Toto je extrémistická téma. Strednú vrstvu tu nenájdeš. Tu sú iba vrchlky E-volúcie a na druhej strane extrémne neprispôsobiví zastancovia historického spôsobu užívania bicyklov
winter78, to je jasne, ze ebikey zmiesat s klasickymi nejde dobre, pretoze podobni ludia su na ebikeoch vzdy rychlejsi. No to nie je priamo problem ebikeov. Blbo som sa citil napr. aj ja na 27,5" 17+ kg endure, ked ostatni mali lahke XC-cka (niezeby som si bol isty svojou kondickou aj keby som mal aj ja XC ?).
lto, dost vsetko zakladas na tvrdeni, ze aj najmensia miera dopomoci na vsetkych ebikeoch je velmi velka a ze sa nechavaju ebikeri iba lenivo unasat motorom ?. Pravdupovediac na mojom ebikeu mi to po klasickom bicykli tiez prislo aj na eco mode pomerne silne, ale iba to cloveka podnecuje ist rychlejsie, ak vladze a vyjst aj kopce, kde by sa predtym vliekol a velakrat zastavoval. Navyse na rovine vela ludi vypina motor uplne, hlavne na ceste alebo z mierneho kopca to casto nema vyznam, lebo sa da ist 25+ aj bez pomoci. Trufam si povedat, ze nikto zvyknuty na namahu z klasickeho bikeu na tom ebikeu nezlenivie. Iba ide rychlejsie a dalej a trufne si aj na sialenejsie vystupy niekde v lese na rozbitych trailoch. A zaroven aj vyletni cyklisti maju moznost odviezt sa dalej bez vacsej namahy a postupne zistia, ze ked poriadne zaslapu, tak je to este lepsie.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
odvezu sa dalej tam im dojde baterka a spät pojdu autobusom, ta ja toto nepotrebujem že by som daval pozor ešte na dalšiu baterku, toto je marceluspp sloboda ? šak si len obyčajny otrok /najnižšia vrstva/ dalšej baterky co ju musiš obsluhovat, sloboda je ked sadneš na klasický bicykel a nenecháš sa rušit nejakou baterkou
Silou-mocou si treba najst sposoby vyuzitia, kde ebike nedava zmysel a postavit na tom tvrdenie, ze ebike potom nedava zmysel nikde alebo len ako prostriedok urazania ludi, ktori nespadaju do kategorie 50 kg zien, dochodcov, beznohych a podobne, vsak? ?
Uplne rovnaka by tu bola aj kritika downhill, slopestyle, bmx, trial alebo inych bicyklov, pri ktorych nejde o surove slapanie do pedalov, keby bol niektory z tychto cyklozanrov zrazu na Slovensku masivne rozsireny.
lto, zabudol som este napisat, ze aj ta dopomoc, ktora mne pride pomerne vyrazna, zdalekaaa nie je 500W. Ono totiz samotny moj motor ma vraj 565 W ako maximalny mozny vykon, ale to je naozaj maximum v turbo mode (ktory bezne nikto nevyuziva) a v situaciach kedy jazdec stale tlaci do pedalov a kvoli extremnemu stupaniu alebo inym faktorom treba na otocenie kolesami az taky velky vykon. Takze v skutocnosti ebikeri vacsinou idu na normalnejsich trasach mozno tak s pomocou 50-150 W navyse a bud idu iba rychlejsie (urobi to z nich sportovcov s celkovym udrzatelnym vykonom 200-300 W) alebo idu pomaly (neslapu skoro vobec) podobnou alebo nizsou rychlostou ako priemerny cyklista na klasike. V skratke ten motor iba posunie cloveka vykonovo k ludom, ktori sa cyklistikou zivia, nejde to ani zdaleka k motorkam...
swdev333 bol som raz na výjazde s kamošmi čo išli na e-bikoch, oni celú cestu len riešili to či im vydržia baterky...ďakujem neprosím...teraz som zas nabehal za 4 dni 300km...to by som asi musel furt nabíjať...kamoške som nedávno vynášal e-bike z pivnice no teperiť sa s takou rárohou keď moje HT vynesiem v jednej ruke... No hej...nejaký kopec by som vyšiel rýchlejšie ale mal by som z toho pocit že podvádzam sám seba...
xyz, hej, v tom mas pravdu, ze pre ludi, ktori chodia na dlhsie cyklovylety, ebike nie je (zatial? Pri lahkych modeloch okolo 18 kg uz nie je ani taky problem slapat hocikde ako na klasike). Celkovo aj kombinacia bikerov a ebikerov je problematicka. To je tiez fakt. A ta vaha je tiez otravna pri prenasani (alebo pri nadhazdovani zadneho kolesa ?). Som rad, ze tu nie su len slepi hejteri.
No pocit "podvadzania" sa da kompenzovat vypinanim motora alebo rychlejsou jazdou pri malej podpore. Nikto aj tak neveri, ze sa clovek namaka, ale na vlastny pocit "zadostiucinenia" to staci a toto je zrovna pripad, kedy je zbytocne starat sa o to, co si myslia ini... Samozrejme, pre niekoho, komu ide hlavne o trening, tiez ebike nie je. To nikto nepopiera.
