Kedze ja regeneraciu povazujem za najefektivnejsi trening za podmienky,ze nasleduje po narocnom tren.dni,za mna dnes absolutne bez biku.
Kludne sem davajte akekolvek treningove aktivity,kt.podla Vas vedu k zlepseniu cyklistickej formy.
tu máš poriadnu tabulečku s hlavným benefitom zlepšovanie VO2max (FTP), 3 tréningy za 5 dní a zlepšenie o 6 % (z 50 ml/min/kg na 53 ml/min/kg s AF 63 ml/min/kg), 8 hodín, bpm 83 % z max., NP 229 W, NPAF 266 W, 3 W/kg s AF 3,5 W/kg
už od polky februára prestala, a ty ako ? tebe sa nekrúti ? z tolkého hejtovania asi máš vhodné predpoklady, na to keby že sa ti nekrúti si sa bál ked si videl z mojho garmin connect na posledných tréningoch že preťažovanie ? neboj ty sa nič - to len garmin panika, včera po dvoch predchádzajúcich ,,preťažovaniach,, 1. a 3. septembra som šiel jak pila, 2:35 hod, 238 W, 3,1 W/kg kg a pocity top, 1. septembra pri bpm 156, 226 W trápenie a včera pri 238 W so 151 bpm som si ,,pískal,,
keby si vedel co tam bolo tak nenapíšeš takúto blbosť, bola tam otázka a teraz si ešte raz prečítaj čo si napísal, keby som tam nechal otázku tak sa naučím používat ... ?
ale asi si vieš predstavit ako mi trhá žily sa nebudem hrat s nastavovaním nejakých somarín ked som na staré kolená natrénoval 300 W, 20 minút aj bez nich
ked ta baví tak si nastavuj, máte tam z môjho trainig peaks, garminconnect, strava priemerný výkon, normalizovaný výkon, nastúpané metre, kadenciu, ... dokonca aj pridanú hodnotu NPAF, ostatné - zóny, ... si možte domodelovat podla vlastného uváženia
a vlastne - ved mám dokonale nastavené pulzové aj výkonové zóny, presne sedí Z1, Z2, Z3, Z4, Z5 podľa pulzov aj výkonu, Z2 ku Z2: 3 % k 4 %, Z3 k Z3: 21% k 24 %, Z4 k Z4: 74 % k 72 %, Z5 k Z5: 2 % k 0 % - najväčšia odchýlka je 3 % a to v Z3, priemerná odchýlka 2 %, co viac by ste chceli, nakoniec mám najsprávnejšie nastavené zóny z vás všetkých a to len tak z brucha co povieš na nastavenie trainingpeaks - mi1986so ? máš nastavené správnejšie ? duri, ked chceš ta ťa naučím jak sa presne nastavuje
Vidím, že zas potrebuješ poradiť. Primary benefit napr. pri primary benefit VO2max. znamená že nie celý tréning bude v 80 - 95 % HRmax ale jeho väčšia časť, tréning má primárny benefit + sekundárne benefity, podľa doby trvania jednotlivých častí tréningu, ale nič si z toho nerob to sa podá, hlavne neodpaluj dekle na mars alebo iné planéty ale študuj.
a máš zle nastavené FTP, kde ti hodinu udržíš 284 W, sa už preber konečne
Je tam posun chvalim! Uz len maly krok pre ludstvo a obrovsky skok pre ivana zacat jazdit intervaly nad ftp ak chces zlepsovat vo2max… vid tabulecka zo vcera…
FTP je vypocitane garminom v tomto som takmer nevinne.
Tu hrubku ti na oci nevyhodim. Uz si starsi pan je ti odpustene.
Je tam posun chvalim! Uz len maly krok pre ludstvo a obrovsky skok pre ivana zacat jazdit intervaly nad ftp ak chces zlepsovat vo2max… vid tabulecka zo vcera…
hej, máš tam posun, v FTP - okolo 20 W, si si prichválil a sa nevyhováraj že ti niekto niečo zle vyrátal, odhadol nie si decko aby si sa nemohol spolahnút sám na seba, dúfam šak už si starý - masters kat. xy
a dúfam že nežiješ v tom že ked máš ty tréning vyhodnotený ako primary benefit VO2max rovnako ako ja moje posledné 3 tréningy vyhodnotené primary benefit VO2max tak svojimi troma takýmito 1:20 hod. trvajúcimi tréningami zlepšíš tiež ako ja VO2max o 6 %, možno to bude o 3 %, a to pre rozdielne celkové doby trvania záťaží v pásme 80 - 95 % z HRmax + ešte záleži aj od toho pri kolkých % z HRmax trvali tieto doby zaťažení, 1 hodina pri 82 % HRmax sa nerovná 1 hodine pri 92 % HRmax, pri 92 % HRmax zlepšíš VO2max viac ako pri 82 percentách, počty základnej školy, dúfam ovládaš
hehe ja som bol pred dvoma dňami na MTB skoro 3h a ftp mi hodilo na 312W a vo2 z 54 na 57 je to v pohode?
