Dakujem za rady, nakoniec (par minut pred koncom zliav "Dni Marianne") vyhralo LG. Pre pripadnych dalsich nestastnikov, ktori dostanu za ulohu kupovat taketo spotrebice, rozhodovaci proces bol:
- vyradil som nezname znacky pre nedoveru
- vyradil som zname Miele pre vysoku cenu
- AEG a Electrolux som vyradil pre vyssi hluk ako konkurencne v podobnej hladine (inak nic proti, Electrolux umyvacku som spokojne kupil druhykrat)
- lowend znaciek (ETA, Candy...) som sa tiez bal, a este su aj hlucne
-> zostal mi Samsung, LG, Bosch, Siemens, Whirlpool, Beko
- Beko malo malo "lepsich" modelov co zhltnu 9kg, tie potom stali ako LG, s ktorym uz mam dobru skusenost, takze slo von
- Samsung mal v danom vypredaji biedny vyber
- Siemens som vyradil, lebo bol ako drahsi Bosch, pricom uz Bosch som povazoval za 'priplatkovu kvalitu'
- Whirlpool mal konkretny model/seriu (W6....), ktore su mimoriadne tiche, co sa mi dost pozdavalo; avsak potom som sa (nastastie vcas) docital, ze ta susicka nema odvod do odpadu, co som bral ako standard aj v nizsich cenovych hladinach (pricom tento par vychadzal na temer 1100), rozhodne nehodlam chodit nadobku vylievat jak v stredoveku
-> vo finale ostalo LG a Bosch (Serie 6).; rozdiel pre dane modely bol 200e (po vsetkych zlavach cca 900 vs 1100)
V parametroch bola bud remiza alebo v prospech LG, tusim okrem spotreby elektriny susicky. LG malo navyse parne pranie. Za Bosch hovorili najma vseobecne pozitivne skusenosti, za LG ich bolo menej (ale nijaka negativna). Nahradne diely pre obe fajn dostupne. Nakoniec som si povedal, ze LG uz poznam a nemam s nim problem, usetril som 200 a rovno som ich vyuzil na kupu telky

Dufam, ze si nebudem o par rokov nadavat.