Na adrese http://*****saweb.google.sk/kpisarcik/KralovaHola si môžete stiahnúť mapu KH s trasami MTB. V doc prílohe tohto príspevku sú opisy jednotlivých trás.
Táto téma nech slúži na lepšie zmapovenie kráľovohoľskej oblasti pre bajking.
Trasy, ktoré nájdete na mapke sú len pre vás, ak budete mať niekedy chuť sa vyblázniť. Prípadné doplnenia, úpravy, korekcie vybavíme.
Ci sa toho dozijeme....
Ale samozrejme, podnikateľ chce predávať vinecko, a hore musia nielen čajík predávať, ale aj niečo tvrdšie, však nevadí, že niekoho zabijem, keď budem dole letieť ožratý...
Pár rokov som na KH nebola a prekvapili ma tieto zákazové tabule osadené v pomerne širokom okruhu vysielača na KH. Dokonca jedna je aj na asfaltovej ceste. Viete o nich niečo? Pripadá mi veľmi alibisticky zakazovať vstup, keď hrozí (v lete???) pád námrazy z vysielača. Nestačí upozorniť na toto riziko?
Ako sa vyhovieť zákazu a zároveň rešpektovať pravidlá Napantu a nezostupovať z turistického chodníka?
Pripadá mi to celé na hlavu, možno mi len niečo uniká. [
Nie, nie je zákaz výšľapu alebo výjazdu hore. Výjazd, samozrejme, po asfaltke. Ľudia si tam veselo chodia, keby to bolo zakázané, tabule by boli už dole.
ja som to na jar zobral s rozumom - popozeral som a nikde som nikoho nevidel pracovat - bol vikend. tak som siel normalne dalej. ak by hore nieco robili zvazoval by som, ci mi to stoji za pripadny problem/uraz.
mne to pride ze je to tam natrvalo - ako pistka, keby nieco z hora padlo, tak su chraneni
Jasné, ale veď je to ako u blbov na dvore.... všade dokola zákazy skrz turistický chodník. Potom sa všetci divia, že na Slovensku sa nerešpektujú zákazy.
ja som to na jar zobral s rozumom - popozeral som a nikde som nikoho nevidel pracovat - bol vikend. tak som siel normalne dalej. ak by hore nieco robili zvazoval by som, ci mi to stoji za pripadny problem/uraz.
mne to pride ze je to tam natrvalo - ako pistka, keby nieco z hora padlo, tak su chraneni
V Rakúsku sú upozornenia, to by ako ochrana pred žalobou malo stačiť.
Z NAPANTu mi prišla odpoveď. Palček hore za mňa za ňu, lebo je slušná, obsažná a má hlavu a pätu:
"Výstražné cedule okolo Kráľovej hole si osadil majiteľ pozemku a prevádzkovateľ vysielača - Towercom a.s. My o informáciách na ceduliach nerozhodujeme.
Momentálne sa okolo vysielača stavia plot, ktorý by mal v budúcnosti zabrániť vstupu k vysielaču. Turistický chodník bude odklonený popri plánovanom plote po južnej strane vysielača.
Chceme však odkomunikovať s prevádzkovateľom vysielača, aby aspoň počas letnej sezóny ceduľu s výstrahou na padajúcu námrazu demontoval."
Dnes som tam bol. Ľudí dosť. Zo zákazových značiek si nič nerobia. A prečo by aj...žiadna námraza na vysielači nebola. Plotové stĺpy sú skoro po celom obvode. Pár príspevkov do zadu som čítal, že by sa na vrchole malo spraviť niečo pre turistov. No s tým oplotením mi to nejde dokopy... Uvidíme 🤘
EDIT
V článku bolo písané že BBSK by mal odkúpiť areál tzv. malého objektu. Keď si spätne spomeniem, je pravda, že plotové stĺpy boli umiestnené tak, že nezahŕňali časť objektu.