prihodím ti aj statisliku
včera druhý výjazd 50km a 1400vm už bol na pohodičku
ale garmin ti po tréningu nevyhodí aká bola hodnota pred tréningom, 57 može byt ok ale potom neni ok 54, o 3 ml/min/kg jedným tréningom nezlepšíš, mne to po 2:35 hod. tréningu pri 83 % z HRmax zvýšilo o 1 ml/min/kg, to by si musel íst 7 a pol hodiny pri 83 % z HRmax., výkonom cca 3,1 W/kg ak máš VO2max 54, mal si tolko pred tréningom, pri 75 kilo váhe nejakých 233 W ale nie 7 a pol hodiny v kuse nie intervalovo, v sobotu išiel Gesink na Vuelte 5 hodín 303 W, 4,3 W/kg životný výkon ale to oni su trocha iná liga
edit: nie ,,pri 75 kilo váhe nejakých 233 W ale nie 7 a pol hodiny v kuse nie intervalovo,, správne má byť: ,,pri 75 kilo váhe nejakých 233 W ale 7 a pol hodiny v kuse nie intervalovo,,
ked máš 88 kilo tak by si musel íst v kuse 7 a pol hodiny 273 W, resp. 8 hodín
hej, máš tam posun, v FTP - okolo 20 W, si si prichválil a sa nevyhováraj že ti niekto niečo zle vyrátal, odhadol nie si decko aby si sa nemohol spolahnút sám na seba, dúfam šak už si starý - masters kat. xy
mas pravdu keby som sa spoliehal sam na seba tak by som na zaklade 34min intervalu s NP 306 pesimisticky vyratal FTP ako 306*0.95 teda 290,7w. ale teda budem konzervativny a necham to na garminackych 284w...
a dúfam že nežiješ v tom že ked máš ty tréning vyhodnotený ako primary benefit VO2max rovnako ako ja moje posledné 3 tréningy vyhodnotené primary benefit VO2max tak svojimi troma takýmito 1:20 hod. trvajúcimi tréningami zlepšíš tiež ako ja VO2max o 6 %, možno to bude o 3 %, a to pre rozdielne celkové doby trvania záťaží v pásme 80 - 95 % z HRmax + ešte záleži aj od toho pri kolkých % z HRmax trvali tieto doby zaťažení, 1 hodina pri 82 % HRmax sa nerovná 1 hodine pri 92 % HRmax, pri 92 % HRmax zlepšíš VO2max viac ako pri 82 percentách, počty základnej školy, dúfam ovládaš
opat mas pravdu to ze ty jazdis tempicko 2h40 ma iny (mensi) vplyv na vo2max ako ked si niekto odjazdi 30min serioznych intervalov z 80min vyjazdu vid tabulecka od Coggana... a ano uznavam vo2max benefit sa da jazdit este efektivnejsie kratsimi a intezivnejsimi intervalmi ako 3x10 ale 3x10 mna bavi najviac... stale to robim najma kvoli tomu ze ma to bavi.
VO2 max vypovídá o velikosti motoru, nikoliv o výkonu. Nevíte nic o převodovce, řídící jednotce, ani pneumatikách
VO2max není žádným magickým číslem a neplatí, že jedinec s nejvyšší hodnotou vše vyhraje. Je to jedna z důležitých částí výkonu, ale zdaleka ne nejdůležitější. Z hlediska výkonu jsou mnohem důležitější parametry jako je rychlost ve VO2max nebo VO2/rychlost v závodním tempu. Úplně nejdůležitější informací je pak pochopení, z čeho se skládá hodnota VO2, co ji limituje a jak s těmito omezeními budeme pracovat v tréninku. Pokud tyto informace nemáme a nepracuje se s nimi, je hodnota VO2max celkem bezvýznamnou veličinou.
