Priatelia kľud ! Dpci , rozdeľoval nás kovid , vojna na Ukrajine a teraz ešte aj vysledok volieb . Tu si zachovajme nadhľad , toleranciu a porozumenie … nech je jedno kto akú kávu pije a akým spôsobom ju pripravuje .
01.10.2023 - 14:35:22
011
Hosi pruser, zapnem si moju bezzerku unicu a nenahrieva sa, zasvieti na 3stupnoch a ďalej nejde🤷🏻
Viete mi niekto niečo k tomu povedať?
01.10.2023 - 18:37:23
00
Skus skontrolovat mikrospinac pod nadrzkou, ci spina, ale ten by mal komplet vypnut/zapnut stroj, cize aj PID. Nic ine mi nenapada. A pohladaj na nete, ci niekto nemal stejny problem.
01.10.2023 - 19:23:25
00
Ano ten tak funguje ako píšeš, v tom to nebude.
Idem googlit, pripadne skúsiť zavolať niakemu servisakovi🤷🏻
01.10.2023 - 20:57:50
00
Na jar som riešil podobný problém, po skontrolovaní celej elektrickej cesty kamošom elektrikárom bola obvinená zo zrady doska PID. Už som ju zháňal na výmenu, no kamoš že ju pozrie a premeria, že je jednoduchá :-) ... Nakoniec vymenil nejakú odpálenú čiernu kocku, ževraj trafko... náhradné stálo cca 10€... Tak ak sa vyznáš, alebo máš niekoho, zameraj sa na PID... Takmer isto bude problém tam.
01.10.2023 - 21:45:15
00
V Yeme vyhodne (9€) predavaju tuto kavicku; full city sa netreba lakat, nie je to sice reprezentant moderneho espressa, ale ani nijaka prazenica.

Prílohy:

IMG_1408.jpeg
IMG_1408.jpeg 61.89 KiB thumb_up0thumb_down

01.10.2023 - 22:28:37
00
newor napísal:
Na jar som riešil podobný problém, po skontrolovaní celej elektrickej cesty kamošom elektrikárom bola obvinená zo zrady doska PID. Už som ju zháňal na výmenu, no kamoš že ju pozrie a premeria, že je jednoduchá :-) ... Nakoniec vymenil nejakú odpálenú čiernu kocku, ževraj trafko... náhradné stálo cca 10€... Tak ak sa vyznáš, alebo máš niekoho, zameraj sa na PID... Takmer isto bude problém tam.


Ďakujem 🙏 idem sa na to zamerať
02.10.2023 - 10:08:51
00
Dnes som to nestihol odoslať , zajtra priatelia . Kto chce napíšte mi SS .
02.10.2023 - 19:35:19
20
Čerstvo pražená, uvidíme či je to naozaj "sladká bomba" :)

Prílohy:

20231003_174646.jpg
20231003_174646.jpg 141.4 KiB thumb_up0thumb_down

20231003_175131.jpg
20231003_175131.jpg 131.45 KiB thumb_up0thumb_down

03.10.2023 - 17:50:08
03
praziaren z PO zlava 20% cely mesiac
https://kaan.sk/kategoria/kava/
kod MESIACKAVY
03.10.2023 - 18:25:40
00
PJVi napísal:
Čerstvo pražená, uvidíme či je to naozaj "sladká bomba" :)

Dobrý názov, Ramon1 by to napísal viac foneticky.
03.10.2023 - 19:49:54
00
Obálky pripravene , ešte bedo , pošli SS nech je to komplet …

Prílohy:

IMG_6141.jpeg
IMG_6141.jpeg 198.66 KiB thumb_up1thumb_down

03.10.2023 - 21:01:59
21
PJVi napísal:
Čerstvo pražená, uvidíme či je to naozaj "sladká bomba" :)

Nejdem poucat, skor ma zaujimaju nazory a pripadne skusenosti ohladom toho "Čerstvo pražená". Co som zachytil info, tak by sa cerstvo uprazena kava nemala hned pripravovat, ale ze je vhodne dat jej 1-2 tyzdne pokoj a az potom otvorit vrecko. Dodrziavate? Pripadne skusal niekto aky je v tom rozdiel? Ja nemam nejake speci citlive chutove bunky, tak ma len zaujima, ci je v tom realne nejaky poznatelny rozdiel.
04.10.2023 - 10:15:48
00
Cerstvo uprazena kava obsahuje viac CO2, tak preto sa odporuca ju nechat postat asi 10 dni* pre espresso a idealne 1. kavu robit 1 den* po otvoreni sacka. Myslim si, ze ak by sa robila kava hned po uprazeni, nasledne by sa kazdym dnom este menilo nastavenie mlynca, ale neskusal som to, nechavam odstat.

* odporucania Coffea Circulor

Ako sa meni chut kavy po otvoreni balicka, napr. pre pripravu na sutaze (podla Coffea Circulor):

We recommend using the coffees by first opening the container/bag one day before the first planned brew to enable a natural aeration of the coffees. Use according to the following matrix and remember these are general observations given parameters such as continent, country, region, variety, altitude, process, etc. combined with Coffea Circulor processing and roasting algorithms.

Plan your acquisition according to production schedules (roasting), event attendance (home/championship) and shipping priority (standard/courier).
0-3 days Focused acidity
4-7 days Optimal Coffea Circulor recommended praxis
8-14 days Increased floral perception
15-21 days Increased sweetness
22+ days Increased balance
1+ month Intact sweetness, peak intensity
2+ months Inherent balance, possible reduced florals turning herbal
04.10.2023 - 11:17:33
13
Neplánoval som ju piť okamžite, preto aj ten budúci čas v príspevku ;) Ale aspoň sa niečo poučíme od skúsenejších kávomilov :)
04.10.2023 - 12:36:31
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up