cize este mi potvrd ze to nakupuje na ICO a nesadnu mu este tie veci zabalene v sackoch, prosim potvrd
to nie je sikovnost to je podnikanie a to je tu zakazane v pravidlach ak si si nevsimol
27.10.2023 - 10:04:38
01
preco ho nekontaktujes a neriesis to s nim priamo a ferovo? :) ale radsej ho ociernis vo fore?
27.10.2023 - 10:08:57
00
co ja ho mam kontaktovat? mam mu akoze prehovarat do duse aby dodrziaval pravidla a nezarabal tu na ludoch? na to tu je admin a vedenie aby si to ustrazilo takychto ludi
27.10.2023 - 10:10:43
01
80% ludi tu predáva za účelom zisku bez IČO a to nieje len v pravidlách ale aj v obchodnom zákoniku,a nikto to nerieši !
27.10.2023 - 10:12:43
02
:) ok, nechavam tuto debatu tak.
Moj nazor je ze oznacis a odsudis konkretneho cloveka pred uzivatelmi a nasledne sa zbavis zodpovednosti lebo ved to ma robit Admin. Take Slovenske, oznacim v krcme suseda za hnupa ale sak to am riesit policia, mne staci ze vsetci v krcme zdielaju moj nazor :)
Tak alebo to ma robit Admin, alebo rob veci kompletne a ferovo ty... a netyka sa to len teraz Misa ale aj ostatnych ludi na Mtbikeri...
Trochu slusnosti nam v dnesnej posahanej dobe naozaj nezaskodi.
27.10.2023 - 10:16:24
05
akoze co akoze mam podla teba robit? mam ist za nim a nahrat si jeho prehlasenie ze to skutocne robi za ucelom zisku? ved to kazdy vidi okrem samozrejme jeho kamosov z NR ktori asi z toho tiez profituju ;)
tou slusnostou myslis co? neser sa mi do mojich veci, do toho ta nic nie je ako si ja zarabam
tak?
27.10.2023 - 10:18:10
02
scarinko otazka je ako to osetrit. Kto chodi na RCZ vie ze tychto ludi je tu kopa.
Druha velka skupina ktora mi tu vadi su prekupnici komponentov z kradnutych bajkov. Tam uz je to sofistikovanejsie. Maju casto viac kont/emailov/telefonnych cisel.
27.10.2023 - 10:21:52
00
Napis sukromnu spravu adminovi s udanim podozrenia a nech to riesi admin. To je ved jeho robota nie? A kupec na bazari nech si kupuje co chce kde chce...

:)neviem ci kamosi v NR z toho profituju... ja sa venujem svojmu zivotu. Pokial si ale chcel oznacit mna ze mam z toho profit...slusna podpasovka. Ale asik je to tvoj styl, tak prajem vsetko pekne
27.10.2023 - 10:21:57
00
na to sluzi tlacitko pri inzerate, chcel som to riesit komplexnejsie, nie po jednom ;)
potkanko007 ano, tejto skupinky je tazke sa zbavit
bohuzial to nie je len u nas
mal som cest vo viedni s jednym takym asi. dohodli sme kupu biku, prisiel s bicyklom bez nicoho len v tricku (bolo asi 15 stupnov a mal som bundu), povozil som sa, suhlasil s kupou, ale teda nech donesie papiere od biku kedze je novy a v zaruke a typek odisiel aj s bikom a uz sa nevratil.
27.10.2023 - 10:23:03
00
Ak ta urazila vyzva na slusne spravanie, tak sa ti ospravedlnujem. Slusne spravanie je to ze nebudem o niekom pisat koho nepoznam, a ze som ku ludom trochu milsi...
podla tvojho updatu v komente, si to ponal neako agresivne..do nicoho sa ti neserem a tvojom zarabani som nikde nic nepisal co ma ani nezaujima...ach jaj...
nic viac nic menej..trochu slusnosti...
koniec

scarinko napísal:
akoze co akoze mam podla teba robit? mam ist za nim a nahrat si jeho prehlasenie ze to skutocne robi za ucelom zisku? ved to kazdy vidi okrem samozrejme jeho kamosov z NR ktori asi z toho tiez profituju ;)
tou slusnostou myslis co? neser sa mi do mojich veci, do toho ta nic nie je ako si ja zarabam
tak?
27.10.2023 - 10:29:24
00
nie, teraz si mna nepochopil :)
ja som to pisal ako citaciu, nie voci mne
27.10.2023 - 10:31:24
00
Prihodim par faktov z nasej strany:

- Bazar je komunitna funkcia webu a ma dobrovolneho moderatora z komunity (ineho ako ma forum). Dohodli sme sa, ze nebudeme hovorit kto to je, lebo vieme aki vedia byt inzerenti, ked sa im nieco zmaze alebo dostanu ban.