Ještě nikdy jsem v cíli neslyšel nikoho řešit, kolik spotřeboval kyslíku, ale jaký podal výkon. Takhle s nadsázkou odpovídám na otázky svých klientů, jaké v testu dosáhli VO2. Vysoké VO2 je předpokladem pro dobré vytrvalostní výkony, druhým dechem však dodám, že takové tvrzení má stejnou platnost jako myšlenka, že schopnost číst a psát je předpokladem pro úspěšné dokončení vysoké školy. Oboje totiž vyžaduje mnohem víc
btw, p. Garminu som mal na jar VO2max 60, pri testovani v labaku z toho bolo 48, tolko z mojej strany 😂
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale asi si vieš predstavit ako mi trhá žily sa nebudem hrat s nastavovaním nejakých somarín ked som na staré kolená natrénoval 300 W, 20 minút aj bez nich
trash in trash out kym to nenastavis
a vlastne - ved mám dokonale nastavené pulzové aj výkonové zóny, presne sedí Z1, Z2, Z3, Z4, Z5 podľa pulzov aj výkonu, Z2 ku Z2: 3 % k 4 %, Z3 k Z3: 21% k 24 %, Z4 k Z4: 74 % k 72 %, Z5 k Z5: 2 % k 0 % - najväčšia odchýlka je 3 % a to v Z3, priemerná odchýlka 2 %, co viac by ste chceli, nakoniec mám najsprávnejšie nastavené zóny z vás všetkých a to len tak z brucha
a konstruktivne - 3x10 intervaly...
a máš zle nastavené FTP, kde ti hodinu udržíš 284 W, sa už preber konečne
hej, máš tam posun, v FTP - okolo 20 W, si si prichválil a sa nevyhováraj že ti niekto niečo zle vyrátal, odhadol nie si decko aby si sa nemohol spolahnút sám na seba, dúfam
prihodím ti aj statisliku
včera druhý výjazd 50km a 1400vm už bol na pohodičku
a onéé 3.5w/kg mi teraz budíky píšu
ked máš 88 kilo tak by si musel íst v kuse 7 a pol hodiny 273 W, resp. 8 hodín
mas pravdu keby som sa spoliehal sam na seba tak by som na zaklade 34min intervalu s NP 306 pesimisticky vyratal FTP ako 306*0.95 teda 290,7w. ale teda budem konzervativny a necham to na garminackych 284w...
opat mas pravdu to ze ty jazdis tempicko 2h40 ma iny (mensi) vplyv na vo2max ako ked si niekto odjazdi 30min serioznych intervalov z 80min vyjazdu
1. hodina 247 W....... 146 bpm
2. hodina 234 W...... 153 bpm
3. hodina 233 W.......156 bpm
za týždeň 10:35 hod., NP 232 W (NPAF 270 W pre vek 60 rokov), 152 bpm (84 % z max), 3,1 W/kg
VO2 max vypovídá o velikosti motoru, nikoliv o výkonu. Nevíte nic o převodovce, řídící jednotce, ani pneumatikách
VO2max není žádným magickým číslem a neplatí, že jedinec s nejvyšší hodnotou vše vyhraje. Je to jedna z důležitých částí výkonu, ale zdaleka ne nejdůležitější. Z hlediska výkonu jsou mnohem důležitější parametry jako je rychlost ve VO2max nebo VO2/rychlost v závodním tempu. Úplně nejdůležitější informací je pak pochopení, z čeho se skládá hodnota VO2, co ji limituje a jak s těmito omezeními budeme pracovat v tréninku. Pokud tyto informace nemáme a nepracuje se s nimi, je hodnota VO2max celkem bezvýznamnou veličinou.
Ještě nikdy jsem v cíli neslyšel nikoho řešit, kolik spotřeboval kyslíku, ale jaký podal výkon. Takhle s nadsázkou odpovídám na otázky svých klientů, jaké v testu dosáhli VO2. Vysoké VO2 je předpokladem pro dobré vytrvalostní výkony, druhým dechem však dodám, že takové tvrzení má stejnou platnost jako myšlenka, že schopnost číst a psát je předpokladem pro úspěšné dokončení vysoké školy. Oboje totiž vyžaduje mnohem víc
btw, p. Garminu som mal na jar VO2max 60, pri testovani v labaku z toho bolo 48, tolko z mojej strany 😂