Ahoj, chcem poprosiť kolegov o radu. Mám bicykel Cube Stereo SL 120, s motorom Bosch, 4 generácie a v nej apku: e-bike flow. Neporadíte niekto ako importovať trasy GPX do mojej navigácie v bicykli -e-bike flow?
Nahrajem si do mobilu trasu GPX, ktorú dám zdieľať, aplikácia-e-bike flow bohužiaľ túto trasu s koncovkou .gpx nevidí, ale ostatné aplikácie ju vidia, napr.e-bikeConnect, vid.screen obrazovky mobilu. Táto aplikácia je žiaľ v mojich podmienkach nepoužiteľná, keďže využívam Bosch smart klip na pripojenie môjho mobilu. Neporadíte ako na to, aby súbor videla aj aplikácia: e-bike Flow a mohol sa navigovať podľa tohto, nahratého gpx?

Prípadne neporadíte niektorú navigácii, kde viem zadať cieľ a navigácia navigovala podľa možnosti, ak také sú, mimo cestných komunikácií? Skúšal som viackrát aplikáciu Mapy.cz, ale aplikácia počas jazdy v mojom mobile často mrzla a prepočítavala trasu, takže nič-moc.

Niečo som počul o apke Cyclers, ale potreboval by som radu od človeka čo ju používa, či do toho ísť. Veľmi by mi pomohla, každá, konkrétna rada, skúseného človeka. Ďakujem Ján

Prílohy:

1691308264656.JPEG
1691308264656.JPEG 100.43 KiB thumb_up0thumb_down

06.08.2023 - 09:57:39
00
Ahoj, raz som to skúšal, chcel som si popredu prejsť trasu bikefest maratonu. Cez Komoot som uložil gpx do "mojich trás" v ebikeflow aplikácií, zobrazovali na kiox300. Išiel so mnou kamarát a mal pustené to isté gpx cez garmin a jeho navigácia bola presnejšia. Bosch ma poslal malou obchádzkou, ako bolo vytýčené. Celkovo sa mi tá navigácia nepozdávala, nemajú to ešte vychytané. Pred koncom sa mi to samé vyplo a už som nemal chuť to znovu púšťať. Používam Stravu, ale cez tú to nešlo, musel som inštalovať Komoot.
06.08.2023 - 12:25:38
00
ahoj, vojak sa stará, vojak, má, nejako mi to nedalo a napísal som priamo do Boschu a tu je ich odpoveď:

Vážený Ján,

veľmi pekne Vám ďakujem za Váš e-mail.

S najnovšou aktualizáciou aplikácie Flow je teraz možné importovať súbory GPX priamo do aplikácie Flow. Prosím, aktualizujte aplikáciu Flow na najnovšiu verziu prostredníctvom Google obchod, alebo Appstore.

Tlačidlo "Importovať súbor GPX" potom nájdete pod druhou položkou ponuky "Jazda/Mapa"->"Moje trasy" vpravo hore, kliknite na 3 bodky.

Stačí, v google obchodu, nájsť apku Flow a tam na ňu tuknúť a zvoliť "aktualizovať" , po aktualizácii si už môžeš podľa návodu gpx trasy, jednoducho importovať.-:)

Jano
07.08.2023 - 15:30:35
04
Serus, kedze vidim, ze mas tento Bosch ebike system, skusim sa opytat jednu vec. :) Hore si riesil importovanie nejakej trasy pomocou GPX, co je super vec samozrejme. Ale co robit v pripade, ak sa z nejakeho dovodu bike nesparuje pred jazdou s apkou Flow a tym padom nenahra trasu vyjazdu do svojich statistik v apke. To je celkom pruser, ked chce mat clovek vsetko poriadne zaznamenane. :)) Zatial som nenasiel sposob ako chybajucu jazdu pridat manualne do statisik v apke Flow.
28.11.2023 - 10:44:45
00
Neda sa dodatocne pridat. Treba si pred jazdou skontrolovat na Kioxe, ci mas sparovany telefon.
28.11.2023 - 22:38:18
01
Mam ten starsi system Ebikeconnect.

Mozno sa to bude dat vyriesit podobne tak par mojich skusenosti.

Asi 3-4x sa mi stalo, ze mi to po zapnuti kioxu a ebikeconnect automaticky nesparovalo.
Tak som v Ebikeconnect isiel do zalozky "moj e-bike" a tam som tukol na "Sparovat" alebo to bolo "Pripojit" a potom sa to sparovalo. Samozrejme treba mat zapnutu polohu a bluetooth v mobile.
---

Parkrat sa mi stalo, ze som mal sparovane, aj GPS bolo ok ale po nejakych par metroch som si vsimol, ze mi svieti na KIOXE zlte x, nie je signal GPS.
Skusal som vypinat aj zapinat GPS, dokonca v Mapy.cz (pouzivam ako navigaciu miesto KIOX navigacie) mi to ukazovalo GPS aj trasu ale na KIOXE stale bez GPS aj ked sparovanie cez bluetooth ukazovalo OK.
Ked som sliapal tak KIOX mi normalne ukazoval vsetky data z motora, vykon, rychlost, kadenciu, prejdenu vzdialenost, atd. akurat to nezaznamenalo gps trasy.
Tak isto v ebikeconnect som mal vsetky data, rychlost, vykon kadencia, prejdenu vzdialenost, akurat mi to neukazalo GPS trasy, cize sa ani nedalo exportovat trasu ako GPX

Vtedy pomohlo len zastavit a restart celeho mobilu.
Potom uz nebol pocas celeho vyjazdu ziadny problem.

Neviem ako to je na KIOX 300 ale na mojom starom KIOXe mi ukazuje na kazdej obrazovke ci mam signal GPS
Vlavo dole v kruzku zlte X resp. biele odfajknute
---

takto mam nastavene povolenia v mobile

Prílohy:

KIOX_male_1.jpg
KIOX_male_1.jpg 10.11 KiB thumb_up0thumb_down

ebikeconnect_mobil_nastavenie_povoleni_1.jpg
ebikeconnect_mobil_nastavenie_povoleni_1.jpg 140.83 KiB thumb_up0thumb_down

29.11.2023 - 22:30:31
00
keyboard_arrow_up