Zdravím mám brzdy sram DB5 a mám problém s páčkou k zadnej brzde ktorá sa nevracia, a platničky zostávajú stlačené. Odvzdušnenie nepomáha čím to je ? ? Už to začína robiť aj predná
Predna je dobra brzdi hned zadna ide na cca 50%odvzdusnil som a stale to iste .unika mi mineralny olej vrchom tak je asi piest ko
Ak unika olej tak nie je co riesit a treba vymenit problematicky komponent, inac je to riziko jazdit - riesil som podobny problem minuly tyzden, kedy mi pocas jazdy kompletne odisla predna brzda, unikom cez piest.
No mne packa tecie ale brzdi este.packa stoji ta co mam nieco cez 20e.(mam znacku tektro)neviem ci to je dobra alebo zla.za cca 50e kupim simano set.je to asi lepsie.aly mi poradis
No mne packa tecie ale brzdi este.packa stoji ta co mam nieco cez 20e.(mam znacku tektro)neviem ci to je dobra alebo zla.za cca 50e kupim simano set.je to asi lepsie.aly mi poradis
Problem je, ze ta brzda zlyha prave ked ju budes najviac potrebovat, t.j. ked budes intenzivne brzdit, takze by som nevahal s opravou, aj ked "zadna" brzda predsalen nie je tak kriticka.
Co sa ale tyka nahrady, tak to neviem poradit - v mojom pripade som mal povodne este starsie Shimano M445 a menil som za packu MT401, ktora bola v miestnom shope na sklade a vo velmi dobrych cenach (~12e). V pripade Shimano brzd je bezproblemove vymenit iba packy, t.j. vedenia aj piesty zostali bez zmeny + bolo potrebne iba odvzdusnenie, bez kompletneho "bleedu". Pri vymene iba pacok treba davat pozor, aby nova packa bola kompatibilna so starou, co principe znamena, ze pouziva ten isty typ vedenia (rovnaky zavit). To ale moze byt v pripade Tektro ine...
Zdravim, uz som si isiel kupit nove brzdy - M6100, avsak som zistil, ze na mtbikeri nemaju vhodny bleeding block, co ine by som tam vedel strcit ako nahradu, aby som to ovzdusnil ?
Zdravim, uz som si isiel kupit nove brzdy - M6100, avsak som zistil, ze na mtbikeri nemaju vhodny bleeding block, co ine by som tam vedel strcit ako nahradu, aby som to ovzdusnil ?
Jediny ucel bleeding blocku je drzat piesty v "zasunutej" polohe, t.j. zamedzit ich vysunutiu pocas bleedu - takze ako nahrada sa da pouzit cokolvek, co splni tento ucel a neposkodi piesty. Idealne nieco plastove alebo drevene, v adekvatnej hrubke a uchytene tak, aby nedoslo k neplanovanemu vysunutiu piestov pocas manipulacie.
Dobry den, mam problem asi s kompatibilitou brzdy magura mt5 a kotuca galfer fixed discwave cl. Musel som da viac podloziek na adapter, aby mi to necinkalo a akokeby mi to nebrzdi cez celu plocho dosticiek. Zadna brzda mi dost kvili niekedy a potom rozvibruje cely ram. Vie niekto poradit co robit? Tu je fotka
mal som na chvilu vzadu tento kotuc pri presne rovnakych brzdach. Adaper shimano zo 160 na 180 bez podloziek. Platnicky sa drali rovnomerne ale tie vibracie boli strašné. Myslím si že to môže byť čiastočne aj kotúčom. Keď som ich vymenil tak to prestalo. ALE.. cinkať ti môže nie iba výška ale aj šírka strmeňa alebo adaptéra ak ma chápeš. Pozri sa či netreba trošku zbrúsiť pilníkom zo strmeňa pri mieste do ktorého ide šrób lebo tam to môže z boku zvoniť o kotúč. Aj na svojich MT5 som to musel robiť vpredu. Ďalšia vec čo môže pomôcť je nahodiť tam platne z MT7. Tie nemajú takú masívnu platformu takže menej možností cinkania, pasujú a lepšie sa aj servisujú netreba vyberať koleso. Kolujú také chýry že to aj lepšie brzdí
Pisal som do slovakbikeparks,
kde som si kupoval brzdy a napisali mi, ze metalicke platnicky su zakazane pri magura brzdach. Vraj nemaju stavane tesnenie na take teploty a mozu pretiect piesty. Takze skusim tam daj organiky a poriesit niejak inak tie strmene a uvidime. Ake mas pls teraz kotuce?
Teraz jazdím hope floating kotúče a už asi nikdy nebudem jazdiť nič iné. Zaujímavé to s tými metalickými platničkami... Ono tie Magury sú super brzdy ale tie papierové páčky a teraz toto... Každopádne ak budeš kupovať organiky vezmi rovno na MT7. Budeš rád a možno ani cinkať nebudú. Tiež sa netreba báť toho pilníku ale to už treba rátať so stratou záruky.
