Zdravim, konecne treba zalozit aj tuto temu, lebo mnoho z nas, z hlavneho mesta a okolia, tam travi vela casu na bicykli, a v nadchadzajucej sezone aj bude
pre zdarny zaciatok par letnych fotiek z Hainburgu:
Höflein. Velmi rad chodim do tejto dedinky. Nadych vinohradnickej oblasti. Pohlad na goticky kostolik prepleteny s modernymi vrtulami. Samoobsluzna ladnicka s malou lahvinkou miestneho vinka a posedenie v kludnom vinohrade. 🍷
Bacha na tento usek, dnes som tam vletel a necakane tam nebol asfalt ?
Ziadne tabule. Je tam uvalcovany makadam cize sa da aj na cestaku opatrne. Ale predpokladam ze do konca tyzdna bude nova draha pre formule. https://mapy.cz/s/lozasobaku
Dlho som planoval vylet do okolia Viedne. Vlacikom z Petrzalky smer Wien Hauptbahnhof. Vzdy, ked idem po dialnici a pozeram na tie bocne cesty, vravim si, ze by som to niekedy chcel prejazdit.
Trochu zlozitejsie na orientaciu bolo vymotanie sa po cyklotrasach z centra, no po ca. 10km sme sa ocitli v krasnom kraji Wienerwald, zvacsa bocne cesty s minimom aut. Velmi odporucam.
Povodnu trasu (gpx prikladam) sme museli trochu skratit pre moje dva defekty a casovy stres. 15 rokov som defekt nemal, tak som si to tentokrat vyzral. Jeden naozaj bizarny o mrtve zviera, ktore mi doslova rozkuslo bocnicu dva dni novej zadnej pneumatiky. Celkovo sme presli 120km / 1.500vm (povodny plan 140/1.800)
Inak pre tych co nevedia tak v Rohrau sa rozhodli vymenit asfalt na hlavnej ceste a to tak ze celu sirku vyfrezovali v cca polovici dediny tak bacha.
Dnes som domov siel okolo pivniciek a uz z dialky bolo pocut ze sa tam nieco deje. Nejake otvorene pivnice v Prellenkirchene.
Sranda je ze tam parkovalo snad 200 aut naokolo vsade aj na polnych cestach atd. Toleranciu maju len 0,5 promile ci je tak jeden dvojdecak tak neviem 😁
Minulý týždeň som si dal výzvu v podobe obídenia Neziderského jazera. Trasa merala 115 km, čím som si vytvoril aj osobný rekord v dĺžke trasy (doteraz 107 km pri "Tour de Gabčíkovo" z Bratislavy). Drvivú väčšiny trasy viedla po cyklochodníkoch, príp. bočných cestách s minimálnou automobilovou dopravou. Aj keď som sa nachádzal v Rakúsku, kde vodiči cyklistom podľa mojich skúseností sú voči cyklistom tolerantnejší, ako u nás, nečakal som, čoho budem svedkom, zatiaľ sa mi to nestalo nikdy ani u nás. Na cca 1,5 km úseku medzi Apetlonom a Illmitzom začínal za Apetlonom po ľavej strane cesty obojsmerný cyklochodník, na ktorý som plánoval zísť z cesty. Keďže ho však hneď na jeho začiatku blokovalo terénne auto a hneď za ním aj traktor, povedal som si, že tento krátky úsek pôjdem po ceste. To sa však nestretlo s pochopením u min. 4 vodičov aút, ktorí po mne a kamarátovi pri predbiehaní trúbili a spolujazdec jedného z nich mal potrebu po mne aj niečo po nemecky kričať dosť hlasitým tónom. S takým niečím som v týchto končinách nepočítal.
Nuz, ja som v AT, konkretne vo Wolfsthali, na tom useku, kde sa ide po ceste, dostal pred par rokmi z protiiduceho auta plechovku rozpiteho redbullu medzi oci. Je to uz par rokov. Napriek tomu si myslim, ze su vodici v AT lepsi v suziti s cyklistami. A zaroven si myslim, ze aj u nas sa to postupne zlepsuje, aspon v okoli BA.
Idiotov proste najdes vsade...
Možno by sa dali, ale keďže sa tam pohybovalo aj dosť ľudí, tak som si povedal, že určite za krátko bude ďalší zjazd na cyklochodník, resp. výjazd pre autá z poľa. Ale nebol, tak som musel ísť rovno po ceste až do Illmitzu.