Merias vykon zo svalov a z motora ocami? ? Ak vidis niekedy ludi, ktori viditelne ledva slapu a idu 30+ km/h, tak to su skutristi, ktori ale zdaleka nevystihuju vsetkych ebikerov. Netreba hadzat vsetkych do jedneho vreca.
Obcas sa zabavam citanim tychto riadkov. Mozno sa casom objavi sucasny Shakespeare co napise pribeh o laske syna bio-bikera k dcere e-bikera s patricne modifikovanym priebehom. Ak to vydrzite a prezije to mtbiker skuste si po dajme tomu desiatich rokoch precitat svoje dnesne nazory. Asi mnohi sa zahabia.
Ja ako pomerne nestranný v tejto téme...jazdiaci len na mechanike, ale vzhľadom na chatrné zdravie neodmietajúci elektriku môžem konštatovať len jedno....Tu prítomní zástanci ebikov akosi nemajú ani poňatia na aký terén koľko wattov je potrebné a koľko tak približne vlastne ich vysnené stroje dávajú podporu. Vcelku tu plávajú v tých číslach by som to tak povedal....Skúšať ich hodnoty prípomoci jednotlivých kategórií ebikov by asi nemalo veľmi zmysel.....Takže trochu sa to doučte a potom tu dávajte obhajoby.....ja napríklad viem využiť boost s 500W plus svojich 400W a to potom ani nepremýšľajte ako sa taký bajk v ťažkom teréne dá vôbec udržať v stope.
Merias vykon zo svalov a z motora ocami? ? Ak vidis niekedy ludi, ktori viditelne ledva slapu a idu 30+ km/h, tak to su skutristi, ktori ale zdaleka nevystihuju vsetkych ebikerov. Netreba hadzat vsetkych do jedneho vreca.
No skus hadat ako asi mozem vediet , je to vcelku easy. A ano, vacsina je takych, ze ledva slapu a idu rychlo, eventualne nejako (lahko) slapu a idu rychlo, ale k nim patria aj e-kolobezky, e-kolesa, e-hocico, je ich tu viac nez dost , hejtujeme tu elektro, nielen ebike.
Niekde v medvedove taki asi nebudu, lebo tam nemaju nabijacky (musia setrit baterku a teda aj prislapavaju viac)
Skoda len, ze sa stale nenasiel niekto kto by vyskusal nejaky dobry ebike a pokracoval v hejtovani o rozhadzovani hliny od pretacajuceho sa zadneho kolesa a problemoch s drzanim stopy ?.
Ale mne osobne lichoti aj sa mi to paci, ze si myslite, ze moja bezna jazda vyzera takto nejako ?
Hlavne s tou motorkou nevyvádzaj toto na lesných cestách a chodníkoch....To už je také na přes držku....🤦♂️🤦♂️🤦♂️ Potom sa ťažko vyhádava s ochranármi o tom, že neničíme pôdny kryt.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
lto, dost vsetko zakladas na tvrdeni, ze aj najmensia miera dopomoci na vsetkych ebikeoch je velmi velka a ze sa nechavaju ebikeri iba lenivo unasat motorom ?. Pravdupovediac na mojom ebikeu mi to po klasickom bicykli tiez prislo aj na eco mode pomerne silne, ale iba to cloveka podnecuje ist rychlejsie, ak vladze a vyjst aj kopce, kde by sa predtym vliekol a velakrat zastavoval. Navyse na rovine vela ludi vypina motor uplne, hlavne na ceste alebo z mierneho kopca to casto nema vyznam, lebo sa da ist 25+ aj bez pomoci. Trufam si povedat, ze nikto zvyknuty na namahu z klasickeho bikeu na tom ebikeu nezlenivie. Iba ide rychlejsie a dalej a trufne si aj na sialenejsie vystupy niekde v lese na rozbitych trailoch. A zaroven aj vyletni cyklisti maju moznost odviezt sa dalej bez vacsej namahy a postupne zistia, ze ked poriadne zaslapu, tak je to este lepsie.
Uplne rovnaka by tu bola aj kritika downhill, slopestyle, bmx, trial alebo inych bicyklov, pri ktorych nejde o surove slapanie do pedalov, keby bol niektory z tychto cyklozanrov zrazu na Slovensku masivne rozsireny.
No pocit "podvadzania" sa da kompenzovat vypinanim motora alebo rychlejsou jazdou pri malej podpore. Nikto aj tak neveri, ze sa clovek namaka, ale na vlastny pocit "zadostiucinenia" to staci a toto je zrovna pripad, kedy je zbytocne starat sa o to, co si myslia ini... Samozrejme, pre niekoho, komu ide hlavne o trening, tiez ebike nie je. To nikto nepopiera.
No skus hadat ako asi mozem vediet
Niekde v medvedove taki asi nebudu, lebo tam nemaju nabijacky
Ale mne osobne lichoti aj sa mi to paci, ze si myslite, ze moja bezna jazda vyzera takto nejako ?