Menil som zadny kotuc SLX za rovnaky ale jazdeny (mnou davnejsie) a strasne rezonuje ked brzdim. Az do momentu kedy sa poriadne zohreje brzdenim. Potom je chvilu ok kym neochladne. Rezonancia je taka ze to prechadza celym ramom ze mi az vybruje naradie v kratasoch ? zvukovy sprievod samozrejme pocut siroko daleko.
Je to kotucom alebo niecim inym. Nemam aktualne iny na vymenu tak ze ci staci kupit a bude pokoj alebo je to nejaky problem.
Btw naposledy som dal dozadu metalicke platne lebo som nemal doma organiku. Prva jazda bola super. Brzdilo to ako svina, az moc ale od dalsej to zacalo robit toto.
3tomassobota3 skus najst nejaky servis ktory ma tento nastroj https://www.parktool.com/en-int/product/disc-brake-mount-facing-set-dt-5-2
ak ti rezonuje ram tak moze byt ze nemas zarovnany PM mount
a tu brzdu mas dost cudne namontovanu alebo si kupil 200 mm rotor a 203 mm adapter
btw ten galfer rotor nevyzera nejak pevne, skus MDR-P alebo MDR-C rotor a 8.P platnicky
Johnko MT5 a MT7 pouzivaju tie iste platnicky, brzdit ti budu podla variantu (R/P/S/C) ktore si kupis
elpha používajú tie isté zmesy ale platničky sú iné. Jemu tam niečo cinká. Mne len napadlo ze MT7 je proste menej kovu možno mu to pomôže lepšie to celé napasovať.
Ja som tu rezonanciu vyriesil upevnenim maleho zavazia, poriadne stiahnute paskou na sedlovu vzperu par cm (10-15) od uchytu strmena. Odvtedy nic nevybruje, nerezonuje, vsetko to pohltilo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak unika olej tak nie je co riesit a treba vymenit problematicky komponent, inac je to riziko jazdit - riesil som podobny problem minuly tyzden, kedy mi pocas jazdy kompletne odisla predna brzda, unikom cez piest.
Problem je, ze ta brzda zlyha prave ked ju budes najviac potrebovat, t.j. ked budes intenzivne brzdit, takze by som nevahal s opravou, aj ked "zadna" brzda predsalen nie je tak kriticka.
Co sa ale tyka nahrady, tak to neviem poradit - v mojom pripade som mal povodne este starsie Shimano M445 a menil som za packu MT401, ktora bola v miestnom shope na sklade a vo velmi dobrych cenach (~12e). V pripade Shimano brzd je bezproblemove vymenit iba packy, t.j. vedenia aj piesty zostali bez zmeny + bolo potrebne iba odvzdusnenie, bez kompletneho "bleedu". Pri vymene iba pacok treba davat pozor, aby nova packa bola kompatibilna so starou, co principe znamena, ze pouziva ten isty typ vedenia (rovnaky zavit). To ale moze byt v pripade Tektro ine...
Jediny ucel bleeding blocku je drzat piesty v "zasunutej" polohe, t.j. zamedzit ich vysunutiu pocas bleedu - takze ako nahrada sa da pouzit cokolvek, co splni tento ucel a neposkodi piesty. Idealne nieco plastove alebo drevene, v adekvatnej hrubke a uchytene tak, aby nedoslo k neplanovanemu vysunutiu piestov pocas manipulacie.
Ukazka ako si nieco vhodne vyrobit zo starych kreditnych kariet: https://epicbleedsolutions.com/blogs/articles/how-to-make-a-bleed-block alebo z minci: https://www.childs.be/blog/post/how-to-make-a-shimano-disc-brake-bleed-spacer-block
Treba to spravit ako na aute.
Cize musi pretrcat disk cez platnicny idealne.
kde som si kupoval brzdy a napisali mi, ze metalicke platnicky su zakazane pri magura brzdach. Vraj nemaju stavane tesnenie na take teploty a mozu pretiect piesty. Takze skusim tam daj organiky a poriesit niejak inak tie strmene a uvidime. Ake mas pls teraz kotuce?
Je to kotucom alebo niecim inym. Nemam aktualne iny na vymenu tak ze ci staci kupit a bude pokoj alebo je to nejaky problem.
Btw naposledy som dal dozadu metalicke platne lebo som nemal doma organiku. Prva jazda bola super. Brzdilo to ako svina, az moc ale od dalsej to zacalo robit toto.
a tu brzdu mas dost cudne namontovanu alebo si kupil 200 mm rotor a 203 mm adapter
btw ten galfer rotor nevyzera nejak pevne, skus MDR-P alebo MDR-C rotor a 8.P platnicky
Johnko MT5 a MT7 pouzivaju tie iste platnicky, brzdit ti budu podla variantu (R/P/S/C) ktore si kupis