...v ba kraji je registrovaných 590 tisíc áut.....
Len neviem, kde je tych 590 tisic aut cez prazdniny . . . Nehovorte mi ce su vsetci 2 mesiace na dovolenke. Ale ano, niekto je na dovolenke, niekto doma (vychod :-) ) ale zjavne su prazdne(jsie) cesty. To az ked deti zacnu chodit do skoly, sa nejak tie auta zahadne namnozia . . . Len poznamocka pod ciarou, zda sa mi, ze z tych co sa premavaju po kraji je tych co su registrovane inde omnoho viac....
08.09.2023 - 11:24:02
00
Ale aj vela aut registrovanych v BA je firemnych a jazdia mimo Bratislavy cize celkove cislo registracii nema ziadnu vypovednu hodnotu.

K zapcham, clovek by si mohol naivne mysliet ze ludia byvaju v centre preto aby mali vsetko blizko a nemuseli mat auto. Ale sme na Slovensku a byvanie v centre mesta je skor o spolocenskom statuse a ludia sa potom stazuju ze nemaju kde parkovat prerastene SUV-ka. Ci sa to niekomu paci alebo nie, vytlacanie aut z centier je sucasny trend v zapadoeuropskych mestach a my len dobiehame zameskane.
08.09.2023 - 11:35:14
08
JOLI napísal:
....Po tej nábrežnej promenáde nech sa vozia detičky s rodičmi tých 8 km/h...


obavam sa ze jazdenie po promenade nadobro skoncilo, a to aj pre rodinky s detickami co tam pojdu 5 km/h.
Ludia ich odtial budu vyhadzovat a ze nech vypadnu na nove progresivne cyklovallocesty :/
08.09.2023 - 11:50:52
00
JOLI napísal:
Ja sa divím tej tvojej naivnosti, že si mu dal hlas aj druhýkrát...

ja sa len tak nesmelo spytam, kto by bol lepsi kandidat s viziou moderneho urbanizmu? Kusy alebo nebodaj Martin Jakubec?
08.09.2023 - 11:55:20
07
JOLI žiaľ pri ostatných kandidátoch mi to vychádzalo horšie ako pri ňom. Kusý je katastrofa a ďalší bol myslím Jakubec... Treba to komentovať?

V čom sa nezhodneme, tak o aký tranzit ide na nábreží? Einsteinova + diaľnica už predtým praskala vo švíkoch. Teraz bude ešte viac. Žiaľ Bratislava má tvar Y. Po snahe spraviť 1+1 na Štefánikovej a Šancovej, veľa ľudí bude mať problém, kto pôjde z ľavej strany Karpát (Dúbravka, Karlovka, Dlhé diely atď) na pravú stranu Karpát (Ružinov, Nové Mesto, Rača, Podunajské Biskupice) a opačne. Všetko sa bude ťahať cez 2 mosty, 1 nehoda a kolaps úplný. Myslíš, že obyvatelia Petržalky skáču od radosti, že polovica mesta bude cez nich robiť tranzit? Z 3 reálnych ciest (ak nerátame bočné uličky) jedna zmizla. Ostáva len Einsteinova a Šancova. Keď sa tá zúži? Čo potom? A to ešte ignorujem Vallov najnovší projekt, ktorým sa chváli a to Lido medzi Starým Mostom a Mostom Apollo. Jediný prístup tam bude cez Einsteinovu a to rátajú, že by tam mali byť byty pre cca 20tisíc ľudí a kancelárie, obchody atď, dennú kapacitu odhadujú na 60 tisíc ľudí, čo by sa tam malo pohybovať. Potom je tu ešte snaha pozdĺž Karlovesko-Dúbravskej radikály mať 1+1 a zvyšok cyklopruhy. Sen niektorých ľudí, aby Devínska cesta bola len pre cyklistov, Staromestská tiež 1+1 pruh... Záhradnícka + Ružinovská tiež 1+1, Trnavská a Račianska to isté. Však keď už Šancova bude 1+1, prečo nespraviť aj tie.

Minule som šiel z Lamača na letisko s tetou, čo odlietala. Je invalid na vozíku, ale to je vedľajšie. Ako najrýchlejšu možnosť mi Waze vyhodil trasu na D1 - Lanfranconi - Panónska - Lužný most po D4 - Vajnory a po D1 a tak až na letisko. Na Prístavnom moste bola nehoda. Namiesto 21km som šiel 48km. A to chceme byť ekologický že vraj. Chýba severný obchvat BA, niekde na úrovni Dúbravka - Rača. Auta boli, sú aj budú. Dan Kollár môže nosiť svoje deti na nákladnom bicykli do školy, ale vždy tu bude objektívna aj subjektívna časť ľudí, čo tým autom budú jazdiť. Všetky tieto zmeny sa dotknú aj MHD, lebo bude trčať v zápchach.
08.09.2023 - 12:11:09
02
Iron, detičky oficiálne po chodníkoch môžu a s nimi aj ich doprovod. Či sa to už nejako zmenilo?
08.09.2023 - 12:11:56
01
JOLI napísal:
. Aj tieto cyklopruhy na nábreží je vec, ktorá sa dala zbúchať už počas covidových rokov, kedy bola na cestách nulová premávka a ľudia by si na to postupným vracaním sa do normálu zvykli viac.


Nedala sa zbúchať. Magistrát chcel spraviť presne to, čo píšeš - počas covidu zriadiť cyklopruhy, aby si ľudia s návratom do normálu na ne postupne zvykli. Presne to chcel urobiť a aj to naprojektoval. Bohužiaľ to však neschválil dopravný inšpektorát polície.

