Tá Anakonda, ale hlavne ten Tajpan je veľmi luxusná a záslužná práca ??? Už som sa tam chystal to ošéfovať, ale zas myslel som na ostatných, lebo tie stromy rástli v najrýchlejšej časti a robili tam automatické brzdy - pekne v rýchlosti to stlačilo brzdové páky
Hneď by som šiel jazdiť, len musím čakať do pondelka, počasie sa s nami pohralo, mala byť upršaná iba sobota a teraz pozerám, že už aj nedeľa každopádne ďakujem, za záslužnú činnosť
ja som to myslim vyšsie napisal jasne - vykoseny je len Červik ... ja som čistil len mlade porasty, spadnute stromy
navyše mne osobne ta trava vôbec nevadila, bolo to v pohode ... ono bajkpark to žial nie je
Som minule videl kdesi akoby sa tá nová lávka ponad Váh (ľudia sú tu hákliví na terminológiu) už dala prejsť. Tak som to šiel ako na hotové očekovať a zrazu som zistil, že prechod cez stavenisko železničných mostov je uzavretý. A vyzerá, že ešte aj veľmi dlho bude uzavretý.
Zrejme na otvorenie lavky prejazd popod zel. most otvorili 8:26 a v nedelu este bol otvoreny- pracovali na pravom brehu. Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Plne šlapateľné tam nemáš nič. Najľahšie asi bude: Turie -Sačné - Skalka - Krížava. Ale tlačenia si užiješ solídne. 😉
Ešte je alternatíva: Turie - Sačné - naspäť ako keby pod Minčol na žltú - Po žltej do sedla Prašivé a potom hrebeňom po červenej na Krížavu. Tiež si určité úseky potlačíš. Ja tam šlapem len s partiou, lebo nechcem byť za debila, inak tie najhoršie veci radšej tlačím, len kamaráti sa tam sápu, že oni to idú vydupať. 🤦♂️🤦♂️👏
ak ste tam este neboli tak isto by som isiel cez to prasive,je to krajsia,zaujimavejsia cesta a je viac o bikovani ako cesta cez skalky kde sa vela tlaci
na prasive ide zlta turisticka ktoru pretne zvaznica od saceho,ta zlta sa da slapat ale je to drina a potom par usekov na hrebeni treba potlacit inac je to OK
Podla mna mas najednoduchsie ist pod Veterne a potom to vyniest (20-30 min nosenia). Skalka je asi hodka nosenia. Cez Mincol si mozes poslapat viacej ale zalezi od kondicky a je to aj dost obchadzka.
podľa mňa najľahšie je to ísť cez Omegovú pod Veterné a odtiaľ vytlačiť, je to asi polhodina tlačenia a odtiaľ je to na martinky kúsok. Alebo ešte jedna varianta ma napadla, na obrazku je to červenou, zvažnicami sa dá dostať tesne pod hrebeň, smerom na Hornú lúku sa to dá aj na bajku, ale smerom na Veterné je to znova tlačenie...
Ako píšem vyššie...všetky alternatívy sú spojené s tlačením. Najmenej tlačenia je cez Minčol ale je to skôr poznávací výlet ako nejaká rýchlovka. Najrýchlejšie pre mňa zo Strečna je Sačné a Skalka. Cez Skalku sa tlačia tiež len niektoré úseky, polovica sa šľape v sedle - nie ľahko. Cez Omegovú som to šiel len dole...opačne to vyzerá byť trasa fajn, vyjdeš vysoko hore ale stále je to takmer 300 výškových čo treba vytlačiť, len už to nie je ľahké tlačenie ako cez Skalku, ale solídna stojka....(ten segment sa nevolá výtlak na Veterné, ale výnos na Veterné - teda ideálne bike na chrbát).... Ale z RT by mohla byť práve toto najideálnejšia cesta.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nazdar...Jasné, že som v Strečne. Len som myslel akože presun cez novú lávku cez Chlmec do Strečna. Vieš..pár zbytočných km domov
tomtoylc
Tá Anakonda, ale hlavne ten Tajpan je veľmi luxusná a záslužná práca ??? Už som sa tam chystal to ošéfovať, ale zas myslel som na ostatných, lebo tie stromy rástli v najrýchlejšej časti a robili tam automatické brzdy - pekne v rýchlosti to stlačilo brzdové páky
navyše mne osobne ta trava vôbec nevadila, bolo to v pohode ... ono bajkpark to žial nie je
ale kludne môžeš pridať ruku k dielu ...
ešte tam odbehnem raz - 2 menšie stromy prerezať, čiže ostane len ten jeden velký z vývratu a jeden čo sa da prejsť na bajku
na ceste medzi žiar vrch a žiar traverz je po ťažbe stale bordel na ceste, možno odpracem aj to ale dnes som už nemal energiu
Zrejme na otvorenie lavky prejazd popod zel. most otvorili 8:26 a v nedelu este bol otvoreny- pracovali na pravom brehu.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Dnes som tadiaľ šiel a nechápem či to je kvôli autám alebo kvôli bezpečnosti aby tam cyklisti spomalili
Ešte je alternatíva: Turie - Sačné - naspäť ako keby pod Minčol na žltú - Po žltej do sedla Prašivé a potom hrebeňom po červenej na Krížavu. Tiež si určité úseky potlačíš. Ja tam šlapem len s partiou, lebo nechcem byť za debila, inak tie najhoršie veci radšej tlačím, len kamaráti sa tam sápu, že oni to idú vydupať. 🤦♂️🤦♂️👏
na prasive ide zlta turisticka ktoru pretne zvaznica od saceho,ta zlta sa da slapat ale je to drina a potom par usekov na hrebeni treba potlacit inac je to OK