Dudo Niečo podobné by som si chcel aj ja poriešiť do domácnosti. Ak čosi vyberieš daj pls vedieť ako si spokojný. Prípadne ak má niekto další skúsenosti s čímsi podobným v podobnej cenovej kategórii. Dik
Akurát som včera s Lansky sadou prebrusil všetky nože v kuchyni. Pekne stráveny deň. Ide to s nou v pohode ale chvíľu to trvá ako spomenul aj IngVisitor. Treba mať ale pevný zverák a dobrý úchop v ruke. Ja by som asi len vytkol tým kameňom, že nie sú trochu širšie.
len tak namatkovo som pozrel na Alik... toto vyzera celkom zaujimavo... aj to zlozenie uz hovori ze je to lepsia ocel..
Chromium (Cr): 14.50 to 15.50%
Molybdenum (Mo): 0.80 to 1.20%
Cobalt (Co) 1.30 to 1.80%
Vanadium (V): 0.25 to 0.35%
Manganese (Mn): 0.30 to 0.50%
Nikel up to 0.25%
a z ineho webu: Knife manufacturers praise the 10Cr15CoMoV as one of the best stainless steel...
update.... o tri minuty neskor je uz objednany... celkom ma zaujal ten opis ocele..skusim potom porovnat s mojou favoritnou kobaltovou ocelou (N690)
inak s tym brusenim... najstabilnejsie je ostrie so sosovkovity m prierezom... a to na kameni spravis rucne ci chces alebo nechces...
Ak chces nejaky pripravok na brusenie, mam taku cinsku sadu aj s kamenmi, ale nepouzivam ju lebo brusim rucne... mozem ti ju posunut na odskusanie
Ahoj, aké sú skúsenosti s odstupom času? Odporúčal by si kúpu? Ďakujem
Tušil som, že keď navštívim túto tému, nebude to lacné.
Ako správny pacifista som nikdy nevlastnil ani len Rybičku. V kuchyni už dlho túžim po poriadnom náradí. Celé moje rozhodovanie vždy stroskotá na brúsení. Nezaslúžim si poriadny nôž, kým sa oň neviem postarať. No nadišiel čas. Prečítal som celú tému (btw. Polov zážitok s vianočnou žúrkou pobavil), už mesiac sa hrabem na youtube, predavačka v Auparku mi prd pomohla, tak skúsim tu. Výber brúsky už bol riešený, ale potrebujem posunúť ďalej.
Chcem brúsku (do EUR 100,-) na kuchynské (max 20cm) a menšie nože (ca. 8-10cm) s pevným držaním uhla. Tým som zúžil výber na:
- Lansky deluxe
- Work Sharp Benchtop
- RUIXIN RX-009 (ver 2023)
- DMT
Čínsky inovovaný systém s malými vylepšeniami sa mi páči najviac, no kamene budú asi nanič, s inými sa asi nedajú kombinovať. Worksharp pracuje s diamantom + keramikou, možné dokúpiť náhradné, no nevidím viac alternatív zrnitosti. Lansky pracuje s brúsnymi kameňmi, pekný výber, no má obmedzené nastavenie rôznych uhlov a podobne, každé má svoje výhody a nevýhody, ktoré ovšem neviem vyhodnotiť.
Čo mám uprednostniť? Dik vopred
Ja som si pred rokom kupil od bratov cechov KMFS Rival Diamond. Je to sice cez rozpocet, ale nedam na ten brusny system dopustit. Pravda je ze sa to oplati vytiahnut ked uz treba prebrusit viac nozov naraz, ale je to fakt jednoduche a hlavne noze su poriadne nabrusene.
Ak potrebujem noz len trosku obtiahnut tak pouzivam Spyderco Tri-Angle Sharpmaker
Ja som si pred rokom kupil od bratov cechov KMFS Rival Diamond. Je to sice cez rozpocet, ale nedam na ten brusny system dopustit. Pravda je ze sa to oplati vytiahnut ked uz treba prebrusit viac nozov naraz, ale je to fakt jednoduche a hlavne noze su poriadne nabrusene.
Ak potrebujem noz len trosku obtiahnut tak pouzivam Spyderco Tri-Angle Sharpmaker
Nejaký čínsky paškvil, porovnávať so zippom .. o kvalite integrovaného svietidla neohovoriac.
a ak silou mocou chceš elektriku tak: https://www.zippo.cz/inserty
a bity na kľúčoch nosím aj ja, reálna použiteľnosť oproti victorinoxu je neporovnateľná.
prečo by som nemohol? zipá sú fajn zapaĺovače, ale mám taký dojem že niektorí ich preceňujú...od číňanov tiež závisí aký kúpiš, ja mám tento a úplná spokojnosť aj so zapaľovačom aj svietidlom https://www.aliexpress.com/item/32995220160.html
keď ho mám porovnať s tým plazmovým zippom, ktorý si tu postol a ktorý je 3+ krát drahší, nemá ani svietidlo a ešte má aj nelogicky ponorené tie káble, čo bude len zbytočne obmedzovať pri zapaľovaní tak nie je o čom...
