Kedze ja regeneraciu povazujem za najefektivnejsi trening za podmienky,ze nasleduje po narocnom tren.dni,za mna dnes absolutne bez biku.
Kludne sem davajte akekolvek treningove aktivity,kt.podla Vas vedu k zlepseniu cyklistickej formy.
285 W hodinu by som udržal možne ešte tak po 5 týždňoch v Kolumbii dakde pri Zipaquira v 2 700 m.n.m., garmin mám na sledovanie wattov a ich presné jazdenie nie aby som tam furt daco nastavoval
ked ty prestanes trieskat hluposti na fore. teda nikdy
tesim sa z tvojich poharikov za vsetky hnojaky co si absolvoval. to ze si nikdy nebol na preteku s normalnou konkurenciou kde sa ti okolo teba vedia vozit na bicykli sme uz preberali pred x rokmi....
ale aby som vniesol trocha optimizmu do tvojich teórii, orafaných vygooglenín tak o 10 rokov ked na nich z vysoka zabudneš a budeš trénovať tak intenzívne že ti od bolesti bude do plaču tak môžeš skončiť v individuálnych pretekoch s kvalitnou konkurenciou v rámci Slovenska - MRC na bedni - ako sa to podarilo mne
toto naozaj nie je moja ambicia. ja to robim kvoli tomu ze ma to bavi. a ak sa mi pomedzi to podari dostat na miesta na ktore si ty netrufnes ist ani prstom na mape je len maly bonus nayse...
šak ti vravím že trepeš bludy ohľadom môjho FTP z garmina, ... ked mojou prioritou nie je to co u teba - vozit sa s nápisom W.E.A.K na riti že si slabý, nerozumiem co tu furt analyzuješ nejaké moje FTP podla svojich turistických teoreticky premakaných priorít
to ty hovoríš, vo svojom vyššom - masteráckom veku pre starších kat. XY ? co nevieš kam už tiež patríš, starec a moju pamäť by si len chcel mať, idem kosit, potom trénovat tak sa tu možeš dalej porozprávat - sám so sebou
ešte raz a naposled o čom sa od začiatku bavíme - z Garminconnect ,,Hlavná výhoda zlepšovanie VO2max,, vychádza zo zaťaženia v tréningu podľa pulzov, od 80 do 95 percent z bpm max. je submaximálna intenzita, zmiešané neaeróbne a neanaeróbne pásmo - aké jednoduché, ale len pre toho kto tomu rozumie a netroluje, nevymýšľa hlúposti, nekonšpiruje, ... a ty ennio co tu zas robíš - šak máš slintat aj s mirec16, ... vo vekových kategóriách od vidim do nevidim
ešte raz a naposled o čom sa od začiatku bavíme - z Garminconnect ,,Hlavná výhoda zlepšovanie VO2max,, vychádza zo zaťaženia v tréningu podľa pulzov, od 80 do 95 percent z bpm max. je submaximálna intenzita, zmiešané neaeróbne a neanaeróbne pásmo
furt nerozumieš že ja si nemam co nastavovat lebo trénujem podla seba nie podla Garminu, a aj keby som tam nastavil hocičo tak som rozvýjal to co Garmin uviedol lebo submaximálna intenzita kedy je hlavná výhoda zlepšovanie VO2max bude furt medzi 80 až 95 % z bpm max - to boli dva tréningy co som tu dal, furt nerozumieš čo znamená submaximálna intenzita vytrvalostného zaťaženia a jej vplyv na kapacitu, výkonnosť srdcovo cievneho systému ktorého komplexným ukazovateľom je VO2max, tými dvoma tréningami som najme zlepšoval hodnotu VO2max lebo bpm 80 - 95 % z bpm max, laktát s hodnotami zmiešaného pásma, ... chapandos
Ako netrenujuci pouzivatel Garminu len dodam,ze viem minimalne o dvoch spôsoboch, ako Garmin nastavi ftp 'automaticky', bez toho,ze by pouzivatel musel zadat rucne (i ked aj to je jednoduche )
1. Test Ftp
2. Zapnut auto vypocet
V Garmine 820 aj 520
Specialne ten 'autovypocet' je pouzitelny aj takto: (teda spravil som po kupe powermetra, ked som fakt netusil ftp [a nechcel/nemohol/netrufol si/bol lenivy spravit normalny ftp test]. Nastavis na nejake nizke ftp, povedzme 120 W a nechas autovypocitavat...ziadne 'furt daco nastavoval')
Pozitivum je, ze po zisteni noveho max ftp sa tesis... Akurat je potrebne to potvrdit.
