Hlavne to Robo mal na tom výlete riadne uškrtené. Tak preto bol ten dojazd veľmi slušný. To by aj mne dávalo zmysel..60km a 2000vm sú super parametre. Na vyššej podpore nemalo zmysel aby šiel, lebo bol s partiou normálnych mechanických cyklistov, takže by ich uvaril a roztratili by sa a spoločný výjazd by nemal zmysel. Tie terény a kopce čo sú na videu by sa smerom hore inak v pohode dali vyšvihať na komplet booste, ale do cieľa by prišli chalani s rozdielom tak 3-4 hodiny. Čo nemá zmysel. Ja som dnes šiel Minčol a jeden chalanisko mal ebike a Janči do mňa rýpal, že to by bol Minčol do hodiny Keď som pozeral čo to robí v kopci, tak skutočne by som si trúfol možno zo Strečna dať Minčol do hodiny. Na mechanike do viem v extréme dať za 1:30 s tým, že nejaké úseky sú tam aj na tlačenie. Myslím, že aj na E by som jeden úsek potlačil, ale zvyšok nakúrený v booste by bola pecka Celé koliečko Strečno-minčol-Strečno by sa dalo urobiť do 1:30-1:40.
Kludne si mozes na.klasike davat mincol v lete a v jarnych a jesennych mesiacoch to otocis zase po praci na e-biku.A Rano cerstvy do roboty.
Klasiku mam stale nikdy nevies kedy budes nosit:) resp na udrziavanie kondicie.
Hlavne teraz ma to začalo zaujímať s príchodom ľahkých ebikov. Aby som nestratil komplet cyklistické návyky. Ale keď som pozeral napríklad taký FUEL EXe tak tie parametre vyzerajú hodne mizerne. V slušnom režime by mi to asi nestačilo ani na spomínaný Minčol. Okrem toho ako sa poznám, tak ten motor by som zničil tak do roka..takže zas reklamácia a tak dookola. Ono by to dostalo u mňa hodne nažrať....takže nateraz zostávam pri pohone na bielkoviny, cukry, vodu a Pepsi
Mne recenzie trailhunter a pár ďalších stačili. Les, terén, rovina atď 40km dojazd...👎
v Madarskom Sturove vedla su kopce uz fajnove, aj single vydupadne od turistkov. Mas tam 700tky, co vzhladom na to, ze ides z nejakych 120m nadmorskej vyske slusne. A nedaleko mas Borzsony a to uz je slusny masaker . Ale v SK Sturove kopce nie su, to je fakt.
peter120
Ty patris k tym typickym biosom co nemaju potuchy, nemaju realne skusenosti s e-bikom (nie 1- 2 jazdy na Turbo) a trieskate tu jeden nezmysel za druhym.
Tu mas realne pojazdy na e-biku za september.
2 rocne skusenosti. Pre hejterov, na bio najazdim viac ako na E-biku.
Mne uplne v pohode stacia prve dva stupne dopomoci.
Motor zapinam len v kopcoch.
Ked sledujete Youtuberov co maju e-bike na 1-dnovy test tak nedostanes realne vysledky ale nezmysly.
Vsetko odjazdi na max dopomoci, TURBO a dojazd ma 40km a dava hodnotenia?
Nie, skor pocity z jednej jazdy na max.
Ty ked pojdes na biobiku do kopca 500 - 600W kolko urobis vm a budes mat dojazd kym odpadnes?
Realne pojdes s rozumom, menej, podla svojej kondicky aby si si pojazdil a neumrel na prvych 2 km vyletu.
Presne tak isto sa jazdi na e-biku s baterkou.
Podla naplanovanej trasy, vm, km, kt. chces prejst, profilu trasy, svojej kondicky si volis dopomoc.
Ked sledujete Youtuberov co maju e-bike na 1-dnovy test tak nedostanes realne vysledky ale nezmysly.
Praveze nie, testuje sa vacsinou na trail/eco. Vyssie mody neodporucaju lebo je to podla nich "prilis".
Nahodil som oval , hned sa mi ide lepsie. Baterku mi netreba.
Nahodil som oval , hned sa mi ide lepsie. Baterku mi netreba.
Aký je rozdiel medzi ovalom a chipnutým ebikom? Žiaden. V oboch pripadoch sa uvolnil potenciál účinnosti sustavy oproti štandardu. Peťo vitaj medzi cheatermi.
Aký je rozdiel medzi ovalom a chipnutým ebikom? Žiaden. V oboch pripadoch sa uvolnil potenciál účinnosti sustavy oproti štandardu. Peťo vitaj medzi cheatermi.
Kedze oval je kus hlinika bez baterie, ziadny cheat sa nekona
V podstate optimalizacia ludskej sily bez externeho zdroja energie.
