ahojte, stalo sa to uz niekomu ? kupil som si novy bicykel Kellys Soot 30 2018, bike mi prisiel rychlo po poskladani bikeu som s kamosmi narazil na volnu zadnu kazetu /Shimano CS-HG50-8 (11-32)/, podotykam jedna sa o novy bicykel, tak som s nim siel do servisu tam mi povedali ze chyba podlozka, kupil som ju 1mm ale stale je tam vola, mate niekto podobnu skusenost ? ako to spravit ?
O karbonovy ram by som nic take nedaval. Ja na deti pouzivam elektrobajk sedacka vozik lebo je hlinik. Xc a gravel karbon nic ine ako seba , tasku a vodu nedavam
tak to moze byt problem a nie kazeta.....nova patka na kellys stoji 10 eur......to by som skusil vymenit
Ja som bol v servise, že mi to úplne zle radí, hneď pozrel, že krivá pätka, narovnával ju a odvtedy to radí úplne hladko, myslíš, že to bude tým?
Pošleš link na novú ktorá by pasovala?
ta sunrace kazeta je krivá, normálne ked sa krúti je to vidieť cca 1mm hádže... mám to na soot 90tke tiež , kmc reťaz tomu asi nepomáha, ale mám to nejako naladené a ide to, takže to jazdím kým nezoderem kazetu... . ked dám druhý set kolies s inou sunrace kazetou zrazu je po probléme, co sunrace kazeta to originál. Chcelo by to garbaruk alebo XD kazetu sram čo má 10z najmenšie kolečko. A k tomu detskému vozíku.. kde sa to uchytáva o rám? O karbon by osm nič nepripínal na miesto kde na to nie je nejaký hlinikový úchyt dizajnovaný...
to ze kazeta hadze 1 mm je uplne bezny jav pri akejkolvek kazete.Aj mne hadze.A radi sa mi uplne presne,a netreba mat predsudky voci KMC retaziam. KMC sa specializuje na vyrobu retazi,vedia co vyrabaju.Tie retaze su lepsie ako Shimano ...retaz KMC X 11 EL je na Soot ako stvorena. Ak pouzivate lacne KMC, tak je to to iste ako ked si na Shimano pohon kupite najlacnejsiu retaz.Lebo chcete usetrit....neni retaz ako retaz......Kupte si KMC tu drahsiu, X 11 El,do 40 eur a uvidite rozdiel.
O karbonovy ram by som nic take nedaval. Ja na deti pouzivam elektrobajk sedacka vozik lebo je hlinik. Xc a gravel karbon nic ine ako seba , tasku a vodu nedavam
isiel som na karbonovom Soote 90 plne naloženy 800 km trasu.Bajk vazil minimalne 25-30 kil,nosic,brasne,vybava.....a karbon s tym nemal problem......ale deti by som na tom nevozil
Ja som bol v servise, že mi to úplne zle radí, hneď pozrel, že krivá pätka, narovnával ju a odvtedy to radí úplne hladko, myslíš, že to bude tým?
To áno Týpci v parktools sú machri ✌️ len keby nemali tak predražené tools ? ale inak po indexacii a nastaveni radenia je ten moj Kellys Soot 80 ako nový bike ?? hned je lepsi pocit z jazdenia ked nic nesucha alebo nepreskakuje.
Ahojte, mam prvú generáciu kellys soot 50 2018. Ojazdených cca 7500km. Pred mesiacom som si všimol prasklinu na vidlici v oblasti ako sa uchycuje pevná os. Dal som to na opravu do profibikers, mesiac som bol bez bajku, stalo to 165 eur a po 50km sa prasklina objavila zas. Takže rozmýšľam teraz čo ďalej, asi kúpiť novu vidlicu. Našiel som najpodobnejšie tomu čo mám túto.
Myslíte si, že bude pasovať na soot? Čo ešte budem musieť dokúpiť a vymeniť? Hlavové zloženie, expandér?
Bojím sa, že zas vydrží len nejakú dobu, na tom mojom soote je vložka so závitom napevno v ráme, napr. na ročníku 2019 čo má žena už je aj tá vložka vyberateľná.
Ahojte, mam prvú generáciu kellys soot 50 2018. Ojazdených cca 7500km. Pred mesiacom som si všimol prasklinu na vidlici v oblasti ako sa uchycuje pevná os. Dal som to na opravu do profibikers, mesiac som bol bez bajku, stalo to 165 eur a po 50km sa prasklina objavila zas. Takže rozmýšľam teraz čo ďalej, asi kúpiť novu vidlicu. Našiel som najpodobnejšie tomu čo mám túto.
Myslíte si, že bude pasovať na soot? Čo ešte budem musieť dokúpiť a vymeniť? Hlavové zloženie, expandér?
Bojím sa, že zas vydrží len nejakú dobu, na tom mojom soote je vložka so závitom napevno v ráme, napr. na ročníku 2019 čo má žena už je aj tá vložka vyberateľná.
