zalezi od toho naco to chces pouzivat...od tvojej vahy...musis to trosku rozpisat a mas vybrate aj nejake konkretne vidlice z tych znaciek co si tu pisal?
no chcel by ich na XC a zdvih aby bol aspon 120....a z marocchi asi nejaku Dj ale vobec neviem este a ostatne tiez som este nejako moc nerozmyslal.....a na tej vahe ved to uz by som si vzduchovku dofukal podla potreby nie?
nie nie...to som myslel nieco podobne ako Dj ale isto nie Dj na XC....nieco ale podobne ...alebo nieco ako je fox 32 F29 RLC...proste aj aby sa tam dal nastavit zdvih
este cenu urci, ale je to tak ze FOX je povazovany za ELITU a ak nie FOX, tak by som volil Rock Shox
macochy (marzocchi) isli v poslednej dobe dole vodou, ale niektore kusi su stale dobre, ale urcite skor FOX (skus talas-a) alebo rock Shox nejaku vzduchovu U-turn
ja mam RS ale argyle...je dobrá až moc...sám som neveril...síce neni na XC...ale je good...len tak okrajovo...PS:nevydržala zrážku rýchlosťou 50 km/hod
no ja mam RS reba u-turn air team 85-115mm jazdim ju druhu sezonu a musim povedat ze je super ziadny problem super chod ale treba sa samozrejme starat. povodne som chcel tiez foxika ale cena no ale aj tak nelutujem kup RS isto nic nepokazis
"na XC a zdvih aby bol aspon 120" ... tak u cross-country sa zdvihy pri 120ke KONČIA
dá sa povedať, že zdvih 120 mm sa stále viac objavuje na bikoch určených na maratóny, dokonca už sa na nich objavujú aj Talasy od Foxu (nastaviteľný zdvih 100-140), ALE treba si uvedomiť, že to už hovoríme o fulloch!
môj názor je, a asi nielen môj že cpať vidlu so zdvihom nad 120 na hardtail je nezmysel
beztak musíte aby ste z tej jazdy niečo mali aj tak dvihnúť prdel zo sedla a nožičkami nahrádzať tlmič - a aj tak to nebude ono
takže na XC tých 100 mm by som videl na HT ako optimum, ísť pod asi nemá veľký význam (pokiaľ sa bavíme o nepretekároch), ale ani nad to význam mať nebude
a samozrejme výrobca konštruoval rám na nejaký zdvih, ak dáte iný, zmeníte geometriu a tým aj jazdné vlastnosti
Tomibiker :::: noo mam full.......................
Takze tulenik si radsej precita cley clanok.
Clapce napis co mas za bicigeľ a co si mal za vidlicu a co najcastejsie jazdis (povrch, prostredie). Dalej napis aku sumu maximalne das za vidlicku. Najlepsie by bolo keby si to pekne pomaly napisal do jednej spravy, lebo takto sa tu iba zbytocne dohadujeme.
takze chalani najskor sa ukludnite...hadat sme sa neprisli nie
Bike mam Lapierre 130 ale posrala sa mi vidla a musel som tam dat obicajnu RST Gila a teraz neviem aku mam zobrat...ale asi zoberem iba tu Rock Shox ....ta mi bude stacit lebo chcem ist aj nejaky ten lahsi DH...takze je rozhodnute...budem brat Rock Shox Reba....dik za rady
takze chalani najskor sa ukludnite...hadat sme sa neprisli nie
Bike mam Lapierre 130 ale posrala sa mi vidla a musel som tam dat obicajnu RST Gila a teraz neviem aku mam zobrat...ale asi zoberem iba tu Rock Shox ....ta mi bude stacit lebo chcem ist aj nejaky ten lahsi DH...takze je rozhodnute...budem brat Rock Shox Reba....dik za rady
Vsetko v ramci humoru .
Takze ten bike co mas je urceny na AM(allll-mountain) to je asi to co ty nazyvas DH a je urceny na vidlicu zo zdvihom 140 takze ti odporucim kupit to iste co si tam mal alebo nieco lepsie. To ze jazdis dolekopcom neznamena ze jazdis DH lebo potom je kazdy kto ide aj dolekopcom (co je fizikalne nutne) DH-ckar.