Dlho predlho som tu nebol, a teda parádny gulášik sa tu medzičasom uvaril. Tak len takto po bodoch :
1. Myslím si, že téma postupne stráca potenciál, šťavu, obsah, množia sa viac či menej osobné útoky. Som prekvapený a vcelku nerozumiem tomu, prečo aj rozumní ľudia, ktorí navyše disponujú aj celkom slušným vekom, sa z času na čas neudržia, a nechajú sa vtiahnuť do tejto zbytočnej debaty, v ktorej už bolo všetko podstatné dávno vypovedané, a všetky argumenty pregnantne formulované tak zo strany odporcov ako aj prívržencov elektrických bicyklov.
2. Našťastie sa pohybujem úplne mimo trás, kde by čisto teoreticky mohlo dôjsť k stretom týchto 2 kultúr, takže vyslovene negatívne ani pozitívne osobné skúsenosti nemám. Predsa som sa však na medzinárodnom triatlone v Podersdorfe pred 2 týždňami stretol s úplne nepochopiteľným správaním zo strany užívateľov elektrobicyklov. Robil som dcére support na half ironovi, takže som sa pohyboval v priestoroch depa resp. obrátky niekoľko hodín. Organizácia bola skvelá, narúšalo ju len absolútne nezodpovedné a egoistické správanie elektrocyklistov všetkých vekových a váhových kategórií, prevažne Rakúšanov a Maďarov. Títo ľudia nebrali vôbec ohľad na pretekárov ani na divákov, a neustále sa pohybovali bicyklami po okrajoch trate, kde boli chodníky pre peších a priestor vymedzený pre divákov. Taktiež sa pokúšali prechádzať v priestoroch obrátky krížom cez dve cesty so zeleným pásom mimo určených miest riadených regulovčíkmi/policajtmi resp. organizátorským personálom. Tí najodvážnejší sa pokúšali odkotviť kovové zábrany tesne pred cieľom a prejsť aj tam, pričom stačilo "prebicyklovať" o 500 metrov ďalej, kde bol prechod široký, bezproblémový a hlavne bezpečný. Vidieť triatlonistov, ako po 5 resp. takmer 9 hodinách extrémnej záťaže musia spomaľovať a uhýbať sa elektrocykloturistovi takto križujúcemu trať bolo smutné a priznám sa, aj zlosť do mňa vošla. Keď mohli na svojich tenkých plášťoch žiletkári a gravelisti prechádzať okolo oblúkom v úctivej vzdialenosti od trate, nechápem prečo tak neučinili aj tí, čo vedia ako si vychutnávať život, aby som teda parafrázoval miestneho tematického majstra vzletnej prázdnoty.
3. Keď už som sa dostal až k nemu, marselupp Ty si viac ako e-biker, Ty si eee-biker. EEE ako Endless Empty Eloquence
Nuž, ako vidno, aj ja som sa nechal vtiahnuť do debaty . Ale bol to môj posledný príspevok v tejto téme. Jazdime na čom chceme, len sa preboha nesprávajme ako burani.
Moc to berieš vážne. Myslím túto tému. Tu je to užlen taký ping-pong argumentov zo zotrvacnosti.
Hlavne je to taká duševná ozdravovňa pre elektrohejterov a ja im tu robím takého terapeuta. Pomáham im uvolňovať stres a emócie čo sa v nich zbytočne hromadia. Naviac som možno tým pár ebikerov v realnom živote zachranil od blbých poznamok, keď sa tá nenávisť ventiluje tu.
Ako bolo povedané, téma hejtu je určená na exotov čo kupujú kadejaké pofiderne skvosty za 5 korún aby mohli ohrozovať vysokou rýchlosťou a aby mali na čom behať po krcmach. Také niečo je hneď zrejmé.
Rastislav Baranek má e-zjazdak, samozrejme to má na tréning aj medailu s ním dal, čiže hejt sa ho vôbec netýka.
Mňa však šokujú tunajšie reakcie, asi nie je (nemajú) všetko naporiadku . ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Klasiku mam stale nikdy nevies kedy budes nosit:) resp na udrziavanie kondicie.
v Madarskom Sturove vedla su kopce uz fajnove, aj single vydupadne od turistkov. Mas tam 700tky, co vzhladom na to, ze ides z nejakych 120m nadmorskej vyske slusne. A nedaleko mas Borzsony a to uz je slusny masaker . Ale v SK Sturove kopce nie su, to je fakt.
Ty patris k tym typickym biosom co nemaju potuchy, nemaju realne skusenosti s e-bikom (nie 1- 2 jazdy na Turbo) a trieskate tu jeden nezmysel za druhym.
Tu mas realne pojazdy na e-biku za september.
2 rocne skusenosti. Pre hejterov, na bio najazdim viac ako na E-biku.
Mne uplne v pohode stacia prve dva stupne dopomoci.
Motor zapinam len v kopcoch.
Co je v tab e-MTB a Turbo, to som testoval Konske Hlavy na tie najsilnejsie dopomoci.
https://sk.mapy.cz/s/nejudosupu
---
Ty ked pojdes na biobiku do kopca 500 - 600W kolko urobis vm a budes mat dojazd kym odpadnes?
Realne pojdes s rozumom, menej, podla svojej kondicky aby si si pojazdil a neumrel na prvych 2 km vyletu.