Čaves. Nevyskúšal by si kontaktovať priamo Kellys, či by ti nevedeli predať vidlicu od nich priamo na ten model, čo máš? Predsalen, je to výrobca, spare parts musí mať a mal by Ti vedieť aj poradiť. Ideálne ak by si mal niekde v blízkosti ich dealership, žeby si to mohol aj osobne poriešiť. Na Tvoju otázku som Ti síce neodpovedal, odpusť, no ja by som sa najprv skúšal uberať týmto smerom.
Prvá vec, asi by som to opravárovi otrieskal o hlavu, keď to opravil tak, že to neopravil. Možno máš na to iný názor, neviem.
Druhá vec, ak by nemal Kellys druhú vidlicu, možno ešte osloviť Mamo Carbon zo Žiliny, podľa ich obsahu na instagrame majú skvelú robotu a chodí im tam veľa podobných zakázok. Taktiež ponúkajú záruku na opravené miesto.
No ja čakám čo mi odpíšu z profibikers ale zároveň už plánujem čo ďalej. Nechcem byť teraz zas vyše mesiaca úplne nepojazdny ani nechcem zas to dávať opravovať ak to nemá zmysel
Ahoj, problem je, ze toto je upne prva vidla ktoru robili a bol to fail - skoda vyhodenych penazi za opravu, kedze bola zle navrhnuta.. Ja som ju reklamoval eate v ramci zaruky a nova uz mala iny sposob uchytenia. Tato vlozka je spravena tak, ze ju tahom dovnutra mozes vytrhnut. Novy model nema tu vlozku vlepenu ale len zasunutu z vonkajsej strany s limcom, tym padom stahuje celu vidlu a nenamaha ten spoj.
Ahojte, robili sme viacero podobných prác. Podstatou funkčnej opravy, za ktorú sa firma nemusí obávať niesť zodpovednosť v podobe záruky je to, že si najskôr treba jasne vykomunikovať ako k poškodeniu došlo - po akom čase vzniklo poškodenie? Vzniklo "prirodzene" alebo po náraze/nehode? Aké sú prejavy poškodenia? Najlepšie je, keď majiteľ bicykla vie aspoň trochu technicky zhodnotiť, že čo by mohlo byť príčinou poškodenia. Chcem tým povedať, že keď sa presne zadefinuje rozsah a povaha poškodenia, je ľahšie ho potom správne opraviť alebo dokonca upraviť riešenie tak, aby bolo toto miesto spoľahlivejšie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to ze kazeta hadze 1 mm je uplne bezny jav pri akejkolvek kazete.Aj mne hadze.A radi sa mi uplne presne,a netreba mat predsudky voci KMC retaziam. KMC sa specializuje na vyrobu retazi,vedia co vyrabaju.Tie retaze su lepsie ako Shimano ...retaz KMC X 11 EL je na Soot ako stvorena. Ak pouzivate lacne KMC, tak je to to iste ako ked si na Shimano pohon kupite najlacnejsiu retaz.Lebo chcete usetrit....neni retaz ako retaz......Kupte si KMC tu drahsiu, X 11 El,do 40 eur a uvidite rozdiel.
isiel som na karbonovom Soote 90 plne naloženy 800 km trasu.Bajk vazil minimalne 25-30 kil,nosic,brasne,vybava.....a karbon s tym nemal problem......ale deti by som na tom nevozil
soot 30-70 https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/ramy-a-patky/patky-a-prislusenstvo/kellys-uchyt-menica-klh012-gravel-tax12-2018.html
soot 80-90 https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/ramy-a-patky/patky-a-prislusenstvo/kellys-uchyt-menica-klh003-gravel-carbon-soot2021-fm-606.html
Kellys P DER 0102 úchyt meniča KLH012 GRAVEL TAx12 2018
10,89 €
MOC 10,90 €Kellys FM 606 úchyt meniča, KLH003 GRAVEL carbon SOOT2021 FM 606
10,89 €
MOC 10,90 €Sorry ak to sem nepatri ale mozno by chcel niekto karbon za cenu novej 70tky:)
https://www.bike-discount.de/en/moquai-gravel-carbon-disc-tapered-fork-1
https://www.bike-discount.de/en/moquai-gravel-carbon-disc-tapered-fork-1
Čaves. Nevyskúšal by si kontaktovať priamo Kellys, či by ti nevedeli predať vidlicu od nich priamo na ten model, čo máš? Predsalen, je to výrobca, spare parts musí mať a mal by Ti vedieť aj poradiť. Ideálne ak by si mal niekde v blízkosti ich dealership, žeby si to mohol aj osobne poriešiť. Na Tvoju otázku som Ti síce neodpovedal, odpusť, no ja by som sa najprv skúšal uberať týmto smerom.
Druhá vec, ak by nemal Kellys druhú vidlicu, možno ešte osloviť Mamo Carbon zo Žiliny, podľa ich obsahu na instagrame majú skvelú robotu a chodí im tam veľa podobných zakázok. Taktiež ponúkajú záruku na opravené miesto.
Pre zaujímavosť niečo k téme; https://www.instagram.com/p/CuhbR0QqZO9/?img_index=3 https://www.instagram.com/p/CrycWoeMVja/?img_index=2
a aky model zhanas,50,70,90,80 ?