jako určite bude reálne použitelnost kvalitných bitov i keď prenosných niekde inde než možnosti nožíka victorinoxu, tu ide skôr o to ako často ich potrebuješ použiť na miestach, kde nemáš prístup k náradiu v porovnaní s tým, že ich musíš stále vláčiť so sebou
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chromium (Cr): 14.50 to 15.50%
Molybdenum (Mo): 0.80 to 1.20%
Cobalt (Co) 1.30 to 1.80%
Vanadium (V): 0.25 to 0.35%
Manganese (Mn): 0.30 to 0.50%
Nikel up to 0.25%
a z ineho webu: Knife manufacturers praise the 10Cr15CoMoV as one of the best stainless steel...
https://www.aliexpress.com/item/1005005598534222.html?spm=a2g0o.store_pc_groupList.8148356.1.7ccd7974jECw25&pdp_npi=3%40dis%21EUR%21%E2%82%AC%2097%2C76%21%E2%82%AC%2044%2C00%21%21%21%21%21%402101f49e16943419313217926e8c40%2112000033700053012%21sh%21SK%21143527296
update.... o tri minuty neskor je uz objednany...
inak s tym brusenim... najstabilnejsie je ostrie so sosovkovity m prierezom... a to na kameni spravis rucne ci chces alebo nechces...
Ak chces nejaky pripravok na brusenie, mam taku cinsku sadu aj s kamenmi, ale nepouzivam ju lebo brusim rucne... mozem ti ju posunut na odskusanie
Ahoj, aké sú skúsenosti s odstupom času? Odporúčal by si kúpu? Ďakujem
Ako správny pacifista som nikdy nevlastnil ani len Rybičku. V kuchyni už dlho túžim po poriadnom náradí. Celé moje rozhodovanie vždy stroskotá na brúsení. Nezaslúžim si poriadny nôž, kým sa oň neviem postarať. No nadišiel čas. Prečítal som celú tému (btw. Polov zážitok s vianočnou žúrkou pobavil), už mesiac sa hrabem na youtube, predavačka v Auparku mi prd pomohla, tak skúsim tu. Výber brúsky už bol riešený, ale potrebujem posunúť ďalej.
Chcem brúsku (do EUR 100,-) na kuchynské (max 20cm) a menšie nože (ca. 8-10cm) s pevným držaním uhla. Tým som zúžil výber na:
- Lansky deluxe
- Work Sharp Benchtop
- RUIXIN RX-009 (ver 2023)
- DMT
Čínsky inovovaný systém s malými vylepšeniami sa mi páči najviac, no kamene budú asi nanič, s inými sa asi nedajú kombinovať. Worksharp pracuje s diamantom + keramikou, možné dokúpiť náhradné, no nevidím viac alternatív zrnitosti. Lansky pracuje s brúsnymi kameňmi, pekný výber, no má obmedzené nastavenie rôznych uhlov a podobne, každé má svoje výhody a nevýhody, ktoré ovšem neviem vyhodnotiť.
Čo mám uprednostniť? Dik vopred
Ak trochu dolozis, toto je dobra volba https://www.mbnvercajch.sk/bruska-na-noze-chefs-choice-m-120/. Alebo oslov jeziska a potom toto https://www.knifestock.sk/work-sharp-work-sharp-blade-grinding-attachment-wssako81112-p26473 ale este k tomu potrebujes zakladny stroj https://www.knifestock.sk/work-sharp-ken-onion-edition-knife-tool-sharpener-wskts-ko-p26499. Je to viac ako si chcel dat ale je to prakticke a ostri to pomerne rychlo.
Moja EDC sada je v podstate hotová. Čerstvým prírastkom je prybar ktorý som si sám navrhol a vyrobil takpovediac na kolene.
idem písať Ježiškovi. veci na bajk už mám dosť:D
https://everydaycarry.com/posts/48123/copper-forever--
Moja EDC sada je v podstate hotová. Čerstvým prírastkom je prybar ktorý som si sám navrhol a vyrobil takpovediac na kolene.
tie bity Ti fakt treba na edc? inak nie je lepšíe miesto zippa na benzín mať elektrický aj s integrovanym svietidlom?
moje praktické skúsenosti vravia že áno, preto som ho vymenil, ale rád sa nechám poučiť
a ak silou mocou chceš elektriku tak:
https://www.zippo.cz/inserty
a bity na kľúčoch nosím aj ja, reálna použiteľnosť oproti victorinoxu je neporovnateľná.
keď ho mám porovnať s tým plazmovým zippom, ktorý si tu postol a ktorý je 3+ krát drahší, nemá ani svietidlo a ešte má aj nelogicky ponorené tie káble, čo bude len zbytočne obmedzovať pri zapaľovaní tak nie je o čom...
jako určite bude reálne použitelnost kvalitných bitov i keď prenosných niekde inde než možnosti nožíka victorinoxu, tu ide skôr o to ako často ich potrebuješ použiť na miestach, kde nemáš prístup k náradiu v porovnaní s tým, že ich musíš stále vláčiť so sebou