Presne tak isto sa jazdi na e-biku s baterkou.
Podla naplanovanej trasy, vm, km, kt. chces prejst, profilu trasy, svojej kondicky si volis dopomoc.
Presvedčiť zarytého bioša na jazdu na ebiku je ťažšie ako presvedčiť pannu na nezáväzný sex. V oboch pripadoch to skôr či neskôr zažijú
Inak tu zaznel nový vyraz “mechanický pohon” takže ak chcete vymeniť bioš za mechoš, tak je najlepší čas hlasovať…
Praveze nie, testuje sa vacsinou na trail/eco. Vyssie mody neodporucaju lebo je to podla nich "prilis".
Nahodil som oval
Presvedčiť zarytého bioša na jazdu na ebiku je ťažšie ako presvedčiť pannu na nezáväzný sex. V oboch pripadoch to skôr či neskôr zažijú
Inak tu zaznel nový vyraz “mechanický pohon” takže ak chcete vymeniť bioš za mechoš, tak je najlepší čas hlasovať…
eboš.pp ...eb už na to...
Nič v zlom, ale niekedy je mi už ozaj trápne aj za teba
Nahodil som oval
Za mňa ti nemusí byť trapne ale skôr za to že tu podľa seba súdiš druhých…
Kedze oval je kus hlinika bez baterie, ziadny cheat sa nekona
V podstate optimalizacia ludskej sily bez externeho zdroja energie.
Nesúdim, len komentujem čo tu vidím a čo vidia všetci...okrem teba
1. Myslím si, že téma postupne stráca potenciál, šťavu, obsah, množia sa viac či menej osobné útoky. Som prekvapený a vcelku nerozumiem tomu, prečo aj rozumní ľudia, ktorí navyše disponujú aj celkom slušným vekom, sa z času na čas neudržia, a nechajú sa vtiahnuť do tejto zbytočnej debaty, v ktorej už bolo všetko podstatné dávno vypovedané, a všetky argumenty pregnantne formulované tak zo strany odporcov ako aj prívržencov elektrických bicyklov.
2. Našťastie sa pohybujem úplne mimo trás, kde by čisto teoreticky mohlo dôjsť k stretom týchto 2 kultúr, takže vyslovene negatívne ani pozitívne osobné skúsenosti nemám. Predsa som sa však na medzinárodnom triatlone v Podersdorfe pred 2 týždňami stretol s úplne nepochopiteľným správaním zo strany užívateľov elektrobicyklov. Robil som dcére support na half ironovi, takže som sa pohyboval v priestoroch depa resp. obrátky niekoľko hodín. Organizácia bola skvelá, narúšalo ju len absolútne nezodpovedné a egoistické správanie elektrocyklistov všetkých vekových a váhových kategórií, prevažne Rakúšanov a Maďarov. Títo ľudia nebrali vôbec ohľad na pretekárov ani na divákov, a neustále sa pohybovali bicyklami po okrajoch trate, kde boli chodníky pre peších a priestor vymedzený pre divákov. Taktiež sa pokúšali prechádzať v priestoroch obrátky krížom cez dve cesty so zeleným pásom mimo určených miest riadených regulovčíkmi/policajtmi resp. organizátorským personálom. Tí najodvážnejší sa pokúšali odkotviť kovové zábrany tesne pred cieľom a prejsť aj tam, pričom stačilo "prebicyklovať" o 500 metrov ďalej, kde bol prechod široký, bezproblémový a hlavne bezpečný. Vidieť triatlonistov, ako po 5 resp. takmer 9 hodinách extrémnej záťaže musia spomaľovať a uhýbať sa elektrocykloturistovi takto križujúcemu trať bolo smutné a priznám sa, aj zlosť do mňa vošla. Keď mohli na svojich tenkých plášťoch žiletkári a gravelisti prechádzať okolo oblúkom v úctivej vzdialenosti od trate, nechápem prečo tak neučinili aj tí, čo vedia ako si vychutnávať život, aby som teda parafrázoval miestneho tematického majstra vzletnej prázdnoty.
3. Keď už som sa dostal až k nemu, marselupp Ty si viac ako e-biker, Ty si eee-biker. EEE ako Endless Empty Eloquence
Nuž, ako vidno, aj ja som sa nechal vtiahnuť do debaty
Hlavne je to taká duševná ozdravovňa pre elektrohejterov a ja im tu robím takého terapeuta. Pomáham im uvolňovať stres a emócie čo sa v nich zbytočne hromadia. Naviac som možno tým pár ebikerov v realnom živote zachranil od blbých poznamok, keď sa tá nenávisť ventiluje tu.
Tvoje dnešné sedenie bolo úžasné. Príď zase
Ale máš pravdu kedysi tu bolo veselšie…
Rastislav Baranek má e-zjazdak, samozrejme to má na tréning aj medailu s ním dal, čiže hejt sa ho vôbec netýka.
Mňa však šokujú tunajšie reakcie, asi nie je (nemajú) všetko naporiadku . ?