rozmýšľam, že by som sa dal na cyklistiku, ale nemam šajnu s akým bicyklom začať. Na začiatok do toho nechcem dať viac ako 500€. Ako som už písal, len chcem začať, takže sa do toho vôbec nevyznám (tým chcem hlavne povedať, že nechcem nič skladať). Prosím Vás o nejaké tipy na kúpu. Meriam 182cm a vážim (neviem, či na tom vôbec záleží) okolo 75 kg. Na záver sa chcem ospravedlniť, že zakladám novú tému, ale podobné témy sú už vačšinou staré a odkazy na bazáre taktiež.
Edit. :
Kukám že kým niečo rozumné naťukám tak ste ma predbehli...
Ja som taku dilemu nedavno riesil a siel som do polojazdenky (pouzity ram, zanovne kolesa, nova elektricka sada a novy aero kokpit). Vysledna cena bola prave 3 500, mozem dat kontakt na chalana co mi to poskladal, velmi som spokojny. Najma tie karbon kolesa by som ozaj uz na takom bike-u chcel... Sada sa da akceptovat aj mechanicka, ale trend je tiez jasny a ak by si to raz predaval, ocitnes sa v situacii ako ja, ze moj skvely povodny bike sa mi tazsie predava lebo je na rafik brzdach napriek tomu, ze je na skvelych kolesach.
Asi som aj ja zaujatý dokonca mame rovnaké modely ?
Ked je cash, to uz je ina story.
Vela ludi podlieha modnym trendom, tazke lacne karbonove vysoke rafky + zakladne kotuce... ze sa celkova vaha blizi k 10kg ich kupodivu netrapi.
IMHO, tieto kaleraby o dolezitosti hmotnosti bikeu a komponentov skodia hobikom, ktori potom nic ine neriesia len chobotiny kde a ako usetrit gramy, a davaju za to kopu penazi, namiesto toho, aby si uzivali jazdu.
Nasledne tu mame chronickych gramohonicov, premotivovanych KOM nahanacov cez mrtvoly a podobne individua.
https://www.procycling.sk/cestny-aerobicykel-bianchi-oltre-xr4-ultegra-di2-12sp1/?gclid=EAIaIQobChMIoN649NvcgQMVD7PtCh2xjQFeEAQYASABEgJWXvD_BwE#YPBXYI59ZZ-CM
Odrádzajú má rafikove brzdy…
https://www.procycling.sk/cestny-aerobicykel-bianchi-oltre-xr4-ultegra-di2-12sp1/?gclid=EAIaIQobChMIoN649NvcgQMVD7PtCh2xjQFeEAQYASABEgJWXvD_BwE#YPBXYI59ZZ-CM
Odrádzajú má rafikove brzdy…
4000 za 11-kovú Ultegru, najlacnejšie Vision kolesá a ráfikové brzdy? To ani náhodou...
Keď už len blbý Canyon, tak myslím že aktuálny Endurance na 12-kovej Di2 stojí plus minus rovnako.
Keď už nevadia ráfik brzdy, kukal by som po niečom na aspoň lepších (karbón) kolesách.
Skorigujem svoj prispevok, mimo som bol ja.