- Urcite nechceme v bazari podvodnikov, priekupnikov ani smelinarov. Mame na to pravidla. Nie je v moznostiach dobrovolneho moderatora robit proaktivne moderovanie bazara (a nie je ekonomicky prijatelne niekoho na tuto ulohu zamestnavat). Pretoze ak chceme byt fer a zachovavat prezumpciu neviny, tak hocijake mazanie a bany musia byt na baze jednoznacneho porusenia a to naozaj nie je take jednoduche urcit (case in point - v tejto teme bol uz X-krat kadekto oznaceny za podvodnika a priekupnika a prislo sa na to, ze to tak nebolo).

- Figio napis mi prosim kedy si to zhruba hlasil, pozriem sa v logoch ci a ako to prislo. Moderator riesi kazde nahlasenie, nie kazde ale vyhodnoti ako opravnene / dokazatelne.

- V bazari nie je ziadna reklama, takze peniazky za kliky zial neprichadzaju.

- Technicky zmazanie inzeratov a bany funguju len ciastocne, motivovani ludia s trochou namahy dokazu tieto veci obist. Casto sa zmazane veci a konta vratia potichucky spat.

- Nasa strategia pre bazar je/bola taka, ze ludia budu chciet ziskavat dobre hodnotenia od kupujucich, pretoze budu vdaka tomu doveryhodni. Tym padom sa budu starat o svoje konto a motivacia vytvarat nove konta bude nizka. Ciastocne to tak je, ale pre kupujucich je primarnym motivatorom nizka cena a casto nic ine neriesia. Keby nebol dopyt po lacnych inzeratoch z nedoveryhodnych kont tak tento problem neexistuje.

- Hodnotenie predajcov je podmienene oznacenim predavajuceho - pretoze sme videli, ako si ludia skodili, ked to tak nebolo. Davali si fake hodnotenia a kazili si meno navzajom. Ak by sme im dali moznost zmazat hodnotenie tak by to bolo uplne neucinne. Cize momentalne je to tak, ze dufame, ze poctivy predajca bude chciet ziskat dobre hodnotenia aby bol doveryhodnejsi a nepoctivy si hodnotenia pytat nebude - a tym padom nebude mat ziadne (a kupujuci by si na neho mali dat pozor).

- Rozmyslame do buducna o zmenach - napr. aj o ochrane kupujuceho (escrow), preskladovaniu a zoservisovaniu bicyklov pred predajom, jednoduchsej logistike (vratane cezhranicneho posielania tovaru) a podobne - to ale budu platene sluzby a nemame este uplne spocitane, ci to bude davat zmysel. Ale ak by ich ludia pouzivali, tak by sme mohli oddelit zrno od pliev, lebo by sme boli v transakcii zamontovani aj my a neumoznili tieto formy podvodneho chovania co vidime teraz.
27.10.2023 - 11:10:23
013
nieco ako buycycle?
27.10.2023 - 11:13:12
00
Ano, nieco na ten styl. Ale mozno este lepsie v tom, ze by si ten bike poslal k nam, my ho dame dokopy, odfotime, dame na web a zvyraznime, ze ide o prevereny bicykel. Zabezpecime aj predaj zakaznikovi. Ak sa preda - posleme ti peniaze minus nase naklady na preverenie / opravu / skladovanie. Ak sa nepreda - zoberies si ho spat a nam preplatis naklady co do toho isli. Cenu si urcujes ty, ale si motivovany to predat, lebo platis za skladovanie u nas. Ale nemusis sa babrat so servisom a natahovat s kupujucim. Kupujuci ma na druhej strane istotu povodu bicykla a v ramci moznosti aj jeho stavu + vie si ho pozriet a odskusat u nas.
27.10.2023 - 11:34:37
122
Tvl. Teraz ma skoro chytili. Volali mi z poisťovne o aktualizáciu údajov. Najprv som zisťoval načo im to je atď, ženská normálna ako na call centrách a na overenie telefónneho čísla som jej povedal, že však načo, keď mi volá tak asi majú dobré číslo a k e-mailu sme sa nedostali lebo začal rozprávať do telefónu Rus "haló? Hálo? Hálo?
Príliš dlho som to asi naťahoval...
27.10.2023 - 11:40:28
03
keyboard_arrow_up