Nerozumiem úplne otázke;) ale už pred 30 rokmi som používal Kärcher priemyselný tepovac (za v to čase slušných 30 kSkk) presne tymto spôsobom. Kompresor a tryska rozstrekuju čistiacu tekutinu, vysávač to nasáva.
Podobne ako rôzne Vodník vysávače neskô
r. Kombinovana vysávacia hlava
No vysavac mam (saci vykon ma ako tepovace, nerezova nadoba, plavak vo filtri), chcem ten 'kompresor a trysku'. Podla mojej predstavy to ma byt nejaka hotova krabica s nadobou na zarobeny cistiaci prostriedok, kompresorom, hadicou a hubicou, do ktorej pichnem sucasny vysavac a hor' sa na gauc.
Ináč ten tlak si pozri aký je, podľa mňa (pocitovo) nízky. Pri tých tepovacoch pôsobí viac chemikália+voda+teplota (a pri kobercoch aj pevny podklad, v gaucoch a sedackach ho nemáš)
Zjednodušene povedané rucny tlakový rozsteekovac do viniča, resp pozri ten Kärcher,čo mal imroman v článku pred pár dňami/týždňami
Zoidberg S tym Karcherom som tepoval, ziadny silny tlak to nie je, Takze kludne kup tepovaci prostriedok, ak nemas nadobu s rozprasovacom (zo stareho cistiaceho prostriedku), tak napriklad vo velkom Tescu kup nieco na kvety, su aj take s vacsim objemom co natlakujes rucne a potom len stlacis a samo to strieka. Sup roztok na koberec ci sedacku, pobehaj trochu kefou, nechaj posobit podla navodu a kludne vysaj svojim vysavacom. Potom znova postriekaj uz len vodou a nova vysaj. Ak chces este usetrit, namiesto tepovacieho prostriedku mozes pouzit ocot a sodu zriedenu v teplej vode.
V tepovačoch sa používajú väčšinou vibračné čerpadlá Ulka, podobné ako v kávovaroch. Takže je to veľmi jednoduché zariadenie vo svojej podstate. Nádoba -> hadica -> čerpadlo -> hadica -> tryska. Potom máš jedno tlačidlo na aktiváciu čerpadla - stlačíš a nanesieš penu, vypneš čerpadlo, necháš chvíľu pôsobiť penu a potom zapneš vysávač a povysávaš. Napríklad Ulka HF je vhodné - https://www.avelmak.sk/index.php?lm=1199&pg=det&article=59742
Či sa to oplatí doma vyrábať to neviem, záleží od tvojich zručností.
Dakujem za tipy. Stavaniu toho striekaca som sa prave chcel vyhnut, preto som dufal, ze to jestvuje hotove. Paci sa mi napad s tym rucnym postrekovacom- jeden mensi doma mam, vyskusam to.
Zoidberg vsetko uz bolo povedane, tiez som skusal ten karcher a bol som prekvapeny, akym malym tlakom a ake mnozstvo to strieka na koberca/gauca. Navyse je to speci chemia... a vysavac je klasicky. Cize nic nebrani robit to separe cez ten postrekovac. Ja si z rokov minulych, ako Marli pamatam vysavace, ktore narobili tornado v koberci a tam sa ale aj vylievali litre a litre spinavej vody a to si este ani nezacal tepovat koberec. Toto je uz ale asi uz prezite (tiez to stalo ako male auto a mali sme to len pozicane).
Presne tak, len drobné doplnenia:
1) chemia je špeciálna hlavne v tom, že nepeni (teda presný opak toho, či si bežný starší pamätník predstaví pod slovom značkou Tep...)
2) pri sedackach tie litre špinavej vody nebudu, lebo voda vsakuje dovnútra, nemá ju čo zachytiť (ako podlaha pri kobercoch)
Tak. Uz len nalozit gauc na auto a pod ho tepovat na umyvarku
toto mi nejak uniklo
este k tomu dodam, ze na cardetailing videach vidno ake zahnojene auta extraktorom+kefa do vrtacky da vycarovat na uplnu cistotu.
stalo by za to kuknut znackovy cistic (auto)calunenia, to by tiez pomohlo.
apc je uz asi risk, najma koncentrovanejsi
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.bezfrazi.cz/pribehy/tereza-vlk-hurikova/za-hranu#
Podobne ako rôzne Vodník vysávače neskô
r. Kombinovana vysávacia hlava
No vysavac mam (saci vykon ma ako tepovace, nerezova nadoba, plavak vo filtri), chcem ten 'kompresor a trysku'. Podla mojej predstavy to ma byt nejaka hotova krabica s nadobou na zarobeny cistiaci prostriedok, kompresorom, hadicou a hubicou, do ktorej pichnem sucasny vysavac a hor' sa na gauc.
Zjednodušene povedané rucny tlakový rozsteekovac do viniča, resp pozri ten Kärcher,čo mal imroman v článku pred pár dňami/týždňami
Či sa to oplatí doma vyrábať to neviem, záleží od tvojich zručností.
je to aj riskantne pre vyhrievane sedacky.
ak je problem odolna spina, su kefy do elekt.vrtaciek.. https://autoefekt.sk/stetce-a-kefy/monster-shine-carpet-brush-medium-1655.html
Najjednoduchšie bude pre teba využiť ten ručný postrek, ako už bolo spomenuté, prípadne sú aj spreje z ktorých je pena pomerne suchá a nemusí sa vysávať, len utrieť handrou.
Niečo takéto - https://www.fra-ber.it/en/shop/shop-en/car-products-shop/tex-spray/
https://www.mall.sk/cistiace-prostriedky-na-koberce-a-zaclony/mr-teppich-antialergen-prostriedok-na-cistenie-calunenia-sucha-pena-svonou-more-600-ml
Ale moje osobné skúsenosti s nimi sú také, že kvalitnejšie to vytepuješ klasickým mokrým tepom a keď máš vysávač, tak nie je čo riešiť.
1) chemia je špeciálna hlavne v tom, že nepeni (teda presný opak toho, či si bežný starší pamätník predstaví pod slovom značkou Tep...)
2) pri sedackach tie litre špinavej vody nebudu, lebo voda vsakuje dovnútra, nemá ju čo zachytiť (ako podlaha pri kobercoch)
toto mi nejak uniklo
este k tomu dodam, ze na cardetailing videach vidno ake zahnojene auta extraktorom+kefa do vrtacky da vycarovat na uplnu cistotu.
stalo by za to kuknut znackovy cistic (auto)calunenia, to by tiez pomohlo.
apc je uz asi risk, najma koncentrovanejsi
toto je podobne ale uz za inu cenu
https://www.kaufland.sk/product/323748384/?search_value=917.0795