Marli napísal:
Pekne, len niektore slovicka su tam navyse ci opacne (ako keby to pisal sympatizant...jasne, sarkazmus, ironia, obojstranne)

Robit klasicka intervencie skupovanim rubla na zahranicnych trhoch bohuzial nemoze.
(nastastie, samozrejme)

Najhorsie je, ze RU nedostane za tieto komodity zaplatene.
(Je vlastne najlepšie;))

Chytremu napovedz, hlupeho postrc?
Na obvinovanie z proruskeho trolizmu som tu zvyknuty, je to tu taky miestny folklor,

Pridam nieco k veci...pred par dnami som tu pisal o 3 hlavnych smeroch UA ofenzivy (prispevok oznaceny ako abuse miestnou uderkou) a vyzera to, ze UA vrhaju hlavnu silu utoku do Robotyne (ako som pisal), kedze tam boli spozorovane vcera prve Challengre a Strykery, ktore doteraz drzali v zalohe. Znicenie 2-3 Strykerov si uz RU aj narokuje, ale z videi toho moc vidiet nie je.
Za zmienku stoji aj nasadenie UA Poseidon dronov (vychodne od Robotyne, smer Verbove), ktore maju zaujimavu vlastnost, ze su velmi odolne voci ruseniu (automaticky preladuju frekvencie) a UA si ich doteraz dost setrili. Z videi vidiet, ze uz pouzivaj modely H10 a nie H6 ako minuly rok.
17.08.2023 - 00:07:33
02
Marli napísal:
Pekne, len niektore slovicka su tam navyse ci opacne (ako keby to pisal sympatizant...jasne, sarkazmus, ironia, obojstranne)

Robit klasicka intervencie skupovanim rubla na zahranicnych trhoch bohuzial nemoze.
(nastastie, samozrejme)

Najhorsie je, ze RU nedostane za tieto komodity zaplatene.
(Je vlastne najlepšie;))


To čo flegko napísal bolo včera o 12:30 zaznelo v relácii "Z prvej ruky" v rozhlase. Na tému: Finančná situácia v Rusku. Hostia: Alexander Duleba a Ivan Bošňák.
17.08.2023 - 06:02:43
22
Hura, vidite, stacilo slusne pridat zdroj, hned.
Ked niekoho citujem, uvediem to...

A platí, co som napísal:
'(ako keby to pisal sympatizant...jasne, sarkazmus, ironia, obojstranne)'

Kto chce, chape, kto nie, uraza sa.
17.08.2023 - 06:53:53
01
možno flegko necitoval len tak volne porozpraval co si zapamätal
17.08.2023 - 06:58:32
00
A mozno je flegko Duleba alebo Bosnak :)
17.08.2023 - 08:08:14
01
Je tu viacero jedincov, ktori odpocute / precitane vydavaju za svoje vlastne. Hadam vas neprekvapuje, ze su aj taki, co si takto potrebuju nieco kompenzovat / dokazovat.
17.08.2023 - 08:14:05
07
a ty nie? Alebo vsetko, co si kde povedal, alebo napisal si vymyslel sam? Mimochodom, ten proces, ktory si opisal, sa vola ucenie.
17.08.2023 - 08:45:14
01
To ano, kazdy sa ucime. Ale je rozdiel zreprodukovat nieco co sa odvysiela v nejakej relacii a zmienit sa "vcera som zachytil v radiu" a je rozdiel pisat slohy a tvarit sa, ze to mam z vlastnej hlavy a roky sa tomu venujem. Velmi dobre na tomto fore vidno, kto nema v zivote nic lepsie na praci a zrazu sa z neho za par mesiacov stane "odbornik" na Covid, vojensku strategiu, ekonomiku...
17.08.2023 - 09:12:19
03
neni nad vzdelávanie

https://www.cas.sk/clanok/2833027/bizarna-registracia-vagnerovej-skupiny-v-bielorusku-neuverite-cim-sa-maju-zaoberat/
17.08.2023 - 09:25:53
01
Hlavne,ze tie info posuva dalej a oboznamuje trollov a kadejaku haved,ako to to v skutocnosti je.Takze ja toto flegimu kvitujem
17.08.2023 - 09:34:14
00
Ano,staci uviest zdroj, je to slusne, korektne, proste nutnost (nechvalit sa cudzím perím)
17.08.2023 - 09:49:31
01
ale to, co napisal, nie je unikatna myslienka, alebo citacia. Je to vseobecne znama informacia. Zdroj mohol uviest, ale podla mna to nie je podstatne. Tak, ako ked napisem, ze "strom ma listy", tiez neuvadzam zdroj, z ktoreho som sa to dozvedel. Ja som tie informacie, ktore zazneli v radiu, cital uz pred pred par tyzdnami. Tiez ti pani v radiu neuviedli zdroj, z ktoreho to maju. Pochybujem, ze to vsetko zistili vlastnymi silami. Zbytocne sa tu do toho vrta.
17.08.2023 - 09:55:45
01
Aby bolo jasné, vôbec som nechcel rozvíriť vášne. Zhodou okolností som časť tej relácie počul, tak som potreboval za potrebné na to poukázať. Ak by som to sem písal ja, tak by uvediem aj zdroj. To, že tak nespraví niekto iný, je jeho vec.
link na reláciu:
https://www.rtvs.sk/radio/archiv/1175/2120394
17.08.2023 - 10:28:00
03
skorpion napísal:
ale to, co napisal, nie je unikatna myslienka, alebo citacia. Je to vseobecne znama informacia. Zdroj mohol uviest, ale podla mna to nie je podstatne. Tak, ako ked napisem, ze "strom ma listy", tiez neuvadzam zdroj, z ktoreho som sa to dozvedel. Ja som tie informacie, ktore zazneli v radiu, cital uz pred pred par tyzdnami. Tiez ti pani v radiu neuviedli zdroj, z ktoreho to maju. Pochybujem, ze to vsetko zistili vlastnymi silami. Zbytocne sa tu do toho vrta.

