Kupil som si novy cestny bike, je dost drahy a tak sa trochu bojim, ci sa nemoze stat, ze ma niekto z neho zhodi a ukradne mi ho. Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Robi sa to vobec na Slovensku?
no neviem ci vzdy zalezi, ked som bol v alpach, dali nam bicykle do garaze, kde vraj nik nechodi a potom sme isli vecer spat na hotel z restiky a brana na garazi dokoran, mali tam bicykle aj nejaki nemcuri ... a v ciernej hore nam majitel hotela povedal, nechajte ich kludne pred vchodom na ulici, tu sa nekradne, a vydrzali tam (nastastie) cely tyzden kazdopadne vzdy nosim abus a aspon ten zamknem, pre trochu lepsi pocit, je mi jasne, ze keby niekto velmi chcel, tak mi to nepomoze
Do miestnosti na to urcenej davam v hoteloch ci penzionoch bicykel ci cyklovozik, lyze bezne. A kto to nedokaze takto urobit mal by ist psychologovi. Penzionu ci hotelu taktiez zalezi vyhnut sa neprijemnostiam.
Uvaha na temu: domacnost,bytove a nebytove priestory
Treba sa zamysliet nad tym, co je najdrahsi, najdolezitejsi hnutelny a lahko presuvatelny majetok v domacnosti (okrem auta samozrejme). Nemal by som mat takutu vec najlepsie chranenu? Samozrejme vramci realnych moznosti a priorit. Tie budu ine pri 5clennej rodine s teenagermi v Petrzalskom 3-izbaku a ine pri single poloprofi bikerovi bez zavazkov.
V nadvaznosti na to potom otazka: Preco by som sa na hoteloch mal spravat inak?
Doklady zamknem do trezoru, data odzalohujem na off-site lokalitu/cloudu. LCD telku a pocitac (okrem dat) mam na haku... Aj bike mam relativne lacny. A vobec nie je moja modla. Tou je zazitok z jazdy Pri strate by ma ani nemrzela samotna jeho hodnota, ale to ze by ma stalo kopec usilia/casu (napr. na ukor bikovania) riesit novy bike.
Ja pisem o tom ze v hoteloch ci penzionoch sa snazit pchat bicykel do izby lebo sa bojim o svoj bicykel nie je v poriadku. Do svojho stanu si ho kludne pchajte. A ako to mas urobit inac pre tvojho “drahouska” na to recept nemam. Alebo mozno mam. Zmenit myslenie? Verit v dobro? Ststisticky ze tvoj penzion nevykradaju kazdy vikend? Ber to ako chces.
No a ja to povazujem za uplne normalny a racionalny stav, podobne ako ked riesim domacnost. Pri rezervacii sa opytam, ci je mozne mat bike na izbe. Vyhodnotim odpovede, rizika, moznosti a rozhodnem sa, kde sa ubytujem.
To ze ma ubytko super priestory a poistky moze byt uplne zbytocne, ak napr. to maju zamestanci uplne na haku.
Ja taham so sebou (autom) retaz na motorku aj dalsie lano a podkovu na bajk. Zabezpecim si vzdy vsetko v prvom rade sam, hotelove zabezpecenie je uz bonus. Kam sa bojim nejdem. Vykradnutych pivnic a ukradnutych bajkov som videl bohate. Co mali spolocne bolo tragicke az ziadne zabezpecenie.
Ponukam odmenu 500€ za pomoc pri najdení bicykla.
Bicykel docudzený 20.8.2023 o 17:30
Pred garážou pri skladaní z nosiča z auta Bratislava Drieňova ulica
Typ bicykla Orbea Oiz
Výrobné číslo 01190415835
Špecifické znaky:
Pretekarsky karbónový celoodpružený bicykel výraznej farby lososová ružová/ čierna.
Má zákazkové karbónové kolesa s nábojmi zn. DT Swiss 240 - neprehliadnuteľný veľmi výrazný rapkavý zvuk na voľnobehu Teleskopická sedlovka čiernej farby s ovládaním na riadidlách.Najvyššia rada tlmiča a odpruženej vidlice zn. Fox s kashima úpravou ( zlato- medené klznice pruženia). Na zadnom tlmiči začinajúce zošúchanie nálepky na ľavej strane. Na vidlici zákazkové nálepky čierno sivej farby(čiastočne splývajuce s čiernou farbou vidlice) Má zvláštne magnetické košíky na fľaše na vodu zn Fitlock.