Každopádne s dobre známou malou miestnosťou sa už pre verejnosť nepočíta. Tá bola už za "plotom".
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Zajtra sa ani zo studničky nenapiješ lebo bude patriť nejakej a.s. alebo ti to pod nejakou vymyslenou zámienkou zakáže nejaký samozvaný "ochranársky" blb.
To, že si oplotia vysielač mne problém nerobí. Osobne som zažil, ako padajú kusy ľadu. Tým, že sa šport rozširuje medzi masy je len otázka času, koho to trafí.
Viac mi vadí to, že Hron nestihne pod Besníkom ani vyvrieť a za Telgártom je už slušne povedané *****ý prvými osadníkmi. A potom sa pridávajú ďalšie osady Vaľkovňa, Pohorelá, Závadka, Polomka... nádoby z motorového oleja sú bežný úlovok. A všetko to ide do podzemných vôd a rybári to papajú...
zase by som z toho nerobil halo, lebo som teraz obisiel cast rakuska, talianska, slovinska, a dost casto mimo ciest zakazy, privat cesty, privat lesy, este aj to sedlo mangart je zakaz, lebo padaju kamene, ale vsetci cyklisti cez tu rampu pokracovali ako nic, takze aj v tom plote bude casom diera
nebude. popri plote bude len uzky chodnicek pre pesich. cyklisti skoncia pri obcerstveni a nedostanu sa konecne na vrchol z coho urcite par osob v uniforme uz teraz tecie radostou.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale samozrejme, podnikateľ chce predávať vinecko, a hore musia nielen čajík predávať, ale aj niečo tvrdšie, však nevadí, že niekoho zabijem, keď budem dole letieť ožratý...
A ten predaj akože oprávňuje cyklistu, aby pil alkohol? Ten sa predáva na desiatkach vysokohorských chatách, kam vedú cyklotrasy.
Pár rokov som na KH nebola a prekvapili ma tieto zákazové tabule osadené v pomerne širokom okruhu vysielača na KH. Dokonca jedna je aj na asfaltovej ceste. Viete o nich niečo? Pripadá mi veľmi alibisticky zakazovať vstup, keď hrozí (v lete???) pád námrazy z vysielača. Nestačí upozorniť na toto riziko?
Ako sa vyhovieť zákazu a zároveň rešpektovať pravidlá Napantu a nezostupovať z turistického chodníka?
Pripadá mi to celé na hlavu, možno mi len niečo uniká. [
V Rakúsku sú upozornenia, to by ako ochrana pred žalobou malo stačiť.
Z NAPANTu mi prišla odpoveď. Palček hore za mňa za ňu, lebo je slušná, obsažná a má hlavu a pätu:
"Výstražné cedule okolo Kráľovej hole si osadil majiteľ pozemku a prevádzkovateľ vysielača - Towercom a.s. My o informáciách na ceduliach nerozhodujeme.
Momentálne sa okolo vysielača stavia plot, ktorý by mal v budúcnosti zabrániť vstupu k vysielaču. Turistický chodník bude odklonený popri plánovanom plote po južnej strane vysielača.
Chceme však odkomunikovať s prevádzkovateľom vysielača, aby aspoň počas letnej sezóny ceduľu s výstrahou na padajúcu námrazu demontoval."
EDIT
V článku bolo písané že BBSK by mal odkúpiť areál tzv. malého objektu. Keď si spätne spomeniem, je pravda, že plotové stĺpy boli umiestnené tak, že nezahŕňali časť objektu.
Každopádne s dobre známou malou miestnosťou sa už pre verejnosť nepočíta. Tá bola už za "plotom".
Viac mi vadí to, že Hron nestihne pod Besníkom ani vyvrieť a za Telgártom je už slušne povedané *****ý prvými osadníkmi. A potom sa pridávajú ďalšie osady Vaľkovňa, Pohorelá, Závadka, Polomka... nádoby z motorového oleja sú bežný úlovok. A všetko to ide do podzemných vôd a rybári to papajú...