Každopádne podľa mňa dosť zvláštne pravidlo, chápal by som to iba v prípade, že cyklocesty idú paralelne popri ceste každá vo svojom smere, ale v tomto prípade bolo potrebné v mojom smere najprv odbočiť doľava na cyklocestu a dávať prednosť autám oproti + zablokovať premávku za mnou a následne po 1,5 km sa znova vrátiť odbočením doľava na tú istú cestu, keďže ani po chodníku "nemôžem" ísť...
Ale podla toho co som cital je to len pre jazdov na treningu tj musi byt pritomny niekto s licenciou rakuskou nie ze hocikto na cestaku
A navyse na rennrade, teda cestnom/pretekarskom;)/bicykli, teda ziletke a maju aj definovanú max sirku plasta (presne cislo z hlavy neviem, 25?), Ale kazdopadne, tie podmienky nesplna (takmer) nikto.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ziadne tabule. Je tam uvalcovany makadam cize sa da aj na cestaku opatrne. Ale predpokladam ze do konca tyzdna bude nova draha pre formule.
https://mapy.cz/s/lozasobaku
Trochu zlozitejsie na orientaciu bolo vymotanie sa po cyklotrasach z centra, no po ca. 10km sme sa ocitli v krasnom kraji Wienerwald, zvacsa bocne cesty s minimom aut. Velmi odporucam.
Povodnu trasu (gpx prikladam) sme museli trochu skratit pre moje dva defekty a casovy stres. 15 rokov som defekt nemal, tak som si to tentokrat vyzral. Jeden naozaj bizarny o mrtve zviera, ktore mi doslova rozkuslo bocnicu dva dni novej zadnej pneumatiky. Celkovo sme presli 120km / 1.500vm (povodny plan 140/1.800)
Dnes som domov siel okolo pivniciek a uz z dialky bolo pocut ze sa tam nieco deje. Nejake otvorene pivnice v Prellenkirchene.
Sranda je ze tam parkovalo snad 200 aut naokolo vsade aj na polnych cestach atd. Toleranciu maju len 0,5 promile ci je tak jeden dvojdecak tak neviem 😁
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Mohlo by to byt toto: https://www.noen.at/gaenserndorf/engelhartstetten-gegen-schranken-geprallt-motorradfahrer-64-tot-379361874 ale mam to len na zaklade vyhladavania...
Nuz, ja som v AT, konkretne vo Wolfsthali, na tom useku, kde sa ide po ceste, dostal pred par rokmi z protiiduceho auta plechovku rozpiteho redbullu medzi oci. Je to uz par rokov. Napriek tomu si myslim, ze su vodici v AT lepsi v suziti s cyklistami. A zaroven si myslim, ze aj u nas sa to postupne zlepsuje, aspon v okoli BA.
Idiotov proste najdes vsade...
Zial si porusil vyhlasku, takze sa nesmies cudovat. Pokial existuje paralelna cyklotrasa, MUSIS ju pouzit.
https://www.oesterreich.gv.at/themen/freizeit_und_strassenverkehr/rad_fahren/2/1/Seite.610906.html
A kedze je zaplava slovenskych cyklistov na rakuskych cestach, aj vodici zacianu byt, zial, viac a viac podrazdeni.
Možno by sa dali, ale keďže sa tam pohybovalo aj dosť ľudí, tak som si povedal, že určite za krátko bude ďalší zjazd na cyklochodník, resp. výjazd pre autá z poľa. Ale nebol, tak som musel ísť rovno po ceste až do Illmitzu.
Každopádne podľa mňa dosť zvláštne pravidlo, chápal by som to iba v prípade, že cyklocesty idú paralelne popri ceste každá vo svojom smere, ale v tomto prípade bolo potrebné v mojom smere najprv odbočiť doľava na cyklocestu a dávať prednosť autám oproti + zablokovať premávku za mnou a následne po 1,5 km sa znova vrátiť odbočením doľava na tú istú cestu, keďže ani po chodníku "nemôžem" ísť...
A navyse na rennrade, teda cestnom/pretekarskom;)/bicykli, teda ziletke a maju aj definovanú max sirku plasta (presne cislo z hlavy neviem, 25?), Ale kazdopadne, tie podmienky nesplna (takmer) nikto.
Alkohollimit
Für Radfahrerinnen/Radfahrer gilt ein Alkohollimit von 0,8 Promille (0,4 mg Alkohol je Liter Atemluft).
Celkom vysoke cislo,a este vyssie pokuty pri prekroceni