Od 1. júla 2022 už súhlas DI nie je potrebný.
08.09.2023 - 12:13:12
03
iron.hide napísal:
obavam sa ze jazdenie po promenade nadobro skoncilo, a to aj pre rodinky s detickami co tam pojdu 5 km/h.


Deti a ich sprevádzajúce osoby môžu na bicykli jazdiť aj po chodníku.
08.09.2023 - 12:14:26
00
Jano, dialničný tunel popod karpaty na prepojenie vw smerom trnavu je predsa vo "výstavbe"
08.09.2023 - 12:15:21
00
Jano1987, ale chápeš, že nikdy nikde sa problém s upchatými cestami nevyriešil tým, že sa autá mohli využívať viac a viac priestoru, ale práve naopak - ich obmedzovaním...?

Tvoja argumentácia je skrátka srandovná - nebudeme vytláčať autá z centra, pretože sa ucpú obchvaty ... to je naozaj rozkošné rozmýšľanie, navyše podložené argumentami typu "musel som najazdiť 48 kilometrov, aby som odviezol tetu na vozíčku, ktorá odlietala, lebo na prístavnom moste bola nehoda". Rozkošný argument.

Predstav si, že 90% obyvateľov Slovenska musí najazdiť ďaleko viac, ak sa chcú dostať na letisko a to aj keď nevezú tetu na vozíčku. Ja napríklad 170 až 230 km... :-)
08.09.2023 - 12:24:22
05
Gtoso napísal:
Zdravím, neviete, či a ako vzdialená je realizácia krátkeho úseku od Mosta Lanfranconi po Klub Mark Twain popri Dunaji? Už som dávnejšie niečo čítal, že by sa to mohlo realizovať aj v tomto roku, ale nič sa okolo toho nedeje...


Dlho predlho tam nesúhlasila (alebo ešte stále nesúhlasi?) Univerzita Komenského, ktorej to má ísť cez nejaký pozemok. Primátor kvôli tomu rokoval s rektorom, ponúkal aj výmenu pozemkov. Rektor - ak mám dobré info - napokon súhlasil, ale potom to zase neschválil akademický senát... aktuálny stav neviem, ale najväčšou bariérou bola doteraz univerzita.
08.09.2023 - 12:32:24
00
konečne cyklopruh jak sa patrí a toľko zbytočného humbuku okolo toho ;)
08.09.2023 - 13:49:43
010
lapoma: hej, o tom tunely počúvam tak 20 rokov...

Jaroh: evidentne si nepochopil, čo som napísal. Mesto povedalo, že obchádzková trasa pre nábrežie je Einsteinova. Ak osekajú Šancovu, jediná trasa povedie cez 2 mosty a Petržalku. Ak sa tam niečo stane, tak čo potom? Ukáž mi ten obchvat Bratislavy. Chcem ho vidieť. V Bratislave sa už zrušil aj vnútorný okruh pre autá. Áno zápchy boli, sú aj budú. Ale môžem to riešiť komplexne, alebo ako kretén. Ako je možné, že ak v Holandsku zrušia cestu a stane sa z nej cyklotrasa (čo nezabudne vždy CK sa tým pochváliť a dať fotku pred a po), tak zároveň aj vybudujú cestu pre autá?
Považuješ môj argument za srandovný lebo som viezol len tetu na letisko? Povieš to aj ľuďom čo dochádzajú napríklad medzi Ružinovom a Dúbravkou, že stačí 1 nehoda na Prístavnom moste a nepohnú sa 2 hodiny? Lebo cez mesto sa nedá ísť? Lebo niekto tvrdí, že bude len 1 cesta?
Čo sa týka tej univerzity, mesto ponúklo neadekvátne pozemky bez zmysluplného využitia. Ale nezabudni sa sťažovať na univerzitu.
08.09.2023 - 13:59:32
01
Jano1987 napísal:
Ako je možné, že ak v Holandsku zrušia cestu a stane sa z nej cyklotrasa .... tak zároveň aj vybudujú cestu pre autá


Len pre úplnosť: to je samozrejme úplna hlúposť, nic take sa nedeje, uplne z prsta vycucnuté tvrdenie.
Ach jaj...
08.09.2023 - 14:15:52
01
tvoj argment je srandovny, lebo zase raz miesas hrusky s jablkami...
"musel som najazdiť 48 kilometrov, aby som odviezol tetu na vozíčku, ktorá odlietala, lebo na prístavnom moste bola nehoda" + " Ako najrýchlejšu možnosť mi Waze"

nemusel si ist na Luzny most, mohol si ist po Sancovej, alebo po Nabrezi, ale ty si nechcel minimalizovat CO2 stopu, ty si chcel minimalizovat cas. A urobil so co ti Waze povedal, za to nemozu ani progresivci, ani vesmir.
Ta nehoda sa tusim po latinsky povie "vis maior". Ked na horskom prechode, napriklad Certovici, je nehoda, tak vsetci stoja, alebo obchadzaju cez vedlajsi okres. Asi by aj tam mali byt paralelne trasy, ci ?

Ale ciastocne mas pravdu, pacilo by sa mi zit v meste, ktore ma zalozne trasy dimenzovane na plnu premavku, resp. jednotlive trasy naddimenzovane tak, aby si si na nich ani nevsimol, ze na nosnej osi je havaria. Je to marny, je to marny....
08.09.2023 - 14:50:17
04
keyboard_arrow_up