(Na rozdiel od maxHR, tu som nevidel uletene vysoke hausnumera. Pri HR sa to obcas stane, staci sa zamysliet a nepotvrdit vsetko bezhlavo)
Ps: branomelis ma predbehol,
Ivanovu reakciu si ulozim a precitam...
ta tepak ti akurát vieš čo može hovorit - tepák ti akurát ukazuje pulzy a Garmin tomu tiež rozumie jak koza petržlenu ked mi po tréningu na displeji vypíše že tréningový stav progresívny a ked si ho potom pozreš v garmin connect tak preťažovanie ale zas niekedy trafí že mi po tréningu vypísal na displeji červeným že preťažovanie a aj tak bolo - sa mi v januári a februári šest týždňov krútila hlava a furt mi bolo blivne
Keby som jazdil také tepy a tváril sa, že nejako trénujem na preteky, tak by sa mi asi Garmin ani nezapol a odmietol nahrať aktivitu. Neviem kedy mi posledne napísal preťažovanie a to pritom sa regenerácii takmer nevenujem, snažím sa k trailom vyšlapať v čo najnižšom tepe, aj keď sa to nedá Ako som už spomínal pod 280W v kopci to nemá zmysel, lebo potom človek ide k trailu večnosť. Na pretekoch by ma s takou silou a vytrvalosťou skôr vysmiali
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tesim sa z tvojich poharikov za vsetky hnojaky co si absolvoval. to ze si nikdy nebol na preteku s normalnou konkurenciou kde sa ti okolo teba vedia vozit na bicykli sme uz preberali pred x rokmi....
IF, NP, FTP
A zrazu (ne poprve a ne naposled) vsetko do seba zapada a dava vyznam
ešte raz a naposled o čom sa od začiatku bavíme - z Garminconnect ,,Hlavná výhoda zlepšovanie VO2max,, vychádza zo zaťaženia v tréningu podľa pulzov, od 80 do 95 percent z bpm max. je submaximálna intenzita, zmiešané neaeróbne a neanaeróbne pásmo - aké jednoduché, ale len pre toho kto tomu rozumie a netroluje, nevymýšľa hlúposti, nekonšpiruje, ... a ty ennio co tu zas robíš - šak máš slintat aj s mirec16, ... vo vekových kategóriách od vidim do nevidim
ešte raz a naposled o čom sa od začiatku bavíme - z Garminconnect ,,Hlavná výhoda zlepšovanie VO2max,, vychádza zo zaťaženia v tréningu podľa pulzov, od 80 do 95 percent z bpm max. je submaximálna intenzita, zmiešané neaeróbne a neanaeróbne pásmo
https://www.firstbeatanalytics.com/en/features/training-effect-anaerobic/
toto je analytika v Garmine. s trochou citania s porozumenim si to FTP nastavis poriadne...
môžeš, ked trénuješ menej presne len podľa výkonových a pulzových zón z Garmin, Training peaks, ...
1. Test Ftp
2. Zapnut auto vypocet
V Garmine 820 aj 520
Specialne ten 'autovypocet' je pouzitelny aj takto: (teda spravil som po kupe powermetra, ked som fakt netusil ftp [a nechcel/nemohol/netrufol si/bol lenivy spravit normalny ftp test]. Nastavis na nejake nizke ftp, povedzme 120 W a nechas autovypocitavat...ziadne 'furt daco nastavoval')
Pozitivum je, ze po zisteni noveho max ftp sa tesis... Akurat je potrebne to potvrdit.
(Na rozdiel od maxHR, tu som nevidel uletene vysoke hausnumera. Pri HR sa to obcas stane, staci sa zamysliet a nepotvrdit vsetko bezhlavo)
Ps: branomelis ma predbehol,
Ivanovu reakciu si ulozim a precitam...
predpokladam, ze teraz bude par dni “rege” 😉