Na hornej rámovej trubke je v ľavo oderok sposobený diaľkovým zamykanim odpruženia pri páde a pretočení riadidiel ( stačí vytočiť riadidlá na maximum do ľava a hneď vidieť miesto popisovaného kontaktu a poškodenia) Rám bicykla je v priesvitnej ochrannej fólii. Na ľavej pedálovej kľuke odnímateľný snímač kadencie garmin
Kontakt na majiteľa : 0903 426 102
Čo už, budúci rok nepôjdem. A do práce pôjdem po polroku opäť busom, that's life. Tento bike som mal skoro 10 rokov, možno 400 eur iba výbava, aj spacák som tam mal nonstop napríklad, just in case. Mohol som proste ísť kamkoľvek a prípadne sa vyspať na lúke...ja viem, že nie som som prvý, ani posledný, ale toto ma položilo, pekný deň
Prijímať peniaze na účet sa mi nepozdáva, jednak to bude málo a hlavne budem vyzerať ako žobrák, za pol roka snáď našetrím. Nie som na tom aktuálne najlepšie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
IMHO padla.
A jedno mozne riesenie som tiez pridal. https://www.mtbiker.sk/forum/post1951541.html#p1951541
O nasledujucich hlupostiach tipu "dobre im tak" sa netreba vobec bavit.
Uvaha na temu: domacnost,bytove a nebytove priestory
Treba sa zamysliet nad tym, co je najdrahsi, najdolezitejsi hnutelny a lahko presuvatelny majetok v domacnosti (okrem auta samozrejme). Nemal by som mat takutu vec najlepsie chranenu? Samozrejme vramci realnych moznosti a priorit. Tie budu ine pri 5clennej rodine s teenagermi v Petrzalskom 3-izbaku a ine pri single poloprofi bikerovi bez zavazkov.
V nadvaznosti na to potom otazka: Preco by som sa na hoteloch mal spravat inak?
Doklady zamknem do trezoru, data odzalohujem na off-site lokalitu/cloudu. LCD telku a pocitac (okrem dat) mam na haku... Aj bike mam relativne lacny. A vobec nie je moja modla. Tou je zazitok z jazdy
To ze ma ubytko super priestory a poistky moze byt uplne zbytocne, ak napr. to maju zamestanci uplne na haku.
Bicykel docudzený 20.8.2023 o 17:30
Pred garážou pri skladaní z nosiča z auta Bratislava Drieňova ulica
Typ bicykla Orbea Oiz
Výrobné číslo 01190415835
Špecifické znaky:
Pretekarsky karbónový celoodpružený bicykel výraznej farby lososová ružová/ čierna.
Má zákazkové karbónové kolesa s nábojmi zn. DT Swiss 240 - neprehliadnuteľný veľmi výrazný rapkavý zvuk na voľnobehu Teleskopická sedlovka čiernej farby s ovládaním na riadidlách.Najvyššia rada tlmiča a odpruženej vidlice zn. Fox s kashima úpravou ( zlato- medené klznice pruženia). Na zadnom tlmiči začinajúce zošúchanie nálepky na ľavej strane. Na vidlici zákazkové nálepky čierno sivej farby(čiastočne splývajuce s čiernou farbou vidlice) Má zvláštne magnetické košíky na fľaše na vodu zn Fitlock.
Na hornej rámovej trubke je v ľavo oderok sposobený diaľkovým zamykanim odpruženia pri páde a pretočení riadidiel ( stačí vytočiť riadidlá na maximum do ľava a hneď vidieť miesto popisovaného kontaktu a poškodenia) Rám bicykla je v priesvitnej ochrannej fólii. Na ľavej pedálovej kľuke odnímateľný snímač kadencie garmin
Kontakt na majiteľa : 0903 426 102
Keby náhodou, týmto moja tohtoročná kariéra skončila a 8000 km to už nebude, keďže potrvá kým našetrím na nový...
ak ta to neurazi a ak sem das ucet, tak ti poslem aspon 20 eur. A mozno sa pridaju aj dalsi, a hned bude na novy bike...
Držím palce, nech sa ti podarí bike poriešiť.