zajatec-wagnerovci-amputace-muceni.A230814_110938_zahranicni_kha
14.08.2023 - 21:22:16
00
Putin ch.ujlo i vor :y:
https://t.me/echofm_online/8369
15.08.2023 - 09:09:13
00
keyboard_arrow_up