Rs bera ma na ten ram maly zdvih a nieje urcena na tento styl jazdenia!!!
chalani budem sa uz asi dnes opakovat ale aj toto mi pripada miestami na vratenie obcanaku... ved kto nevie kde je sever nech si po sebe aspon precita...
@caupistemi: ty to tusim s tym Fiz:ikom trochu prehanas
Chlapec chce vidlicu 120 aspon, nato aby mu to dobre pruzilo .
Ja som si pred par tyzdnami kupil FOX F 80 RL a mozem povedat, ze o zdvihu to absolutne nieje ale o tom ako dobre vie vidlica tlmit nerovnost a poviem vam, ze som stale vyhukany z toho ako tato vidlica iba so zdvihom 80 MM dokaze stlmit cokolvek pri jazde XC .
Podla mna vzduchova vidlica so zdvihom 120 mm iba neprijemne pohupuje . !
Ale pokial vazi 70 KG je to o inom . Ja mam necelych 60 heh . papa
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
macochy (marzocchi) isli v poslednej dobe dole vodou, ale niektore kusi su stale dobre, ale urcite skor FOX (skus talas-a) alebo rock Shox nejaku vzduchovu U-turn
a napr. tu mas super vidlicku (odhadujem investiciu okolo 10K, ked si uvazoval aj o FOX-ke ...)
http://www.bikesport.cz/sk/detail.php?id=1308
http://www.bikesport.cz/sk/detail.php?id=1149
napis kolko do toho chces narvat (penazi
na co chces menitelny zdvih ? mas full-a (celopero) lebo inak nevidim dovod pre menenie zdvihu...
takze uz ju nemas
"na XC a zdvih aby bol aspon 120" ... tak u cross-country sa zdvihy pri 120ke KONČIA
dá sa povedať, že zdvih 120 mm sa stále viac objavuje na bikoch určených na maratóny, dokonca už sa na nich objavujú aj Talasy od Foxu (nastaviteľný zdvih 100-140), ALE treba si uvedomiť, že to už hovoríme o fulloch!
môj názor je, a asi nielen môj
beztak musíte aby ste z tej jazdy niečo mali aj tak dvihnúť prdel zo sedla a nožičkami nahrádzať tlmič - a aj tak to nebude ono
takže na XC tých 100 mm by som videl na HT ako optimum, ísť pod asi nemá veľký význam (pokiaľ sa bavíme o nepretekároch), ale ani nad to význam mať nebude
a samozrejme výrobca konštruoval rám na nejaký zdvih, ak dáte iný, zmeníte geometriu a tým aj jazdné vlastnosti
Takze tulenik si radsej precita cley clanok.
Clapce napis co mas za bicigeľ a co si mal za vidlicu a co najcastejsie jazdis (povrch, prostredie). Dalej napis aku sumu maximalne das za vidlicku. Najlepsie by bolo keby si to pekne pomaly napisal do jednej spravy, lebo takto sa tu iba zbytocne dohadujeme.
Vsetko v ramci humoru
Takze ten bike co mas je urceny na AM(allll-mountain) to je asi to co ty nazyvas DH a je urceny na vidlicu zo zdvihom 140 takze ti odporucim kupit to iste co si tam mal alebo nieco lepsie. To ze jazdis dolekopcom neznamena ze jazdis DH lebo potom je kazdy kto ide aj dolekopcom (co je fizikalne nutne) DH-ckar.
Rs bera ma na ten ram maly zdvih a nieje urcena na tento styl jazdenia!!!
@caupistemi: ty to tusim s tym Fiz:ikom trochu prehanas
Chlapec chce vidlicu 120 aspon, nato aby mu to dobre pruzilo .
Ja som si pred par tyzdnami kupil FOX F 80 RL a mozem povedat, ze o zdvihu to absolutne nieje ale o tom ako dobre vie vidlica tlmit nerovnost a poviem vam, ze som stale vyhukany z toho ako tato vidlica iba so zdvihom 80 MM dokaze stlmit cokolvek pri jazde XC .
Podla mna vzduchova vidlica so zdvihom 120 mm iba neprijemne pohupuje . !
Ale pokial vazi 70 KG je to o inom . Ja mam necelych 60 heh . papa