Ja len dodam, ze malokedy vychadzam z jedneho zdroja, len ohladom vojny mam permanentne otvorenych cca 10 koncetratorov udalosti na fronte a to pre istotu aj silno propagandisticke z jednej, ci z druhej strany.
Uvadzat kazdy zdroj by znamenalo casto, ze ten odkaz bude dlhsi ako samotna informacia.
A ano udaje, ktore pani predviedli v radii su vseobecne zname a ja kedze mam ekonomicke vzdelanie a ekonomika ma bavi ich priebezne sledujem tiez...pre mna az tak nove neboli. O ruskej ekonomike som robil pred 1.5 rokom dokonca video na YT, kde som ju trosku podcenil, ma tuhsi korienok ako som cakal;o).
thumb_up0thumb_down
Kto chce vysypem mu tu dalsie udaje, ktore v radii neodzneli, napriklad postupny prepad exportu pocas vojny, zmena komodit, zmena zahranicneho salda, ci inflacia a pod. Udaje su vacsinou tahane priamo zo zdroja, cize z Ruskej centralnej banky, o inflacii triezvo a casto pise Ivan Miklos. Obcas citam aj priamo ruske zdroje v originale, kedze patrim ku generacii, do ktorej tlacili este rustinu v skole, ale najst seriozny rusky ekonomicky zdroj, ktoremu sa da ako tak doverovat je tazke.
Ak chce niekto zdroje nech si prestuduje.
https://www.cbr.ru/collection/collection/file/46264/bbs2307e.pdf
alebo tento je vyzivny, hlavne odporucam cast forecast
https://www.cbr.ru/collection/collection/file/45192/2023_03_ddcp_e.pdf
17.08.2023 - 12:37:18
00
Russky minister kultury prepisal ucebnice. :facepalm:
https://blog.sme.sk/sedo/politika/zapadne-sankcie-su-nasa-vyhra-pise-sa-v-novych-ruskych-ucebniciach

Tu je niekoľko myšlienok z učebníc :
1/ Putin je veľký vodca, Gorbačov bol veľký slaboch.
2/ Ukrajinský neonacizmus je náš nepriateľ.
3/ Ukrajina je ultranacionalistický štát. Akýkoľvek iný názor sa dnes na Ukrajine tvrdo prenasleduje. Opozícia je zakázaná, všetko ruské bolo označené za nepriateľské.
4/Kolektívny západ sa spojil proti Rusku.
5/ Takéto unikátne časy sa v histórii odohrávajú zriedka. Po odchode zahraničných spoločností sa vám ( študentom ) otvorili mnohé trhy. Otvorili sa možnosti pre fantastickú kariéru v biznise vo vlastných startupoch. Nepremárnite tú šancu. Dnes je Rusko skutočnou krajinou možností.“
6/ Žiadne bojové akcie sme nezačali, ale snažíme sa ich ukončiť . Bojové akcie začali nacionalisti na Ukrajine v roku 2014, keď tam došlo k štátnemu prevratu.
7/ Keď na internete nachádzate akúkoľvek informáciu o tom, čo sa teraz deje na Ukrajine, majte na pamäti, že svetová produkcia vyrábajúca falošné šoty, fejkové fotografie a videá pracuje vo dne i v noci. Západné sociálne siete a médiá, ktoré dominujú vo svetovom informačnom priestore, s nadšením uverejňujú akékoľvek bludy. Preto bdejte!
8/Naši vojaci majú kategorický príkaz za žiadnych okolností nestrieľať na obytné domy, ale hneď na začiatku sa stretli s nevídanou taktikou NATO. Armáda Ukrajiny nebránila svojich občanov, nebránila mestá tak, že by zaujala obranné pozície na prístupových cestách, ale naopak – vybudovala bojové pozície vnútri obytných štvrtí a nedovoľovala miestnym obyvateľom, aby ich opustili. Používala teda vlastných občanov ako rukojemníkov, ako živý štít.
9/ Západ zahrnul ukrajinský režim peniazmi a zbraňami a na Rusko uvalil bezprecedentné sankcie… Stalo sa niečo nevídané a nemysliteľné. Západ ukradol všetky aktíva ruského štátu, ktoré mal vo svojich bankách, dokopy to je 300 miliárd dolárov. De facto boli odcudzené aj prostriedky ruských korporácií, osobné prostriedky a majetok mnohých súkromníkov – občanov Ruska (nehnuteľnosti, bankové účty, akcie…). Celkové škody nemožno presne vyčísliť, ale očividne je možné hovoriť o bilióne dolárov… V skutočnosti sa kroky Západu ničím neodlišujú od rozkradnutia našich múzeí nacistickými okupantmi počas Veľkej vlasteneckej vojny.
17.08.2023 - 21:17:41
17
keyboard_arrow_up